rocky3333 Posted April 6, 2009 Report Posted April 6, 2009 Witam, Mam problem z AKS 'em 47 boyi podczas transportu na spotkanie coś się zepsuło. Na blokadzie wali pojdynczym na pojedynczym pojedynczym a na auto pojedynczym . Jak temu zaradzić ? Quote
Germ Posted April 6, 2009 Report Posted April 6, 2009 Odciągnij jak najmocniej selektor od korpusu (ale żeby nie wygiąć, chodzi o to żeby nie 'cykało' na wyżłobieniach). Powolutku przestawiaj z zabezpieczonego na serię i pojedynczy. Przy pojedynczym powinno być słychać taki bardzo cichy dźwięk. Jeżeli nie będzie tego - wyciągnij gearboxa i wymień zębatki od selektora... Quote
ulis Posted April 6, 2009 Report Posted April 6, 2009 Może po prostu trza wyjąć gearboxa i dobrze ustawić zębatki selektora? Może mają między korpusem a gb ciut za dużo luzu (bądź gdzieś nim trzepnąłeś zdrowo) i się przestawiły o 1 - 2 ząbki. Wiem też, że w kałachach cymy, jg i boyi selektor lubi się chrzanić kiedy bateria jest słaba.. Quote
Germ Posted April 6, 2009 Report Posted April 6, 2009 Zęby na pewno nie przeskoczyły - selektorem nie dało by się ruszać normalnie. Bateria też jest dobra. Na 99% selektor zjechał na półautomat i rozwaliły się zębatki. Quote
Gogin Posted April 6, 2009 Report Posted April 6, 2009 Zęby na pewno nie przeskoczyły - selektorem nie dało by się ruszać normalnie. Bateria też jest dobra. Na 99% selektor zjechał na półautomat i rozwaliły się zębatki. To sprawdź to, gdybanie nie pomoże w niczym. Quote
rocky3333 Posted April 7, 2009 Author Report Posted April 7, 2009 jutro będe sprawdzał bo AKS u kolegi mam nadzieje ze pierwszy sposob pomoze :) Quote
rocky3333 Posted April 8, 2009 Author Report Posted April 8, 2009 zdjąłem tą ' przekładnie' i zauważyłem że pękł tylko taki pierścień okrągły można go skleić albo gdzieś dokupić nowy ? Quote
Germ Posted April 8, 2009 Report Posted April 8, 2009 http://www.taiwangun.com/shop,show,1369 Jedna z części pokazanych na zdjęciu pękła? Raczej nie spotkałem się z innymi elementami do kupna. Bodajże z całym gearboxem są. Quote
Recommended Posts