wajser Posted April 9, 2009 Report Posted April 9, 2009 Witam. Jeśli wybrałem zły dział proszę o przeniesienie do odpowiedniego. Panowie dzisiaj robiąc świąteczne porządki w garażu znalazłem jakiś stary zardzewiały nóż/maczetę ( cholera wie co to jest, na nóż za duże na maczetę za małe )... w każdym bądź razie coś na czym się kompletnie nie znam... Wiem jedynie, że to coś jest z okresu II Wojny Światowej i należało z pewnością do Niemieckiego żołnierza. Proszę was o identyfikacje tego przedmiotu i może jakieś krótkie info ( przez kogo wykorzystywane itp. ). Wiem że ojciec dostał to od sąsiada pracującego przy kopaniu rowów itp. Znalazł to właśnie w pracy. Czy jest to znalezisko w miarę popularne czy nie za często się to znajduje? Od razu mówię proszę mnie nie bić jak coś źle napisałem lub napiszę bo jeśli chodzi o zabytki to kompletnie się na tym nie znam :wink: . Niżej wrzucam fotki :uśmiech: Z góry dzięki za każdą sensowną odpowiedź ;] Quote
Jaeger Posted April 9, 2009 Report Posted April 9, 2009 To kordzik niemieckiego RADu. O wycene pytaj na Cafe Allegro w dziale militaria. Quote
Recommended Posts