Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Na ostatniej strzelance byłem 8 meisięcy temu. Przez pare dni po strzelance była w nim resztka wody, potem ją wylałem i otworzyłem go i tak zostal do dzisiaj. Pewnie jest tam pare niemiłych bakterii itd i moje pytanie jest jak doprowadzić go do stanu normalnego, żebym po łyku wody nie rzygał przez 2 tygodnie.

pozdrawiam

Posted

Prosty i tani sposób to tabletki do czyszczenia protez uzębienia, przykładowo Protefix czy Corega Tabs ;-)

Czyszczą, dezynfekują i odświeżają wnętrze, równie skutecznie jak drogie zestawy Camelbaka.

Posted

Polecam gorąca wodę + sodę oczyszczoną po odczekaniu 15 wylać i zalać powtórnie gorąca woda z kwaskiem cytrynowym , wiem że to nie daje w 100% pewności ale na pewno masz te składniki w domu pod ręką pzd ŁP

Posted

Jak oryginalny Camelbak to można wrzątkiem spokojnie zalewać, robię tak za każdym razem gdy chcę go przeczyścić. Tylko trzeba uważać, żeby się nie poparzyć. :-F Do tego soda i kwasek cytrynowy. Leży sobie aż ostygnie. Raz na długi czas tabletki Corega.

Posted

Source, na ulotce załączanej do swoich wyrobów, zaleca, aby raz na jakiś czas, po dokładnym umyciu i wysuszeniu włożyć camela (bez pokrowca) do zamrażarki na noc.

Może sabotują w ten sposób konkurencję? :wink:

A tak serio - corega, orginalne tabletki, albo soda. W przypadku Camelbaka nie wiem czy powinno się ten materiał zamrażać, ale Source'a można.

Posted

Głupi ja, moja matka jest po studiach chemicznych :D

Doradziła mi roztwór octu z wodą albo kwas borowy - testowałem na sobie ocet, działa w 100%.

pozdrawiam