Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Serio? w którym numerze? chodzi Ci o ostatni? Jeśli tak, to być może, bo tego nie posiadam jeszcze. Doszły mnie słuchy, że są tam artykuły o polskich specjalsach, historia PSK. Tak więc nie neguję ;] Osobiście na żadnej z fotek nie widziałem operatora z Lublińca gdzie na szynach z Picatinny ma 15-stkę. Poka jakąś fotkę.

Posted (edited)

W ostanim Special Opsie nic nie pisze o PEQ-15, nie cygańcie. Żadne foty tego nie udokumentowały. Może pomyliło się wam z CBŚem.

Co do lasera, to MJDS i GUnit też biegają z DBAL-2, najprawdopodobniej zakupy DWSu. PSK miał je jeszcze na Berylach.

Co do wydmuszki AN/PRC - można tam przecież wsadzić PMRkę.

Edited by zombie_snake
Posted

SPECIAL OPS 1/2 (2) 2010

Informacje z artykułu "HK 416 w Polsce"

...Część z nich doposażono w 40-mm granatniki podwieszane HK ELM (AG-HK416) oraz takie akcesoria jak: chwyty przednie, kanadyjskie celowniki ELCAN Specter DR (SU-231/PEQ), nowe laserowe wskaźniki celu Laser Devices DBAL-A2(Dual BeamAiming Laser, Advanced - AN/PEQ 15A)...

Posted (edited)
Obok celowników holograficznych EOTech HWS, które obecnie stały się podstawowym urządzeniem tego rodzaju w całym Wojsku Polskim, broń komandosów wyposażana jest również w laserowe wskaźniki/podświetlacze celu Laser Devices DBAL-A2 (Dual Beam Aiming Laser, Advanced2) zamawiane również przez amerykańskie siły zbrojne (pod oznaczeniem AN/PEQ-15A).

http://www.altair.com.pl/cz-art-1660

Nie musicie się zgadzać, wystarczy, ze będziecie mnie wielbić na kolanach :wink:

Edited by zombie_snake
Posted

Teraz z mojej strony pytanko. Jakie paski? Na fotach widać parciane WP, LC2 US, Rescue Belty BHI, a jakie Duty Belty? w wz93 no fotach ze strzelnicy widziałem, czyżby MIWO?] i czy używają pasków BDU?

Posted

Duty belty to takie jak kot sobie zanabędzie.

Masz wybór: MIWO P., MIWO L., Eagle, BHI, LBT, SPECOPS i pewnie jeszcze parę innych :wink:

A ten pas o którym piszesz to któreś MIWO.

Z paskiem od BDU nigdy się nie spotkałem.

Posted

Tak przy okazji, w "Broni i Amunicji" (nr 05/2010, wrzesień październik) jest relacja z ćwiczeń Jackal Stone 2010, gdzie strona polska była dosyć licznie reprezentowana przez PSK, znajduje się tam sporo dość dokładnych zdjęć żołnierzy w różnych wersjach oporządzenia.

Posted (edited)

Widzieli, widzieli. A co do fotek tam zamieszczonych to chyba wszystkie są udostępnione na stronie WS i Military photos.

Edited by Kleju
Posted

Witam, w ostatnim nr SPECIAL OPS tj. nr 11-12/2010, na zdjęciach chłopaków z Lublińca przy prezentacji sprzętu, jest aparat fotograficzny bodajże Nikon, moze ktoś to potwierdzić i napisać coś więcej, jakie body, obiektyw itp.

Posted

Aparat wygląda mi na coś pokroju Nikon D300 lub D700 a obiektyw to prawdopodobnie Nikkor AF-S 70-200 mm f/2.8G IF-ED VR, ale trochę za małe zdjęcie w gazecie mam żeby być pewny, no i ja używam Canona i jak by był tam Canon to bym od razu wiedział:)

Posted

Witam, mam pytanko. Czy mógłbym otrzymać jakieś fotki operatorów 1psk. Z Mot'ami i iba jednocześnie?

Bo tylko second'y 3c te widzę. A chciałbym wziąć iba, bardziej mnie rajcuje. Ogólnie fotki ich z iba.

Co do butów mogę biegać w monowskich Demarach mon/928? I tak przerzucę się na pustynne, ale demary są na zime, itp.

Proszę mi nie mówić, tylko jakie fajne są kamizelki zintegrowane na miwo itp.

Robię stylizachę/reko na psk w tymże roku, i taki szpej mnie bardziej rajcuje :)

Pozdrawiam

Wojak