Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MIWO Lubliniec (opinie o produktach) #2

Recommended Posts

Posted

Moje drugie zamówienie z Miwo Lublińca i drugie bardzo szybko i dobrze zrealizowane. Oprócz tego, miałem okazję 2 razy dzwonić do obsługi sklepu i również zostałem pozytywnie zaskoczony - Panie z obsługi bardzo miłe i skore do wyjaśnień, co mnie bardzo cieszy. Generalnie duży plus z mojej strony.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś... a właściwie wczoraj dostałem moją przesyłkę z MIWO. Była w nim ładownica na magi M4 z paskami do zamontowania na kolbie i rzeczy z pasmanterii do wykonania zawieszenie. Wszystko ładnie, pięknie, cud-miód i orzeszki, tylko jedno uchybienie: zamiast dwóch przelotek dostałem dwa regulatory - no cóż - pracownik też człowiek i pomylić się może. Natomiast co do ładownicy, to mam takie pytanie: zamówiłem ją w cordurze Coyote Brown i tasiemki wszystkie są ok, ale co do koloru: nigdy wcześniej nie widziałem na żywo CB i mam wrażenie, że ta moja ładownica jest bardziej zielona/brązowa niż w CB, bo na TYM zdjęciu kolorek jest bardziej pomarańczowy/brązowy, niż zielony/brązowy. Czy tak właśnie CB wygląda? Chcę się upewnić - tym bardziej, że w CB chcę pomalować replikę. Pozdrawiam zarówno forumowiczów, jak i załogę MIWO Military Lubliniec ;)

Guest gecko123
Posted (edited)

Hmm, ja co prawda brałem z oporządzenie z Praszki, ale nie ma tam zielonego. Mam oporządzenie w CB Pantaca, Flyye, Miwo P, kontrakt US, Source i żadne nie jest zielonkawe. Wszystkie są brązowe, bądź trochę jaśniejsze wpadające w pomarańcz. Ten, który podałeś wygląda idealnie jak ten z Miwo, czy Source.

Edited by gecko123
Posted

Hmm, ja co prawda brałem z oporządzenie z Praszki, ale nie ma tam zielonego. Mam oporządzenie w CB Pantaca, Flyye, Miwo P, kontrakt US, Source i żadne nie jest zielonkawe. Wszystkie są brązowe, bądź trochę jaśniejsze wpadające w pomarańcz. Ten, który podałeś wygląda idealnie jak ten z Miwo, czy Source.

No tak wygląda ta moja ładownica (być może za bardzo mam rozjaśniony monitor rozjaśniony, bo na zdjęciu, które wcześniej podesłałem mi wyświetla bardziej pomarańczowy...

110621_102422.jpg

110621_102352.jpg

Guest gecko123
Posted

Faktycznie, ma trochę zielonkawy odcień, ale myślę, że mieści się jeszcze w CB.

Posted (edited)

Faktycznie, ma trochę zielonkawy odcień, ale myślę, że mieści się jeszcze w CB.

A to jest właśnie ładownica z MIWO Military Lubliniec.... i oni w galerii mieli zdjęcie cordury CB takiej, jak TU (bo to ich zdjęcie)... podesłałbyś mi zdjęcia twojego oporządzenia w CB z MIWO? kurcze... dziwna sytuacja...

Edited by slawo
Posted

Ludzie, idźcie na dekoracje wnętrz zamiast oporządzenie kupować i takimi bzdetami się martwić.

Jest CB i tyle.

Każda partia materiału potrafi mieć troche inny odcień i tak jest u każdego producenta w zasadzie

Posted

Ludzie, idźcie na dekoracje wnętrz zamiast oporządzenie kupować i takimi bzdetami się martwić.

Jest CB i tyle.

Każda partia materiału potrafi mieć troche inny odcień i tak jest u każdego producenta w zasadzie

Że różne odcienie są, to wiem, ale pytam, bo przez jakiś czas myślałem, że zamiast CB dali mi jakiś Olive.... ale sprawa wyjaśniona - podesłałem zdjęcia do MIWO i powiedziano mi, że to jest właśnie CB. Pozdrawiam.

