Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MIWO Lubliniec (opinie o produktach) #2

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj wieczorem "boczki" będą w ofercie na www.miwomilitary.pl, bo ciągle ktoś chce je kupować oddzielnie :icon_razz2:

System mocowania jest tak skonstruowany aby "boczki" można było zaczepić do prawie każdego modułowego plate carriera.

Same zaczepy też znajdą się w ofercie (wersja bez nap), bo mamy duże zainteresowanie nimi ze strony użytkowników kamizelek zintegrowanych typu BOA tzn. z cummerbundem na zewnątrz.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"BOCZKI":

http://www.miwo-military.pl/?p=img.pB.1562

http://www.miwo-military.pl/?p=img.gB.3854

Ja się zapytam w jakim zamyśle maskałat zimowy ma kieszeń na lewej piersi?

Z co najmniej kilku powodów. Większość żołnierzy jest praworęczna i posiada podobne nawyki:

http://www.miwo-military.pl/?p=img.pB.477

Do której kieszeni piersiowej wygodniej się sięga? Pewnie do tej, której nie blokuje pas karabinowy?

Najważniejsze aby kieszeń była na tyle duża aby w niej zmieściła się męska dłoń w rękawiczce i aby szybko można było tę dłoń wyjąć.

Poza tym gdyby Klient zażyczył sobie kieszeń na prawej to nie ma problemu: uszyjemy po prawej. Nie dyskryminujemy osób leworęcznych :icon_biggrin: ani takich z niestandardowymi nawykami :icon_biggrin:

• 2 weeks later...
Posted

KP-12 jest przeznaczona dla osób, które albo nie noszą systemu hydracyjnego na plecach albo noszą go w pokrowcach zaopatrzonych w szelki. Dla osób, które chcą nosić pokrowce tego typu jak link we wpisie powyżej, przeznaczona jest kamizelka KSP-12, która ma szeroki panel tylny z systemem naszytych taśm modułowych.

Posted

Już nie ma zakupów na raty. Przeprowadzamy się na wieś i do banku będziemy mieli za daleko.... i przez lasy... bagna... :icon_biggrin: A tak na serio: małe zainteresowanie Klientów zakupami na raty było.

Uwaga: aktualnie MIWO MILITARY Lubliniec posiada dwa adresy:

produkcja, sprzedaż: ul. Oleska 24, 42-700 Lubliniec (stary adres)

siedziba główna: Lubockie, ul. Szkolna 8, 42-713 Kochanowice (powiat Lubliniec) (docelowa siedziba firmy)

Konta bankowe też się zmieniły tzn. konto w PKO BP zostaje, konto w ING Bank Śląski do likwidacji i mamy całkiem nowe konto w Banku Spółdzielczym w Koszęcinie.

Posted (edited)

Jako chyba jeden z pierwszych użytkowników plecaka KADET (przynajmniej jeden z pierwszych, który zamieszcza swoją opinię na forum :>) wypowiem się.

Ten plecak to był dla mnie po prostu strzał w dziesiątkę. Ma wszystko co potrzeba i dość pojemności żeby wybrać się na 1-3 dniowy patrol, w zestawie z pasoszelkami DFLCS Eagla nie przeszkadza, jest bardzo wygodny i funkcjonalny. O trwałości wiadomo - jeszcze się nie wypowiem, ale wszystko zdaje się być pancerne. Boczne zasobniki z siatki fajnie mieszczą butelki z wodą 1,5l. Do głównej komory wchodzi (ciężko, bo ciężko, ale wchodzi) karimata BW, polar, trochę żarcia, amunicja, do kieszeni siatkowych w środku dokumenty, pierdołki. Do komory dolnej wchodzi pałatka BW i cerata BW. Taśmy kompresyjne z klamrami można wykorzystać do przytroczenia np. karabinu lub czegokolwiek. Ogólnie jestem póki co BARDZO zadowolony z tego zakupu. No i palsy z przodu - czego chcieć więcej (w tej cenie!).

Korzystając z okazji pozdrawiam pracowników ML, w szczególności panią Renatę, z którą miałem okazję rozmawiać osobiście, w moim przekonaniu jest wzorem do naśladowania dla innych z tej branży i nie tylko!

p.s. Nie, ML mnie nie sponsoruje :)

p.s.2 I jeszcze na inny temat, ML uszyło mi na zamówienie boonie hat/jungle hat w rozmiarze na mój garnek (roz. 64) i jeszcze uszczęśliwiło mnie spodniami w tzw. finpacie w moim rozmiarze, co też jest nie lada wyzwaniem :) za co im bardzo serdecznie dziękuję :)

Edited by gross
Posted

... pozycja 'A-TACS'? ... A-TACS FG :)

A-TACS - Advanced Tactical Camo

(dobrze, że istnieją :google: bo już człowiek czasami traci orientację :zastanawia: czy właśnie go obrażono czy może ktoś pyta o istotną sprawę :icon_biggrin: )

Odpowiedź: w planach nie figurują, ale - jeżeli temat będzie miał popyt - to plany zawsze można zmienić.

