Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 180
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nowe wersje nie maja tego już. (ani napisów ani działającego bolt catch'a)

Mam nadzieję, że zrekompensowali to większą trwałością i wytrzymałością części gearboxa. Póki co razem z Cymą MP5SD6 wypluły bezawaryjnie pakę 4000 kulek PJ. Oby tylko nic się nie psuło...

Posted

Szkielet jest ok. Mój w sumie jest podparty mocno komora i siedzi sztywno. a w srodku m120 guardera z -li-po 3S o wysokiej wydajnosci i pojemności i silniczek UTU Elementa :)

Posted

Szkielet jest ok. Mój w sumie jest podparty mocno komora i siedzi sztywno. a w srodku m120 guardera z -li-po 3S o wysokiej wydajnosci i pojemności i silniczek UTU Elementa :)

Jak na razie to jedyny feler jaki widzę to ruszające się o około 1-1,5 mm osłona lufy z szynami RIS. Rusza się tylko prawo-lewo.

Posted (edited)

Szkielet podparty komorą na M130 od ponad roku. 9,6RC Sanyo 3600, silnik JG IIIgen. Szybkostrzelności nie mierzyłem nigdy, ale jest spoooooora. Wyplute ~12k kulek od początku istnienia repliki, tj od dwóch lat, ale 90% tylko semi, bo jadę na realach. :)

Edited by Johann
Posted

Szkielet podparty komorą na M130 od ponad roku. 9,6RC Sanyo 3600, silnik JG IIIgen. Szybkostrzelności nie mierzyłem nigdy, ale jest spoooooora. Wyplute ~12k kulek od początku istnienia repliki, tj od dwóch lat, ale 90% tylko semi, bo jadę na realach. :)

Też staram się na semi (ha ha, jak do tej pory moje strzelanki to były: moje chłopaki przeciwko sobie, moja żona przeciwko nim). Co do prędkości to u Krakmana na kulkach z ich wiadra pokazało 412-422 fps. Cyma MP5SD6 miała 388-395 fps. Testy robili przy mnie. Co do szybkostrzelności to pokazało chyba 16 k/s. Cyma miała około 12.

Posted

U mnie jest koło 470fps. W środku ze stokowej repliki został tylko szkielet i listwa. Reszta wymieniona. No, ale w końcu mogę powiedzieć, że strzela tak jak oczekiwałem. :]

Posted

U mnie jest koło 470fps. W środku ze stokowej repliki został tylko szkielet i listwa. Reszta wymieniona. No, ale w końcu mogę powiedzieć, że strzela tak jak oczekiwałem. :]

Wszystko przede mną, za niecały rok skończy się gwarancja to i zacznie się grzebanie. Póki co muszę na standardowych bebechach lecieć.

Posted

Przetestowałem celność, 30 m mierzone miarą składająca się z nóg i pomiaru pojedynczego kroku, słupek szerokości 12 cm. 8 na 10 strzałów plasowało się w słupku. Strzelałem na wolnym powietrzu pomiędzy budynkami więc możliwe ruchy powietrza. Kulki Guardera 0.25 g. Ale mam mały problem, Pojawił się luz na lufie zewnętrznej/wewnętrznej. Jak ruszam muszką na boki to obraca się ona wraz z lufą zewnętrzną i wewnętrzną (także komora HU) o jakieś 2-3 stopnie w każda stronę. Luz zmniejsza się po włożeniu magazynka ale pozostaje niewielki i wyczuwalny (komora HU blokuje się w gnieździe wylotowym w magazynku) i strasznie denerwujący. Jak to zniwelować? Jak można dokręcić lufę?

Posted

musisz zdjąć risy, muszke, atrapę rury gazowej i dokrec delta ring. albo odkrec delta ring, wywal wkret dociskowy który stabilizuje lufę w pionie, daj śrubę z łbem wpuszczanym m3x10 (chyba, trzeba zmierzyc, docinać) i skreć, załóż delta ring, skrec, włóż atrapę dyszy, ząłóż muszkę, załóż risy, górny ris jest na początku dokręcany dodatkowo śrubą.

Posted

musisz zdjąć risy, muszke, atrapę rury gazowej i dokrec delta ring. albo odkrec delta ring, wywal wkret dociskowy który stabilizuje lufę w pionie, daj śrubę z łbem wpuszczanym m3x10 (chyba, trzeba zmierzyc, docinać) i skreć, załóż delta ring, skrec, włóż atrapę dyszy, ząłóż muszkę, załóż risy, górny ris jest na początku dokręcany dodatkowo śrubą.

Dzięki w weekend będę próbował. Szkoda, że do Świdnika mam spory kawałek drogi...

Posted

Wszystko przede mną, za niecały rok skończy się gwarancja to i zacznie się grzebanie. Póki co muszę na standardowych bebechach lecieć.

Ja dałem sobie spokój z gwarancją od samego początku, ale kupowałem u Gunfire i nie wierzę w ich serwis. :P

Posted

heh...widze, ze zbrojownia wyciagnela wnioski i dala nowe zdjecia mki bez oznaczeni z czarnym gb :icon_razz2:. Mam takie pytanko....czy polaca sie wkladac precke jak mam ok 420fps przy tej replice jak w teamcie, po przerobkach :wink: ???

Posted

heh...widze, ze zbrojownia wyciagnela wnioski i dala nowe zdjecia mki bez oznaczeni z czarnym gb :icon_razz2:. Mam takie pytanko....czy polaca sie wkladac precke jak mam ok 420fps przy tej replice jak w teamcie, po przerobkach :wink: ???

Posted

Ta poleca się, zakupiłem z miesiąc temu tą emke i z kumplem wymieniliśmy części :) wstawiliśmy cylinder guardera i chińskie głowice, dysze, gumka hu red madbull i mam jeszcze części do niej nie włożone czyli komore elementa, m125 elementa, prowadnice elementa i tłok elementa pewnie będzie z 450fps i potem jadę dalej a co do precki to guardera bierzcie :)

Posted

A ponieważ nie mam ręki pijackiej to sobie wszelkie podobające mi się oznaczenia sam naniosłem pędzelkiem na replikę...na przykład takie jak te tu: http://www.kingarms.com/productpage.asp?prodid=1316

Posted (edited)

Albo też można precke SRC, kumpel chciał sprzedać mi tą precke ale nie chciałem. Nie polecam kupować używanych precek bo wyglądają w środku jak by po niej ze sto czołgów przejechało.

Edited by serdelq
  • 6 months later...
Posted

Panowie mam problem z m16a4 boyi. Mianowicie ogien pojedyńcz nie dziala jak nalezy a dokladniej przyczyna tkwi w spuście. Po oddaniu strzalu na singlu spust nie wraca do pierwotnej pozycji. Dodam ze ogien automatyczny dziala poprawnie. Co może być przyczyną tej "awarii"? Z gory dzieki za pomoc.

• 2 years later...