Posted (edited)

Już nie mówiąc o mundurach np. rosyjskich (GORKi/partizany) - co partia to prawie diametralnie inne odcienie ;D

Btw.

Co z szumnie zapowiadanymi na głównej stronie nowościami?

OD 20 CZERWCA W OFERCIE NOWE MODELE ODZIEŻY MASKUJĄCEJ (UBRANIA, MASKCHAŁATY, NARZUTKI ITP.) OD LIPCA W OFERCIE TORBY I PLECAKI DLA MŁODZIEŻY.

Edited by Arafat (KSK)
Posted

Już nie mówiąc o mundurach np. rosyjskich (GORKi/partizany) - co partia to prawie diametralnie inne odcienie ;D

Btw.

Zauważyłem tylko tyle, że bluzy i spodnie zdrożały.

Posted (edited)

Z lampą : https://picasaweb.google.com/100044006186481613921/COYOTEBROWN#5620652809395311746

Bez lampy: https://picasaweb.google.com/100044006186481613921/COYOTEBROWN#5620652848693922658

WYJAŚNIENIA:

Na górze zdjęć znajduje się kontraktowe (dowód: naszywka) amerykańskie wyposażenie uszyte z cordury w kolorze CB z taśmami poliamidowymi również w kolorze CB (wyposażenie, cordura i taśmy - kontrakt armii amerykańskiej). Wyposażenie pochodzi z okresu wojny w Iraku więc taśmy i cordura zdążyły nieco wyblaknąć.

Na dole:

- (z lewej) uszyte w MIWO Lubliniec cargo małe z amerykańskich materiałów: cordura 1100 i taśmy poliamidowe z IR w kamuflażu MULTICAM,

- (w środku) uszyte w MIWO Lubliniec cargo średnie z amerykańskich materiałów: cordura 1100 i taśmy poliamidowe koloru CB (jeżeli Klient sobie życzy wyposażenie z amerykańskimi taśmami w CB może takie u nas zamówić, ale jako niestandardowe i za dopłatą związaną z różnicą cen pomiędzy taśmami standardowymi (polski PASAMON) a taśmami amerykańskimi),

- (z prawej) uszyty w MIWO Lubliniec panel udowy średni z amerykańskiej cordury 1100 koloru CB, ale z polskimi taśmami poliamidowymi marki PASAMON (z IR).

W tle rozwinięty wałek cordury 1100 kolory CB produkcji USA.

Edited by Renata Michalik
Posted

Z lampą : https://picasaweb.google.com/100044006186481613921/COYOTEBROWN#5620652809395311746

Bez lampy: https://picasaweb.google.com/100044006186481613921/COYOTEBROWN#5620652848693922658

WYJAŚNIENIA:

Na górze zdjęć znajduje się kontraktowe (dowód: naszywka) amerykańskie wyposażenie uszyte z cordury w kolorze CB z taśmami poliamidowymi również w kolorze CB (wyposażenie, cordura i taśmy - kontrakt armii amerykańskiej). Wyposażenie pochodzi z okresu wojny w Iraku więc taśmy zdążyły nieco wyblaknąć. Cordura nie wyblakła.

Na dole:

- ( z lewej) uszyte w MIWO Lubliniec cargo małe z amerykańskich materiałów: cordura 1100 i taśmy poliamidowe z IR w kamuflażu MULTICAM,

- (w środku) uszyte w MIWO Lubliniec cargo średnie z amerykańskich materiałów: cordura 1100 i taśmy poliamidowe koloru CB (jeżeli Klient sobie życzy wyposażenie z amerykańskimi taśmami w CB może takie u nas zamówić, ale jako niestandardowe i za dopłatą związaną z różnicą cen pomiędzy taśmami standardowymi (polski PASAMON) a taśmami amerykańskimi,

- (z prawej) uszyty w MIWO Lubliniec panel udowy średni z amerykańskiej cordury 1100 koloru CB, ale z polskimi taśmami poliamidowymi marki PASAMON (z IR).

