Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 539
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Alllllllleeeeeee.... koooooooooooolanko Arafat :P

No dokładnie. Nowe pady CP nie wymuszają noszenia ich w kieszeniach na "elastycznym fundamencie". W porównaniu ze starymi są wykonane w sposób, który umożliwia kucanie i klękanie bez problemów. Wręcz same się zaginają w miejscu "harmonijki".

dscn8743.jpg

Ponadto nie ma tu problemu z rozciąganiem się elastomeru i z upływem czasu z wypadaniem wkładek. Te siedzą w specjalnie zaprojektowanych 3D kieszeniach. Chłodzenie choć to kwestia dyskusyjna tak samo jak siatki dystansowe w kamizelkach i PC zapewniają szczeliny wykonane w piance nakolanników...

http://cgi.ebay.com/Crye-Precision-COMBAT-PANTS-KNEE-PADS-3rd-Gen-3-AIRFLEX-/110659247482?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19c3ce1d7a#ht_2108wt_905

Regulację położenia (prawo / lewo) uzyskuje się dzięki specjalnie zaprojektowanym skrzydełkom z rzepami.

dscn8745.jpg

Inna kwestia, że elastyczny materiał na eksponowanych, poniekąd, kolanach nie jest narażony na zaciąganie na kolczastych kszunach, betonie itp...bo go nie ma.

W CSach zrezygnowano z padów na łokciach ze względu na to że bardziej przeszkadzają niż pomagają. Są tam klasyczne kieszenie zarzepiane na prostokątne wkładki, chroniące łokieć i część przedramienia.

Edited by ues
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

Właśnie doszły ładownice podwójne CQB. Powiem tak - moim zdaniem wizualnie i jakościowo to najlepsze ładownice jakie miałem (a trochę tego przerobiłem). Obsługa spoko, w poniedziałek zamówione, dziś już są u mnie, ogólnie wszystko ekspresowo. Wielki plus ode mnie za profesjonalizm w każdym calu. Pozdrawiam.

• 4 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Ale do q.wy nędzy... kto to widział sprzedawać spodnie z dziurami na kolanach :)

No właśnie! Też takie dziurawe dostałem :biggrin:

ck01.jpg

cp01l.th.jpg

A tu również jakiś, taki dziwny CS - jakieś rzepy na przedramieniu ma i jakąś "torebkę" :happy:

cs01.th.jpgcs02.th.jpgcs03.th.jpg

Dziwnym trafem, bardzo przypomina mi te ze zdjęcia tutaj:

__b_paramedyk_17.jpg

:biggrin:

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Guest gecko123
Posted

Jeszcze są Ci te zdjęcia potrzebne? Bo mam taki mundur to mogę zrobić fotki.

Guest Dawid4009
Posted

Jak trzeba to też mogę podesłać zdjęcia, pod koniec tygodnia. Mam w panterze leśnej i pustynnej.

Mam pytanie- przyszło mi kolejne zamówienie (kilka kompletów mundurowych, kombinezon trudnopalny, bukłak source), i jest różnica w materiale użytym do szycia. W grudniu zamawiałem mundury w wz93, i dostałem rip stop przypominający ten z mundurów kontraktowych, teraz pustynny dostałem w tym samym, ale pantera leśna przyszłą inna- "kratka" jest wyraźnie większa, przypomina stary komplet (który ma ok 3 lat) mojego kolegi, szyty w frontierze. Leśny wydaje się też być nieco grubszy.

Generalnie nie interesuje mnie specjalnie sam wygląd, bo wyglądają świetnie - tylko czy ew. różnica w materiale ma wpływ na wytrzymałość? Na metkach jest napisane to samo- skład surowcowy tkaniny poliester 50 bawełna 50.

Posted

Od dłuższego czasu nurtuje mnie pewne pytanie.

Na stronie zakładu pracy chronionej SELW 2 z Sosnowca (http://www.selw2.pl/) znajduje się baner, iż są właścicielami marki Currahee a tymczasem ma forum WMASG kreujecie się na samodzielną firmę. Czy wyposażenie, które tak tutaj zachwalacie szyje SELW2 czy Currahee? Może o tym nie wiecie, ale SELW 2 zawłaszczyło Waszą markę...

Posted

Ale kto właściwie się "kreuje"? Pytam - bo od dawna nie widziałem tu wypowiedzi nikogo podającego się bezpośrednio za przedstawiciela C.? Pierwotnie firmę założył Cavtan z kolegą - chyba ze 2 czy 3 lata później SELW-2 jakoś tam kupił tę markę i co z tego? Arcteryx jest własnością Salomona, Bushmaster, Remington i DPMS Cerberusa - ktoś tam jeszcze czyjąś tam jeszcze - co w tym takiego niezwykłego?

• 1 month later...