Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Manometr można zawsze podłączyć przy przewodzie, nie trzeba go do reduktora podłączać, jeżeli mowa o ciśnieniu wyjściowym.

Osobiście nie jestem przekonany do plastiku.

pidzejfat, jaki masz zakres ciśnień wylotowych w tym 3arrow?

http://www.allegro.pl/item843068227_redukt..._mieszanki.html

Jeżeli ktoś, decyduje się na strzelanie z butli (dokładniej CO2), to polecam wybrać zwyczajny reduktor przemysłowy, z małymi manometrami zwykły przewód i podłączenie do maga.

Jeżeli ktoś, chce strzelać, z kapsuł to szukać czegoś, z tych reduktorów jak begadi.

Ja osobiście mam zamiar osiągnąć w moim KJW około 800fps a może jak da rade to i więcej.

Rozmiary butli i reduktora mi nie przeszkadzają, choć wolałbym mieć 9oz stubby niż 12oz.

• Replies 172
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zamawia może ktoś gotowy zestaw z bagadi

jeśli tak to może zrobimy wspólne zamówienie

Cześć, ja na pewno będę zamawiał, możemy się jakoś dogadać

pozdrawiam

Posted

@ Sebciu

Nie boisz się, że przy 800 fps lub więcej rozwali magazynek ?

(na arnies airsoft pokazywali co się dzieje z magiem od tanaki na przegiętym CO2... jeden dosłownie rozsadziło)

Po drugie zbijak w standardzie może nie dać rady tego "odpalić"... po zamontowaniu Power Bolta może strzelać ale impact plate w magazynkach rozwali się bardzo szybko...

Posted

A może dało by rade zmontować z taką kapsułą :

http://www.cekaus.pl/product_info.php/info...-a-CO2-88g.html

Ma gwint jak butle HP.Znalazłem jeszcze taki odpowiednik BEGADI za jakieś 270 pln:

http://www.bbguns.co.uk/1276_1_22004.html

http://www.arniesairsoft.co.uk/?filnavn=/r...pter_review.htm

Ta sama firma ma też adaptery do tych butli co2 88gram

http://www.sportsmk.co.uk/category/co2guns-smkairrifles/

za 8 funciaków.

Posted (edited)

Wygląda jakby nie umożliwiał regulacji ciśnienia, ale mogę się mylić.

From what I can tell the CO2 regulation would seem to be set to around 70psi

To trochę mało...

Edited by Ravenkan
Posted

a może da radę jakoś zmodyfikować to ustawienie na 70 psi ,może da rade dostać się jakoś do środka.Wydaje mi się że delikatne skrócenie sprężyny podniesie PSI (ale nie wiemy o ile)

Posted (edited)

A czemu wszyscy biegają wokół tematu zasilania na Co2... wiem że jest taki temat ale czemu nie lepiej skożystac z paintball'owego systemu HPa który nie dosc że da nam lepszą powtażalnosc sztrzałów to jeszcz nie jest to gaz na jeden sezon czyli zimą też postrzelamy bez widocznych a w zasadzie bez jakichkoliek strat :D do tego dodac można że HPa nie niszczy gumek co niestety przy użuciu Co2 jest odwrotne :P

Zresztą możemy popatrzec na produkty Right Hook Fabrication ( piszą że ich karabiny na 110psi na 0,2 mają 650fps a na 150psi mają 750psi) czyli repliki za 2,2K$ które używają HPa setup :D a do tego można dodac że jak masz system na HPa to na nim też możesz używac Co2 :D na odwrót niestety sie nie da:P (może nie zawsze)

Ja zakupiłem :

Reduktor In-Line o płynnej rekulacji 0-500 PSI

Mambe z szybkozłączką i manometrem (0-300PSI)

Butle 0,8L HPa

kolanko Macroline z wężykiem

i adapter uniwersalny

na markeże kolegi wszystko śmigało jak należy po złożeniu

teraz tylko muszę zakupic długi mag i zrobic dziórke i wkręcic Fill Nipple od szybkozłączki

Jeśli ktoś ma dla mnie rady z chęcią się czegoś jeszcze dowiem :D

Edited by haldir15
Posted

Ja np. wolę mieć wszystko przy replice. A butla HP raczej nie będzie się dobrze komponować ;) Ja będę używał kapsułek ponieważ są małe i mam już adapter MB do CO2 który kupiłem z parę lat temu. Przerobiłem do tak że mogę wyregulować dość płynnie 0-800PSI więc na pokrętle zakładam ogranicznik, zmieniam manometr na 0-16bar albo 0-300psi czekam aż znajomy dorobi mi złączki które jeszcze bardziej pomniejszą mój zestaw i po krzyku. Mi się nie spieszy więc robię sobie to jak mam ochotę ;)

Posted

Dla mnie HP też jest lepszym pomysłem tyle, że w mniejszych mieścinach takich jak moja może być problem z ładowaniem takiej butli... z CO2 nie am tego problemu... Kupujesz naboj za Xzl i jechane...

Posted

No właśnie z Hp jest taki problem ,że trzeba miec gdzie to nabic... ja mam nadzieje że gdzieś we Wrocku znjade... ale wydaje mi się że nabicie jednej flaszki starczy na bardzo długie strzelanie :D

Posted

Viper problem jest taki, że trudno znaleźć sklep dla nurków w środku Polski i w dodatku takim zapi.... jak moja mieścina :) . Najbliższe miejsce gdzie na 100% coś sie znajdzie to pewnie Poznań - 100KM xD

Posted

Cóż nie wiem jak wygląda sprawa z nurkowymi w Polsce ale wszędzie gdzie jest ładna woda są nurkowie a ktoś im butle ładuje...

W Poznaniu nurkowych jest na pęczki więc pomyślałem że gdzie indziej też się choć jeden znajdzie.

Muszę przyznać, że mnie zaskoczyłeś i zasmuciłeś :???:

Głupie pytanie a szukałeś w ogóle?? Jakiś google, zumi... cokolwiek? :|