Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam w planach zrobić coś takiego do mojej Mp5. Póki co jest to projekt, a raczej zamysł, gdyż nie zdecydowałem jeszcze z czego będzie wykonany front. Na usta ciśnie się twierdzenie, że idealnie pasowała by rurka PCV o odpowiedniej średnicy, jednak... jakoś nie jestem przekonany :) Wiem, że Mp5 SD6 RIS robi ICS i wygląda to nawet nawet, mam jednak nieustające wrażenie, że ich front jest nieco grubszy niż ten w palnym pierwowzorze.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trirail od B&T, kombinujemy coś takiego, ale póki co nie jest to priorytet. Być może w przyszłym miesiącu będę się mógł czymś pochwalić... na rurce pcv mam nadzieję się nie skończy :)

39v0z8p.png

aQ9gbLc.jpg

Posted (edited)

Zamiast rurki pcv lepsza bedzie aluminiowa i do niej dokrecic szyny ris. Jest to mozliwe bo konstrukcja frontu jest bajecznie prosta.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Edited by ebenzo
Posted (edited)

P7rMyXa.jpg

Szyny B&T, jak się okazało mój kolega zabrał się za nie wcześniej i projekt już mamy. Spróbujemy wydrukować na razie prototyp, a potem jakoś się ugryzie wersję ALU :icon_wink:

Edited by Dustok
Posted (edited)

@ Dustok

Łuchu!! :icon_smile: Zbieram kasę :icon_smile: Zastanawia mnie zaczep szyn do korpusu repliki. Tutaj na projekcie jest trochę za mały-wąski, w porównaniu do stokowego chwytu.

Edited by blysk
Posted

Nie grzebałem jeszcze w tym projekcie, jak już napisałem nie jest mój tylko kolegi :)

Doprowadzimy go do ładu w procesie prototypowania

Btw. Ma ktoś zdjęcia autentycznie używanego przez JWK sprzętu do breachingu?

Posted

Gdzies widzialem zdjecia ale to musze poszukac w czeluściach internetów. Na juz tylko to. Pisane z telefonu wiec wybaczcie.

de09ba98ebdf53ed2d03eefc176740d1.jpg

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Posted

Fotek można szukać na profilu Red Rivera, robią dla JWK masę różnych uchwytów do tego sprzętu (zwykle z Kydexu)

W tej chwili w użyciu są na pewno sprzęty Paratech (widać go na tym filmie udostępnionym przez delin0m):

http://www.paratech.com/product/tactical-response-kit-trk

oraz BCM:

http://www.breachingtools.com/breaching_tools.html

Oprócz tego piły tarczowe Stihl chyba również z zasilaniem akumulatorowym.

Posted

Poszukuję foty z mp5sd6 oraz eotechem na szynie. Gdzieś się błąka po necie taka fotka. Orientuje się jakiej "wysokości" jest szyna montażowa? Niska czy wysoka? Jak ma ktoś fotę to z chęcią przygarnę do "Fap folderu". :)

Posted

Błysk, nie każdy MP5 z tłumikiem to SD, jak zapewne widziałeś, biegają też i bez nich.

Z eotechem nigdzie i nigdy nie widziałem. Mają albo bez optyki albo z celownikami CQS na wysokich montażach.