(...)Korzystając z okazji pozdrawiam pracowników ML, w szczególności panią Renatę, z którą miałem okazję rozmawiać osobiście, w moim przekonaniu jest wzorem do naśladowania dla innych z tej branży i nie tylko!

p.s. Nie, ML mnie nie sponsoruje :)

p.s.2 I jeszcze na inny temat, ML uszyło mi na zamówienie boonie hat/jungle hat w rozmiarze na mój garnek (roz. 64) i jeszcze uszczęśliwiło mnie spodniami w tzw. finpacie w moim rozmiarze, co też jest nie lada wyzwaniem :) za co im bardzo serdecznie dziękuję :)

"Niezamaco", nie ma za co! Klient płaci - Klient ma.

Wiecie dlaczego niektóre blondynki mają ciemne odrosty? Mózg jeszcze walczy...

Posted

Kiedy pojawią się rogatywki? ;)

Dołączam się do pytania...

od sierpnia czekamy na obiecane rogatywki w obu wersjach "na spocznij" i "na baczność". =)

Posted

Dobrze, że mi przypomnieliście. Od wtorku robimy rozmiarówkę (jak w kapeluszach) do rogatywek. Pewnie to trochę potrwa bo każdy rozmiar będziemy musieli odszyć, sprawdzić, jak trzeba poprawić i znowu odszyć, sprawdzić ... i tak do chwili uzyskania idealnych proporcji. Chodzi o to, że nie tylko rogatywka ma być ładna i proporcjonalna, ale też ma "dodawać urody" jej użytkownikom i to bez względu na obwód głowy czy jej kształt.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Od przyszłego tygodnia szyjemy mundury dla sił specjalnych (najprawdopodobniej pierwsze egzemplarze z tkaniny o.m.c. multicam prod. Andropolu znajdą się w naszej ofercie za kilka dni - jak wcześniej pisałam szyjemy od razu więcej aby obniżyć koszt produkcji - planowana cena munduru czyli spodni i bluzy to 360 zł brutto), ale na pewno wyrobimy się do końca listopada i od grudnia będziemy szyć w normalnym trybie czyli z terminem realizacji do 6 dni roboczych. Nie przeszkodzi nam w tym również przeprowadzka firmy. Zwiększyliśmy liczbę pracowników produkcji więc - o ile będą zamówienia - to my zrobimy wszystko aby docierały one do Klientów jak najszybciej.

Jesteśmy już w połowie prac nad rozmiarówką rogatywek. W przyszłym tygodniu powinniśmy wrzucić do oferty najpopularniejsze rozmiary.

Pod koniec miesiąca robimy milsima (chyba tak to się pisze? :biggrin: ) dla stałej ekipy z Lublińca, Warszawy i reszty kraju. Mamy tak wielu chętnych, że brakło nam miejsc. Kilka osób przyjechało na rekonesans i - jak to się mówi?: "kopary im opadły" (niezbyt delikatne i lotne, ale za to adekwatne), kiedy zobaczyli jak u nas w Gminie Kochanowice pięknie i dziko.

Edited by Renata Michalik
Posted

Czy po wyczerpaniu zapasów oryginalnego NYCO w MC zamierzacie Państwo ponownie je wprowadzać? Czy nie będzie już możliwości zamówienia munduru z tego materiału?

Posted

Sprowadzenie tkaniny nyco multicam z USA jest opłacalne wyłącznie w dużych ilościach. Jeżeli otrzymamy zamówienia na większą ilość mundurów z takiej tkaniny (musiałoby być chociaż 500 szt.) to nie ma sprawy: sprowadzimy. Na razie jednak rzeczywistość jest taka, że przetargi wygrywa ten kto da najniższą cenę więc oferując produkt z oryginalnej tkaniny przetargów wygrywać się nie da. Wolelibyśmy szyć z nyco, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.

Z resztą ten polski o.m.c. multikam nie jest taki najgorszy, przynajmniej bawełna jest wzmacniana poliestrem a nie jak ten multicam rip-stop 100% bawełna, gdzie bawełnę wzmacnia nitka bawełniana absolutnie nierdzeniowa.

Posted (edited)

Kto pyta :zastanawia: nie błądzi... za to błądzi ten kto u nas nie kupuje :wink:

Wyrzucamy z oferty tylko te produkty, które się kiepsko sprzedają przez co najmniej pół roku, a plecak KADET sprzedaje się dobrze.

Niedawno w mieście mojego urodzenia (Pińczów) zaczepiło mnie dwóch chłopaków z plecakami KADET, którzy prosili by zrobić kilka drobnych poprawek i koniecznie wyhaftować w widocznym miejscu duże logo firmy. Tak zrobimy.

Edited by Renata Michalik
Posted
OD JUTRA W OFERCIE MUNDURY W POLSKIEJ ODMIANIE KAMUFLAŻU MULTIKAM W KROJU DLA WOJSK SPECJALNYCH W CENIE 360 ZŁ ZA KOMPLET

Czy to oznacza, że NYCO już definitywnie się skończyło? :(