Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam problem z tą replika, gdy postrzelam trochę, wyjmę magazynek i powącham komorę hop-up to lekko śmierdzi spalenizną. Może ktoś wie dlaczego lub miał podobny przypadek. Proszę o pomoc. :cry: :cry: :!: :!:

Posted (edited)

Pierwsza sprawa - gdzie i czy jest zamontowany bezpiecznik?

W wiatrówkach czasami można spotkać, że smar spala się w tłoku, nie wiem jak jest z ASG.

Edited by Germ
  • 2 weeks later...
Posted

0kazało się, że musi się wypalić sma w komorze HOP-UP :D Replika działa bez zarzutów :D

"0kazało" się, że co musi się wypalić :-o ? AEG'i raczej nie imają się ogniem, tudzież jak będziesz chciał coś wypalać to może ci twój AEG strzelić focha i nie "już więcej nie podziałam"...

• 2 months later...
Posted

Koleś ze sklepu powiedział tak : "Styki są ok, jednak jest możliwość, że mogą się zacząć przypalać ale w tych modelach to się raczej nie zdaża. Taki zapach może się też wydobywać z gearbox-u smary mogą się powoli wypalać". Nie ważne jest teraz jest już wszystko ok. 8-)

Posted

GB robi coś z czym nie radzi sobie wiertarka udarowa -wypala smar :D

poległem jak odpowiedź serwisu usłyszałem

a jak Smar się wypali do końca to co sie stanie ? :| ..coś się zapali od tarcia ?

Drakiva chcesz powiedzieć że kolega po fachu fireballami strzela ? :P

Posted

Nieważne słownictwo. Miałem rację.

A kolega Funnykiller pisze tak zapewne z powodu mojego wyrażenia "W wiatrówkach czasami można spotkać, że smar spala się w tłoku, nie wiem jak jest z ASG." - dosłownie czuć smród palonego smaru, gdy jest go za dużo w cylindrze wiatrówki (lub gdy jest niewłaściwy. Nie wiem, co tam dziadek wlał do wiatrówki. :P )

Posted

W wiatrówkach jest to tzw. dieslowanie*, ale w ASG tego nie spotkałem, no, chyba, że kolega miał olej silnikowy, a nie silikonowy w tłoku.

*wysokie ciśnienie, temperatura spowodowana tarciem i odrobina oleju ropopochodnego. Analogicznie jak w dieslu.