Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam!!

Chciałbym zapodać sobie sturmgewehr'a, ale z braku dokładnych informacji nie wiem którą wersję (firmę) wybrać? Czy ktoś może pomóc podjąć mi tę decyzję? Z góry wielkie dzięki

Posted

osobiście dziwi mnie fakt że nikt nie wzioł się jeszcze u nas za poróenanie tych dwóch replik, stg mamy w kraju już jakieś dwa miechy, sprzedaje się jak ciepły slceson a w necie na jego temat taka bieda że aż przykro

• 2 weeks later...
Posted

Gadasz? Naprawdę? A myślałem, ze Gunfire robi sam repliki. To Ci nowina. :F

Fakt, mało informacji na temat tej repliki. Może dlatego, że jej nie biorą raczej fani ersoftu, lecz prędzej do jakiejś stylizacji i reko. Trzeba poczekać, coś się pewnie pojawi.

Posted

Dzięki uprzejmości jednego z uczestników "Krwawego Lasu" miałem okazję blizej obejrzeć owe cudo.

Czar prysł - zadziwiająco mały zasięg jak na moc, którą posiada. Niemożliwe, żeby toto miało więcej niż 320 fps, bo dalej niż moje mp5k nie sieje. Wykonanie...... hmmmm - ja trzymałem stg44, a właściciel w tym czasie szukał osłony muszki, która zsunęła się przy większym wstrząsie :mrgreen:

Ciężko mi określić jednym słowem wrażenia wizualne, ale drewno jakies "nie teges" (pewnie da się je stuningować), a i części metalowe miały dziwny "błysk".

Posted

Gadasz? Naprawdę? A myślałem, ze Gunfire robi sam repliki. To Ci nowina. :F

No niestety, teraz takie czasy, że jak emotki nie przykleisz, to ironię rzadko który łapie.

Posted

No to trzy grosze :D

1. 320fps wg Griszy / jak to mówili w pewnym filmie "Nie wydaje mnie się"

- w poniedziałek dostałem paczunię lol

- wtorek mały test i spokojnie leci na jakieś 65 - 70 m

2. drewno

Nie jest to problemem, wystarczy troszkę chęci i będzie wyglądać cacy.

3. Odnośnie osłony muszki

- Podobna osłona znajduje się na karabinie mauser k98 firmy boy.

Jak dla mnie mimo paru niedociągnięć stg44 to giwerka godna polecenia która spokojnie może konkurować z m1a1 thompson (Niemcy nie są już w tyle)

Faktem jest to że firma wzorowała się na Shoei ale nigdy nią nie będzie.

Reasumując:

Kawał cacka

dobrze leży

nic tylko zakupić ładownice, magazynki i śmiało iść w bój :uśmiech:

• 5 months later...
Posted

osobiście dziwi mnie fakt że nikt nie wzioł się jeszcze u nas za poróenanie tych dwóch replik, stg mamy w kraju już jakieś dwa miechy, sprzedaje się jak ciepły slceson a w necie na jego temat taka bieda że aż przykro

Forów jest za dużo a i GFC nie akceptuje recenzji dodawanych w opcji "Opinie użytkowników"

Pewne uwagi z używania STG44 AGM/GFC (bo to to samo!) zamieściłem na forum http://www.jedendojednego.fora.pl/przerobi...tg-44,1022.html