Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MIWO Lubliniec (opinie o produktach) #2

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kiedyś była mowa o kurtkach/smockach. Czy są jakieś szanse aby coś się objawiło w najbliższym czasie?

Ta mowa o smockach była chyba nawet ze dwa lata temu. Ja dołączam się do próśb o nie. Tylko takie na wypasie - w stylu commando smocka arktisa, a nie zwykłej brytyjskiej kurtki.

Posted

Buty są na maksa pro... no panowie kto w takich pobiega przez godzinę?

Po przymiarce wyszło nam, że modelka bezwzględnie lepiej wygląda w szpilkach niż w "Józefach" naszych pospolitych wojskowych.

Faaajny :) Czy wzmocnienia na kolanach i rękawach są zrobione z innego niż reszta mundura materiału (cordura?), czy mi się tylko wydaje?

Zgodnie z zapisem w specyfikacji przetargowej łaty na kolanach, łokciach i pośladkach są wykonane z cordury w kamuflażu MULTICAM.

Cena, cena :P

Cena też będzie :-P .

Posted

Kolejna inspiracja sprzętem GROMu?

I też pytanie co do wzmocnień na kolanach, łokciach itp. Czy będzie wersja bez wzmocnienia z cordury na tyłku (Ewentualnie opcja)? Bo szczerze mówiąc, spotkałem się z takim rozwiązaniem w dwóch parach spodni i w przypadku zwykłego munduru uważam, że jest to nie tyle bez sensu co po prostu głupie. O ile w spodniach ECWCS gen.II takie wzmocnienie się nawet przydaje, to w przypadku zwykłych spodni mundurowych będzie powodowało ograniczenie oddychalności w okolicach dość mocno się pocących, co z kolei może prowadzić do baaardzo upierdliwych i nieprzyjemnych odparzeń w tych okolicach (W moim przypadku ma to miejsce w spodniach dla sił specjalnych Leo Köhlera, które także posiadają wzmocnienie z cordury na tyłku).

Osobiście i firmowo mamy identyczne zdanie. W przyszłości przewidujemy szycie spodni bez cordurowej łaty na pupie, a jak trzeba to i w innych miejscach. Tym razem musieliśmy bo tego żądał zamawiający. Na odparzenia polecamy SUDOCREM, dostępny w aptekach i Tesco.

Ta mowa o smockach była chyba nawet ze dwa lata temu. Ja dołączam się do próśb o nie. Tylko takie na wypasie - w stylu commando smocka arktisa, a nie zwykłej brytyjskiej kurtki.

Jak dostaniemy "porządne" zamówienie na Smocki to też będą. Mamy już do nich namierzone wszystkie potrzebne materiały.

Nowy mundur swoją drogą kupię, ujęły mnie m.in zdjęcia z modelką :D

Fajny pomysł.

Rozumiemy. Niejeden klient do nas wracał pod byle pretekstem bo mu się nasze krawcowe bardzo spodobały. A ilu koniecznie chciało przymierzać mundury na hali produkcyjnej.... :-P

Posted

Mam kilka pytań odnośnie nowych mundurów:

1) czy będą również dostępne w panterze leśnej? jeżeli tak to mniej więcej kiedy?

2) czy będzie wreszcie podwójna rozmiarówka (na długość i na szerokość)? A jeżeli nie, to czy będzie zmieniona rozmiarówka względem obecnej wersji mundurów (strasznie są wielkie)?

Posted

Ad. 1). Będzie. Nie wiem kiedy, bo zależy to od ilości otrzymywanych przez nas zamówień i kalkulacji cenowej.

Ad. 2). Rozmiarówka na mundury nowego kroju będzie inna niż dotychczas, ale nadal będzie to polska rozmiarówka a nie amerykańska. Musimy wykorzystać szablony zrobione do przetargu i ploter.

Posted (edited)

Uprzejmie Pana informuję, iż nie jest Pan ślepy ;-) .

Na razie "wisi" tylko w coyote brown, bo nie mamy zdjęć RATS'a w innych kolorach i kamuflażach. Jak znajdziemy "chwilkę" czasu to uzupełnimy braki. Bardzo nas absorbuje szycie mundurów dla sił specjalnych i przygotowania do kolejnych przetargów.

Edited by Renata Michalik
Guest british
Posted

Mała sugestia Pani Renato: proszę podawać linki do strony przedmiotu, a nie do jego zdjęć- od razu będzie można obadać cenę ;) .

