Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 494
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z tym selektorem uważajcie - konstrukcja opiera się o śrubę, której stop przypomina wytrzymałością plastik. Przy kolejnej próbie dokręcania po prostu pękła. Teraz zamontowałem "samoróbke" i jest oko(tzn dalej nie osiągnełem zamierzonego efektu i mam tutaj pytanie natury technicznej, a mianowicie czy ta śruba opiera się na czymś, tzn czy w body o coś ociera, jeżeli jest minimalnie dłuższa, boje się wkręcać bardziej by nie uszkodzić jakiejś części gb).

Da się gdzieś dokupić samą śrubę?

Ps. Selektor wyginałem :P.

Co do zasięgu to powiem że to 50-60m na stocku to bardzo możliwe, wali suczka jak marzenie :)

Posted

Na allegro czasem można spotkać cały zespół selektora ognia do AK. A może coś w rodzaju podkładki (np. gumowej) by pomogło.

A jeśli o zasięg chodzi to mowa o skutecznym czy maksymalnym?

Posted (edited)

Kilka słów o CM.040B TUTAJ.

Na życzenie Germ'a wziąłem magnes i posprawdzałem.

Magnes ciągnie do:

korpusu, pokrywy, kolby, rury gazowej wystającej z górnego łoża, atrapy wyciora, urządzenia wylotowego.

Da się gdzieś dokupić samą śrubę?

Ja w sklepie z art. metalowymi dostałem idealną śrubkę. Dałem tylko podkładkę i chodziło jak marzenie. Wypadałoby powiedzmy pomalować tą śrubkę, bo trochę komicznie wygląda z odblaskową śrubką od selektora :-P

P.S: Pasowała idealnie do AK Boyi. Z racji tego, że konstrukcja Cymy opiera się na Boyi to spekuluje, że do CM też przypasuje.

Edited by filon_swaj
  • 3 weeks later...
Posted

...nie będzie wystawać,precka będzie schowana w tłumiku<15 cm długi>jak się dokręci tłumik,to spokojnie lufa 363mm wchodzi,i zostaje jeszcze 17mm luzu ;-) ...

Posted (edited)

...spokojna głowa ;) zamówienie składam żeby mniej więcej na 3-go mi doszło więc gdzieś 5-go napiszę co i jak ;) no chyba że mi zaleje Nysę :( ...

Edited by SDM