Funnykiller Posted March 30, 2009 Report Posted March 30, 2009 Mam problem z tą replika, gdy postrzelam trochę, wyjmę magazynek i powącham komorę hop-up to lekko śmierdzi spalenizną. Może ktoś wie dlaczego lub miał podobny przypadek. Proszę o pomoc. :cry: :cry: :!: :!: Quote
Germ Posted March 30, 2009 Report Posted March 30, 2009 (edited) Pierwsza sprawa - gdzie i czy jest zamontowany bezpiecznik? W wiatrówkach czasami można spotkać, że smar spala się w tłoku, nie wiem jak jest z ASG. Edited March 30, 2009 by Germ Quote
Funnykiller Posted March 30, 2009 Author Report Posted March 30, 2009 Jeden jest w środku przy Gearbox-ie, a drugi w kolbie przy akumulatorze. Quote
Germ Posted March 30, 2009 Report Posted March 30, 2009 Pewnie trzeba wyczyścić komorę hop-up i cylinder (zmniejszyć ilość smaru). Quote
Funnykiller Posted March 31, 2009 Author Report Posted March 31, 2009 oddałem go do sklepu żeby go sprawdzili, zobaczymy co powiedzą :-o Quote
Funnykiller Posted April 11, 2009 Author Report Posted April 11, 2009 0kazało się, że musi się wypalić sma w komorze HOP-UP :D Replika działa bez zarzutów :D Quote
Gogin Posted April 11, 2009 Report Posted April 11, 2009 0kazało się, że musi się wypalić sma w komorze HOP-UP :D Replika działa bez zarzutów :D "0kazało" się, że co musi się wypalić :-o ? AEG'i raczej nie imają się ogniem, tudzież jak będziesz chciał coś wypalać to może ci twój AEG strzelić focha i nie "już więcej nie podziałam"... Quote
Laokoon Posted April 11, 2009 Report Posted April 11, 2009 Chyba chodzi o analogie do wypalającego się smaru w broni palnej, tutaj kulki zbierają jego małą ilość z gumki i dlatego znika Quote
Funnykiller Posted July 9, 2009 Author Report Posted July 9, 2009 Koleś ze sklepu powiedział tak : "Styki są ok, jednak jest możliwość, że mogą się zacząć przypalać ale w tych modelach to się raczej nie zdaża. Taki zapach może się też wydobywać z gearbox-u smary mogą się powoli wypalać". Nie ważne jest teraz jest już wszystko ok. 8-) Quote
Drakiva Posted July 9, 2009 Report Posted July 9, 2009 A może poprostu masz tyle FPS,że kulka wylatuje z taką prędkością,że po zetknięciu z gumą hop up ci ją przypala?? :D Quote
rain777 Posted July 9, 2009 Report Posted July 9, 2009 GB robi coś z czym nie radzi sobie wiertarka udarowa -wypala smar :D poległem jak odpowiedź serwisu usłyszałem a jak Smar się wypali do końca to co sie stanie ? :| ..coś się zapali od tarcia ? Drakiva chcesz powiedzieć że kolega po fachu fireballami strzela ? :P Quote
Germ Posted July 13, 2009 Report Posted July 13, 2009 Nieważne słownictwo. Miałem rację. A kolega Funnykiller pisze tak zapewne z powodu mojego wyrażenia "W wiatrówkach czasami można spotkać, że smar spala się w tłoku, nie wiem jak jest z ASG." - dosłownie czuć smród palonego smaru, gdy jest go za dużo w cylindrze wiatrówki (lub gdy jest niewłaściwy. Nie wiem, co tam dziadek wlał do wiatrówki. :P ) Quote
Dread Posted July 15, 2009 Report Posted July 15, 2009 W wiatrówkach jest to tzw. dieslowanie*, ale w ASG tego nie spotkałem, no, chyba, że kolega miał olej silnikowy, a nie silikonowy w tłoku. *wysokie ciśnienie, temperatura spowodowana tarciem i odrobina oleju ropopochodnego. Analogicznie jak w dieslu. Quote
Recommended Posts