Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MIWO Lubliniec (opinie o produktach) #2

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pani Renato, "eksportowa"- "krajowa" w sensie zastosowania. Od dystrybutora Janysportu właśnie o takim rozróżnieniu się dowiedziałem, stąd moja terminologia. Eksportowa, czyli jaśniejsza, bardziej w tonacji oliwkowej, podobno bardziej pasująca do terenów Afganistanu.

• 2 weeks later...
Posted
A jest szansa na mundury w kolorze granatowym/navy?

To jest nas dwóch, brakuje jeszcze 198.

Helikon też nie jest zainteresowany granatowym :(

Zostaje 5.11.

Posted
Też pisałem do Helikona, i mnie też zbyli xD W 5.11 brakuje mi czegoś w tych koszulach :/ Bo to takie koszule bardziej, niż bluzy 'bojowe' :/

Może by Królik coś by dla nas wyfasował z tej serii próbnej dla marynarzy ;)

Posted

....Aaaaa!!!! To dlatego mówią, że nowe mundury MW są króliczym futerkiem podszyte. Wcześniej nie rozumiałam dowcipu.

Przepraszam wszystkich, którzy czekają na zmiany na www.miwomilitary.pl. Miałam mały problem z generatorem. Błąd naprawiłam i postaram się jak najszybciej dokonać obiecanych zmian.

Najpierw pojawi się wybór taśm.

Wprowadzenie nowych tkanin wymaga co najmniej kilku dni pracy.

Obiecane cordury z USA dotarły już do Hamburga i za kilka dni powinny być w firmie.

HA! Zapomniałabym: dzisiaj aktywuję torbę na karabiny. Wzór nie jest naszym pomysłem, choć kilka naszych modernizacji wprowadziliśmy. Torba powstała dlatego, że żołnierz wyjeżdżający do Afganistanu przyniósł nam do firmy jej chiński odpowiednik, w celu wykonania naprawy. Naprawa była niemożliwa więc uszyliśmy mu nową. Jak ją zobaczyli inni żołnierze to musieliśmy ich uszyć więcej.

;-) Nisko upadliśmy: kopiujemy Chińczyków. ;-)

Posted

Po długich peregrynacjach transportowych dotarła do nas NAJPIĘKNIEJSZA NA ŚWIECIE CORDURA W KAMUFLAŻU POLSKA PANTERA LEŚNA WZ. 93 produkcji USA, z IRR. Jest taka śliczna, że wzroku od niej oderwać nie mogę ;-) .

Razem z nią dostarczono nam cordurę czarną z IRR, również produkcji USA.

Posted (edited)

Mam pytanie.

Czy ładownica na 2 magazynki do M4 powinna być taka ciasna?

Muszę się naprawdę długo mocować, żeby wcisnąć do niej magazynek.

Edit:

Ok, widzę, że się wyrabiają :).

Tak to jest, jak człowiek coś pierwszy raz widzi na oczy...

Edited by korpek
Posted

Człowiek czyta pierwsze wyrazy postu z "radosną nowiną", w głowie rodzi się kamo na f, serce szybciej bije... a tutaj pantera. Ech, będzie trzeba jednak poczekać :/