Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

No nie wiadomo na razie... Ale ja nie widzę przeszkód, dlaczego miałoby to nie pasować, to jest hk416 i to jest hk416 - oba mają wyższe body SRC i VFC też mają raczej takie same wymiary...

Pozdrawiam Wojdatuz

• 2 weeks later...
  • Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No nie wiadomo na razie... Ale ja nie widzę przeszkód, dlaczego miałoby to nie pasować, to jest hk416 i to jest hk416 - oba mają wyższe body SRC i VFC też mają raczej takie same wymiary...

Pozdrawiam Wojdatuz

Otóż pasować nie będzie (front BOYi do body np. JG) ponieważ, podobnie jak w replice VFC oraz rzecz jasna jak w oryginale, frontset ma "ząbek" od strony body - dzięki czemu całość bardzo pewnie się trzyma. ...i w ogóle jest bardzo ładna co widać po moim, pierwszym w Polsce (mam nadzieję :D ) egzemplarzu HK416 Boyi:

hk001.jpg w800.png

hk002.jpg w800.png

hk003.jpg w800.png

... szczegóły opiszę później, ale na pewno mogę stwierdzić, że firma Boyi wypuściła najlepszą jak do tej pory replikę HK416 MiC.

Pozdrawiam!

/Andrzej :)

Posted (edited)

Gdzie go kupiłeś?

Ładniuchny...

A, co do korpusów- do boyi- http://www.ebairsoft.com/dboys-hk416-metal-body-p-2289.html

I jeszcze jedno- czy korpus od M4 (BOYI- bez oznaczeń ) po spiłowaniu grzbietowej szyny RIS, i przykręceniu z body JG, i dorobieniu równoległego wejścia maga ( równoległe do lufy ) będzie pasować, czy lepiej kupować front i body BOYI...???

Edited by MatriX482
Posted

Jakoś najnowszej serii Biar od Boyi również mogę potwierdzić, gdyż mam M16A4. Pytanie do Hypkiego. Czy puszka An/peq jest również wykonana z tak beznadziejnie słabego plastiku, który jest tylko trochę grubszy od papieru?

Posted

Replikę kupiłem w sklepie RSOV - polecam! Sprawna wysyłka, zero problemów. :)

Pytania z równoległym wejściem maga w treści nie rozumiem... ale na pewno warto mieć front, body (i całą resztę) Boyi. Moim zdaniem wyprzedzają produkcje JG o kilka długości.

Puszka An/peq jest niebrzydka, ale porównanie miałem tylko z najtańsza wersją chińskiej puchy, przy której wszystkie inne wyglądają ładnie. Jest podobna do tej:

http://gunfire.pl/product-yid-1152189803-A...kumulatory.html

...ale ciut bardziej dopracowana. Później wrzucę jej fotki.

Dostajemy do niej komplet naklejek. Wykonana jest z bardzo giętkiego tworzywa, zachowującego się prawie jak guma.

Kilka wstępnych uwag odnośnie samej repliki:

- Wygląd i spasowanie części (w szczególności jak na "chińczyka") rewelacyjne

- Firmowy magazynek wykonany słabo, rozpada się i ma bardzo niestarannie wytłoczone napisy

- Stalowe elementy są liczne (tak jak w VFC), mają jednak fakturę wzbudzającą mieszane uczucia - np. osłona wyrzutnika łusek jest chropowata jak papier ścierny

- Silnik ma mocne magnesy, chociaż nie takie jak silniki w JG

Trochę już "upiększyłem" moje HK, żeby wyglądało godnie, w końcu to teraz moja główna replika ;) :

dsc00831024.jpg w800.png

dsc00851024.jpg w800.png

dsc00651024.jpg w800.png

Pozdrawiam! :)

/Andrzej

Posted

Dziś pod wkrętak u mnie poszła eMka Johanna:

03072009460.th.jpg

Kilka uwag:

Sprężyna u góry to m120 Systemy o niejednakowych zwojach, ta niżej to stockowa- bardzo twarda i krótka, od razu do wymiany.

Prowadnica: straszna kicha. Podstawa metalowa, ale paluch plastikowy. Raczej jej nie ufam, ale o dziwo dwie podkładki, spełniają częściowo swoje zadanie umożliwiając obrót sprężyny wokół własnej osi przy oddawaniu strzału.

Zębatki w normie, powinny sporo wytrzymać, typowe XYT.

Sprężynka antireversala jest dosyć słaba, ale spełnia zadanie i ułatwia montaż.

Tłok jest z białego tworzywa, chyba z tego samego co popychacz, czyli bardziej elastyczne, niż kruche.