W tle rozwinięty wałek cordury 1100 kolory CB produkcji USA

Czyli mam ładownicę w CB i gitara... bo bałem się, że to nie to, a na odsyłanie deko za późno, bo poskracałem już taśmy itd... także dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam ;)

Posted

Zauważyłem tylko tyle, że bluzy i spodnie zdrożały.

Tkaniny zawierające bawełnę (polskie i amerykańskie) zdrożały od grudnia zeszłego roku do 15 czerwca br. średnio o ok. 40 % (największa różnica to 52,47%). Też uważam, że to przesada. W przypadku tkanin amerykańskich wzrosła również cena transportu do Polski oraz kurs USD w stosunku do PLN. Możemy sobie wspólnie ponarzekać....

Btw.

Troszkę cierpliwości.... Produkty już są w systemie, ale muszę zrobić opisy więc ich jeszcze nie widzicie.

• 2 weeks later...
Posted

Macie może jeszcze plate carriery albo scaraba we wz.93 (te z promocji)?

Pisałem maila w sprawie listy, ale bez odzewu...

To pewnie otrzyma Pan odpowiedź dzisiaj.

Combat shirt - pantera leśna wz. 93

http://www.miwo-military.pl/?p=img.pB.1512

:icon_biggrin: ...oraz odzież maskująca biała w trzech wersjach:

http://www.miwo-military.pl/?p=img.pB.1515

http://www.miwo-military.pl/?p=img.gB.3791

http://www.miwo-military.pl/?p=img.pB.1513

Posted (edited)

i znowu przepuszczę wszystkie oszczędności...

nie lubię was ; )

edytka:

do dzisiaj nie odpowiedzieliście mi jaka jest cena małych i dużych boków 'termita' w osobnej sprzedaży, jedyne czego się dowiedziałem z wcześniejszej korespondencji to to, że istnieje możliwość ich osobnego zamówienia. A mój plate carrier bez boków dalej smutno wygląda.

Edited by wegorz
Posted

COMBAT SHIRT- rozmiary:

S - szer. pod pachą 82 cm, szer. w biodrach 80 cm, długość rękawa 77 cm, długość bluzy z przodu 64 cm

M- 92 cm/ 88 cm/ 78 cm/ 66 cm

L- 102 cm/ 98 cm/ 79 cm/ 68 cm

XL - 112 cm/ 108 cm/ 80 cm/70 cm

XXL - 122 cm/ 118 cm/ 82 cm/ 72 cm

Przy doborze rozmiaru proszę pamiętać, że korpus bluzy szyty jest z rozciągliwej dzianiny.

Posted

Odzież maskująca jest w każdym przypadku szyta z jakiegoś nienasiąkającego wodą syntetyku?

Tak jest w przypadku tkanin. Dzianina siatkowa "przesiąka", ale za to jest bardziej przewiewna.

A już mi się wydawało, że po uszyciu pokrowca na organy kościelne z cordury w DPM, stuły w multicamie, ubrankach maskujących dla snajperów tak uszytych aby leżąc mogli załatwiać potrzeby fizjologiczne oraz opaskach na oczy dla jeńców, niewiele może mnie zaskoczyć. Byłam w błędzie: szyjemy bardzo duuuży mundur dla najbardziej znanego w Polsce koszykarza. Spodnie są wyższe od krawcowej, która je szyje. Pokażę potem zdjęcia.

i znowu przepuszczę wszystkie oszczędności...

nie lubię was ; )

edytka:

do dzisiaj nie odpowiedzieliście mi jaka jest cena małych i dużych boków 'termita' w osobnej sprzedaży, jedyne czego się dowiedziałem z wcześniejszej korespondencji to to, że istnieje możliwość ich osobnego zamówienia. A mój plate carrier bez boków dalej smutno wygląda.

Proszę jeszcze raz wysłać maila na miwo@miwomilitary.pl.