Posted

Chyba lepiej nie.... ;-) . Poza tym nie zawsze pokazuję produkty znajdujące się już w ofercie sklepu. Czasami wrzucam tutaj linki do zdjęć (z naszej galerii) dotyczące wyrobów będących jeszcze w fazie wprowadzania do produkcji. No i nie należy drażnić Moderatorów.

Posted

Jeszcze dzisiaj w naszej ofercie znajdą się:

- kieszeń cargo (jako kabura) na 9 mm pistolet HK USP ( z miejscem na tłumik),

- ładownica panelowa na 7 magazynków do HK 416,

- ładownica CQB na 2 magazynki do HK 416 modułowa,

- ładownica CQB na 3 magazynki do HK 416 modułowa.

Posted (edited)

Cioteczko... ale HK416 jest na zwykłe stanagowe magi do M :>

Przy czytaniu dokumentów przetargowych najlepiej wykazać podrobinę własnej pomysłowości ;)

Edited by Jaeger
Posted

Jak Pan do mnie tak rodzinnie i sympatycznie per "Cioteczko".... to ja nie mogę inaczej (tzn nierodzinnie i niesympatycznie):

Synciu (bo nie wiem czyś bratanek czy siostrzeniec?) ;-) , oczywiście, zgadzam się z Tobą w 100%. Ładownice są na tyle uniwersalne, że pasują do wielu magazynków: do HK, M-4 i M-16. Różnica polega na tym, że akurat te się różnią od ładownic znajdujących się już w naszej ofercie.

Natomiast w temacie podejścia do dokumentacji przetargowej, Synciu ;-), to nie bardzo rozumiem: czyżbyś Drogi Mój sugerował nam brak pomysłowości? Wstydź się! Nieładnie tak do cioci.... ;-)

Tworzenie nowych produktów pod opisy specyfikacji przetargowych (presja ścisłego trzymania się opisu a jednocześnie umiejętność postawienia się w sytuacji jego przyszłego użytkownika, który nie będzie klął na osoby piszące specyfikację lecz na wykonawcę zamówienia), w sytuacji posiadania bardzo krótkiego czasu na dostarczenie wzoru (presja czasu) to dla nas IDEALNE WYZWANIE. Każdy ma swoje "niedźwiedzie mięso" (za Londonem): żołnierz wojnę, kolekcjoner znaczków "mauritiusa", a my "stare ciotki" przetargi...(niestety, ale "sztrykowanie" nie jest COOL). ;-)

Serdeczne pozdrowienia dla Rodziny.

Posted

A ja od siebie dodam, że Dromader (niby polski odpowiednik Camelbaka) jest bardzo bardzo średni, najgorsze są troki, ześlizgują się z kamizelki - nie pomyślane w ogóle. Podsumowując szkoda kasy, nie polecam

Posted

A może zastanów się czy przypadkiem nie masz problemu z konfiguracją czy coś? Może pokaż zdjęcie co Ci się gdzie ślizga. Nie napisałeś do jakiej kamizelki? Generalnie sporo znaków zapytania.

Używam dromadera i sposobów jego dopasowania do oporządzenia, które akurat mam na sobie mam kilka.

Posted

Ja mam OLV i właśnie kombinuje jak to dobrze skonfigurować. Ogólnie troki/trzymadła(nie wiem jak to się zwie :-P )mogły by być tak zrobione jak w np: Camelbaku lub plecakach, a nie jakieś taśmy. Ześlizguje mi się z kamizelki (z naramienników).

Posted

Camelbak pod OLV xD Ciężkie kamizelki nie służą do długich działań w terenie, a camelbak do takich służy - trudno więc wymagać by pasowało. Prędzej pomyślałbym nad jakimś specjalnym systemem (klamerki na plecach etc) tak by nie trzeba było używać szelek. Ja w tej chwili mam "tradycyjnego" camelbaka z miwo i pasuje idealnie na KP-9. Jak mam kaprys to poluzowuję taśmy i zakładam pod kamizelkę.

Dlatego też miwo 'wymyśliło' kieszenie na system hydracyjny - łatwo, czysto i przyjemnie mocujemy takie cudo bez szelek na plecach. Na twoim miejscu zamówiłbym takie coś i przyszył na stałe, jeżeli faktycznie zdecydowałbym się latać w OLV.