Nie wiem jak z wytrzymałością dyszy, która jest z jakiegoś częściowo przeźroczystego tworzywa, które wydaje się dosyć kruche.

Ślizgi raczej niskiej jakości. Jeden ze ślizgów miał już ułamany kawałek kołnierzyka. Podkładkowanie fabryczne było. Tyle można o nim powiedzieć, bo było chyba robione na chybił-trafił.

Szkielet wygląda na dosyć solidnie i powinien wytrzymać m130, może nawet więcej.

Zespół tłok-cylinder-głowica tworzy strzykawkę bardzo ładnie. Głowica tłoka kierunkowa.

Kable dosyć sztywne, raczej do wymiany.

Silnik bardzo słaby w porównaniu z magicznym JG 3gen. Przy batce Firefox 9,6 2300mAh rof raczej nieciekawy.

Po wymianie sprężyny zasięg i skupienie ładnie wzrosło, ciężko powiedzieć na oko, ale moim zdaniem jakieś 5-10 metrów.

Do tego wymienić gumkę HU i dystanser, a wzrośnie powtarzalność.

Posted (edited)

To super. Miałem czekać na wersję od Classic Army, ale teraz jeszcze raz się zastanowię ;-)

/literówka

Edited by kat_ek
Posted

Przyszła wczoraj, choć nie dla mnie, od gunnera. Ilość stalowych, niezabezpieczonych a chropowatych, elementów przyprawi właścicieli o ból głowy. Raj dla korozji. kolba luźna. Spasowanie i pierwsze wrażenia bardzo, ale to bardzo pozytywne.

Pudełko za to jest do duszy. Świetnie zabezpieczyło replikę ale pokruszony styropian jest wszędzie. Replika wymaga całkowitej rozbiórki na dzień dobry (skoro jest w HU może być i w dyszy). W weekend schronujemy stocka.

Posted

Pudełko za to jest do duszy. Świetnie zabezpieczyło replikę ale pokruszony styropian jest wszędzie. Replika wymaga całkowitej rozbiórki na dzień dobry (skoro jest w HU może być i w dyszy). W weekend schronujemy stocka.

Z tym styropianem sprawa jest niesamowita! :D

Ja po prostu nie mam pojęcia jak on dał radę wniknąć w te wszystkie miejsca - chyba że ktoś widział kiedyś inną replikę w której okruchy styropianu można znaleźć w... gearboxie! :D

Pozdrawiam! :)

/Andrzej

• 1 month later...
Posted

Męczą mnie ludzie na PW więc odpisuje tutaj.

Mam już miesiąc. Wystrzelone 4 tyś BBs i jak na razie nic się nie sypnęło.

Przekładając okablowanie na tył zajrzałem do środka i stwierdzić można, że to to samo gówno co od dłuższego czasu BOYI nam serwuje. Widać producent włożył więcej kasy w technologię produkcji części zewnętrznych, a bebechy są na takie 3-, licząc co robi krakman: 3+ .

Komora pierwszego dnia została wymieniona na KA i gumka na Systemę i na 0,25 ładnie się spisuje, czekam teraz aż zakupię biovale i na nich przetestuję celność.

Minusy:

-kolor atrapy zamka

-strasznie słabo dopracowane spasowanie przyrządów mechanicznych, składana muszka lata jak ruska dziwka po dworcu. Szczerbinka to samo.

-Puszka nie jest idealną kopią VFC

-Śruba w kolbie do uchwytu od zawieszenia jest strasznie luźna- już ją zgubiłem

Plusy:

-Wszystkie możliwe magi jakie mam podają mi kulki. Nie pasuje chiński PMAG zobaczymy jak z magpulowskim.

-W końcu chińczycy nauczyli się robić działającego hicapa. Raz nakręcisz i jedną serią spuszczasz 300szt kompozytu. Bardzo realistyczne bicia na magu.

-Spasowanie części. Zero luzu między frontsetem a upper receiverem. Widać, że porządna robota.

-Atrapa układu rury gazowej jak w ostrym HK

-Mało lanserski, ale przydatny bajer ułatwiający regulację HU- działający bolt.

Czekam tylko na możliwość porównania osobiście z repliką VFC. Na razie jeden użytkownik powiedział, że chinol zewnętrznie lepiej jest wykonany :-F Ale muszę się przekonać osobiście.

• 2 weeks later...
Posted

Jeśli kogoś jeszcze interesuje ten teman to zamówiłem właśnie na ebaybanned.com samo body dBoys do HK416 z przeznaczeniem do mojego HK416 od JG. Zaryzykowałem i jak przyjdzie to będę próbował go dopasować to body do reszty z JG. Opiszę spasowanie części i ewentualne przeróbki. Pozdro.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...