Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, potrzebuje pomocy. Sam drążyłem dziure w kolbie do AK i jest w niej dosc malo miejsca. Zastanawiam się jaką batke maxymalnie mógł bym tam wcisnąć. Jesli ma ktoś takie baterie, to prosił bym o podanie wymiarów... (długość, szerokość, wysokość)

http://www.taiwangun.com/shop,show,847

http://www.taiwangun.com/shop,show,845

Może ktoś miał już podobny problem i zaproponuje jeszcze inną batke?

Z góry dzięki.

Posted (edited)

Odnośnie batki FIREFOX LARGE - 150x45x25 [mm] + kabel - (wymiary zaokrągliłem o kilka mm w górę).

A co do MINI, to 110x35x20 [mm] + kabel (wymiary zaokrągliłem o kilka mm w górę).

Edited by LogaN
Posted (edited)

Bas, myślałeś nad li-polami?

Tylko nie znam sie na tych batkach takze nie wiem czy np taka uciagnela by mi 440 fps 7,4V - 1000mAh LI-PO wydaje mi sie, ze postrzelal bym na niej bardzo krótko. Jak mozesz to napisz mi cos o tych batkach. Pozdrawiam.

LogaN dzięki za wymiary.

Edited by bas
Posted (edited)

Jest o nich dość ciekawy temat na forum, poszukaj, bodajże w tym samym dziale.

Ja mam u siebie M120, silnik stock g&p, zębatki też, łożyska 8mm i batka 7.4 1000mah daje wystarczający rof (nie jest to kosiara, ale jest przyjemny) i jeszcze nie było sytuacji, żeby mi nie starczyła na strzelankę, ale z drugiej strony nie sieję kompozytem na prawo i lewo. Na początku kwietnia powinienem coś więcej napisać o tym, ile kulek potrafi uciągnąć.

No i te baterie są naprawdę malutkie, moja eMka dzięki nim ma zwykłą składaną kolbę (nie SF) i risy bez puszki. ;) A mieszczą się w niej DWIE baterie. :D

O, proszę: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=19780&st=140

Edited by Shadow
Posted (edited)

Widzę, że ktoś ma dobry humor...

Proponuję jeszcze raz przeczytać przed ostatnie zdanie autora tematu, zamiast wyskakiwać z osobistymi wycieczkami.

Marcinek, zawsze miałem Cię za osobę spokojną i poważną, ale widać myliłem się.

Edited by Shadow
Posted

Jestem spokojny, patrz na to co pisze chłop w pierwszym poście! On nie chciał tam wciskać li-po! Nie musi tego robić, za tym idzie wymiana ładowarki i trzeba uważac żeby wyczerpać aku. do końca bo wtedy ma pograne.

Posted

Widzę, co pisze w pierwszym poście i zamiast oburzać się postami innych użytkowników podałem ciekawą według mnie alternatywę, jaką są li-pole. O tym, że musi uważać pisze w przytoczonym przeze mnie temacie. Ładowarkę można dostać grubo poniżej 100zł, więc koszty przejścia ze zwykłych baterii na li-po stosunkowo szybko się zwracają.

Owszem, nie musi tego robić, ale nikt mu tego nie zabrania, dlatego uważam, że sarkazm w Twojej wypowiedzi był niepotrzebny.

Posted (edited)

Wrrr.... Skoro gotuję na kuchence elektrycznej i potrzebuję fajnej patelni to jak zapytam w sklepie o taką patelnie to co? Dadzą mi patelnie do kuchenki ferromagnetycznej i powiedzą "weź pan kup teraz nową kuchenkę'"?

Edited by Marcinek83
Posted (edited)

Widzę, że dalej mijamy się z tokiem myślenia.

Ja bym raczej porównał powyższy przykład do takiej sytuacji:

Gotujesz sobie na ognisku i stwierdziłeś, że potrzebujesz rusztu. Pytasz, jaki ruszt najlepiej będzie kupić na ognisko i ktoś rzuca pomysł z przerzuceniem się na Esbita. W 5 poście w temacie zaczynasz interesować się Esbitem, prosisz o dalsze info o nim, które dostajesz i w tym momencie wpada rozwścieczony użytkownik forum, który jest zbulwersowany możliwością używania Esbita.

edit: Powracając do tematu: Bas, to zależy jaki masz silnik, zębatki, sprężynę i podkładkowanie.

Edited by Shadow
Posted

Znalazlem juz najlepsza opcje. Kolego Marcinek Ty sie tak nie denerwuj, bo przeciez zapytalem czy moze zna ktos inne rozwiazanie. Dzięki Panowie i pozdrawiam.