Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Raczej się nie unikniesz, to na co zwróciłbym uwagę to zielony materiał CSa.

Zależy co chcesz robić, ale na fotkach zecydowanie widoczne są CSy z materiałem piaskowym

np. od Miwo czy CRH niż te kontrakty z zielonym.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przede wszystkim trudnopalne NFM'y i Callidy są z Defendera szyte. Jest to inny materiał, nadruk też jest inny niż oryginalny MC. Suez - wiadomo. Wzór 35/DWS to polska kopia NFMu (kolejna), użyta także w polarkach do kurtek ćwiczebnych. Tak więc misz-masz kompletny, ale... co z tego? :D

• 3 weeks later...
Posted

Poradnik do stylizacji - rekonstrukcji JWK napisany przez naszą grupę rekonstrukcyjną.

Nie jest idealny, na pewno znajdą się jakieś błędy, i ustępstwa związane z tym że nasz sprzęt jest skompletowany pod kątem ASG.

Mimo wszystko, jeśli ktoś szuka informacji zebranych w jednym miejscu powinien go nasz artykuł zadowolić :)

http://usse.pl/stylizacja-afganistanda-2013-2015/

Niedługo pojawi się również poradnik do stylizacji zielonej.

Posted

Poradnik do taktyki zielonej - informacje zebrane w jednym miejscu.

Wiemy, że nie jest idealny, ale komuś kto dopiero zaczyna przygodę z rekonstrukcją na pewno pomoże i wyjaśni wiele spraw.

• 2 weeks later...
Posted

Jaki okres ?

Polecam Fosco - tańsze od Krylonu a trwalsze od farb modelarskich.

Kolory od Fosco jakie zostały rozpracowane na forach:

Afganistan:

Mud Brown + Marsh Grass (ewentualnie dodatek Pale Green)

polski las:

Mud Brown + Forest Green + Marsh Grass

widzi się także HK malowane wyłącznie w plamy Forest Green

Chamskie "flaki" są najlepsze - daruj sobie liście czy trawy (takich nie widziałem w ogóle w JWK)

i plamy "krypteka" z siatki po ziemniakach (ewentualnie lekki lansik na Afganistan).

Posted

okres chce 2 bo mam 2 hakaski

1 stylizacja 2015 cały szpej w atacs fg i mc

2 stylizacja mc i coyte 2012-2014 afgansitan

i nie chodziło mi o kolory tylko o to w jaki sposób malowac i potem ewentualnie scierac

Posted

Hej - to raczej nie ten wątek :) Poszukaj o malowaniu replik.

Najlepiej niech się zetrze samo - tutaj przewagę mają jednak farby modelarskie bo zrypiesz je szybciej.

Posted

Wydaje mi się ze w temacie jest dużo zdjęć z podpisanym rokiem, w którym były ćwiczenia/operacje więc wystarczy tylko poszukać parę stron w tył, zastosuj farby wymienione parę postów wyżej i powinno być okej co do technik wykonania wydaje mi się, że jest osobny temat na to.

Posted

odkryliśmy spectera DR 1-4x na minimi 7,62. Dotychczas widywałem jedynie wersję 1.5-6x (której kopii airsoftowej nie ma).

Poza tym na zdjęciu plecaczek M9 znany z jednego ze zdjęć "w akcji".

E3EdGqv.jpg