Skib Posted April 20, 2009 Report Posted April 20, 2009 (edited) Witam, Czaje się na zakup kamizelki taktycznej KP-9 wraz z oporządzeniem u Miwo Lubliniec: -> Kamizelka KP-9 <- Mam pare pytań do osób, które miały styczność z wyrobami z Lublińca: 1) Jak sprawdza się zapięcie na zamek błyskawiczny, w porównaniu z klamrami? 2) Czy do munduru w maskowaniu marpat bardziej pasuje poliester Khaki, czy cordura zielona? Nie wiem który materiał wybrać - bardziej preferowałbym cordure, ale obawiam się ten zielony kolor będzie zbyt mocny i wyrazisty. Z góry dzięki za sugestie. Edited April 20, 2009 by Skib Quote
AnR Posted April 20, 2009 Report Posted April 20, 2009 Nie bierz z Lublińca, weź z Praszki. Albo od którejś z forumowych szwaczek. Lubliniec ma o wiele gorszą jakość, jak też obsługa klienta stoi na bardzo ubogim poziomie. Jak coś to bierz te na klamry, klamre możesz wymienić od biedy w polu, zamek błyskawiczny nie. Quote
shellshock Posted April 20, 2009 Report Posted April 20, 2009 (edited) Oj poruszasz niebezpieczny temat 8) Ad1. klamry są lepsze, zamek może sie zaciąć. W razie jakiegokolwiek uszkodzenia klamry jest też łatwiej wymienić. Ad2. Cordura jest wytrzymalsza niż poliester, Praszka ma fajną olivke, a na kamizelke i tak dajesz ładownice, albo malujesz krylonem. EDIT: ANR mnie wyprzedził:) Edited April 20, 2009 by shellshock Quote
Skib Posted April 20, 2009 Author Report Posted April 20, 2009 1) Zakładałem, że nowy sprzęt szybko sie nie popsuje . No ale wiadomo jak to z zamkami błyskawicznymi bywa - najlepszym sie zdarza :mrgreen: Do tego klamry dają na logike większą możliwość regulacji. Mysle, że szatański pomysł na zamek błyskawiczny został pogrzebany :P 2) Ładownice chciałem zakupić od razu z kamizelką, tak więc zapewne wezme z tego samego materiału co kamizelkę. Tylko pytanie czy bardziej pasuje do marpatu Praszkowy ovlie czy army green, czy też Lublińcowy Khaki/zielony? Nie miałem okazji widzieć tych materiałów na żywo, dlatego prosiłbym o poradę. Apropo Miwo Praszka - na głownej stronie widnieje czerwony komunikat, że najbliższym terminem realizacji zamówień jest koniec maja. Dotyczy to zamówień idywidualnych? Jeśli jakość faktycznie jest lepsza to moge sobie poczekać 8-) Quote
kthulhu Posted April 20, 2009 Report Posted April 20, 2009 Z tego co wiem, oba miwo maja teraz dosc dlugi okres oczekiwania na zamowienia indywidualne. Jezeli natomiast idzie o wybor, jesli koniecznie chcesz cos z miwo, to bierz Praszke (napisz do goryla, moze wysle ci zdjecie porownawcze kolorow - kawalki materialow jeden na drugim). Ewentualnie mozesz zamowic w jednej z polskich firm oporzadzenie w CB, ktore do Mapeta bedzie najlepiej pasowac Quote
Jaeger Posted April 20, 2009 Report Posted April 20, 2009 No wlasnie. Curahee Czy PS Tactical Gear? :> Quote
Foka Posted April 20, 2009 Report Posted April 20, 2009 A może wykazałbyś odrobinę dobrej woli i poszukał, bo wątek o produktach MIWO L już istnieje i kamizelka została opisana. Quote
Recommended Posts