Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Tak, tylko po co? Żeby zdzierać korę z drzew? AKM się tak nadaje na snajperkę jak placek rabarbarowy na minę przeciwpancerną. To już w stocku ma za dużo!

Edited by siridar
Posted

nie pytam sie po co i na co,Jedynie o co zapytalem to czy mechanizm wytrzyma,a chce m160 zeby byc mastah zabijaka ......I co twoja odpowiedz wniosla zupelnie nic.

Posted

Jeśli w ogóle można fachowo odpowiedzieć na pytanie kiedy padnie szkielet w dodatku chiński (choć imho akurat cyma jest dość dobra ). Znawcą nie jestem jednak według mnie to loteria może wytrzyma parę tys a może kilkanaście i więcej. Zalezy czy masz zamiar strzelać semi czy auto : O

Jednakże popieram siridar'a to co jest w stoku jest wystarczajace a nawet za dużo do strzelania auto .... a jeśli już tak bardzo Ci zależy na tunningu to zainwestuj w bore up, preclufe i gumke systemy zwiększy się zasięg i celność.

Posted

Nie robiąc Ci wyrzutów że tuningiem nie nadrobisz umiejętności powiem że ten zestaw + batka 10,8V spokojnie dadzą radę, radziłbym jednak kupić szkielet wzmocniony bo po co ryzykować że sięrozwali i zepsuje inne częsci w gearboxie?

Posted

Testy na cm.042 i m140 (full stock i full auto - 12v akumulator - wsparcie) wskazały, że szkielet jest mocny, po 10k kulek w ogniu wsparcia szkielet był cały w bdb stanie. Jeśli w cm048 jest ten sam szkielet, to powinien m160 wytrzymać.

Nie wiem czemu ludzie obrabiają dupe chinolom. To nie jest era wella, który się potrafił sypać po 3-4 tyś kulek. Chinole poszli do przodu i jak dla mnie wole kupić emke JG i body boyi, niż kupić emke GP. Jak dla mnie chinole są na równi, jeśli nie wyżej z "markowymi"replikami. Sam strzelam z chinola, pomimo, że mam jeszcze GP.

Posted

Ten zestaw poradzi sobie w tym GB bez problemu. Zrobiłeś dobre zestawienie. Szkielet wytrzyma sporo. Pomyśl jeszcze czy nie lepiej będzie wstawić M140 tak aby swobodnie posługiwać się także ogniem ciągłym (3-5 kulkowe serie).

Reffi zwróć uwagę na zapadkę przeciwpowrotną (antireversal) i jego sprężynkę; musi działać bez zarzutu inaczej tłok zostanie pozbawiony pierwszego zęba.

Posted

Witam,mam pytanie czy kupujac sprezyne guardera m160,ten zestawik http://www.taiwangun.com/shop,show,866 i do tego batke jakas 10.8,bedzie to dzialac;s,to ze szkielet predzej czy pozniej padnie to wiem ale kiedy:P?

Osobiście bym wolał tłok Prometheus'a/Deep Fire'a- lepszych nie ma rynku.

Chyba ze dokupic jeszcze szkielet GB wzmocniony Ca i Zestaw Cylindra Deepfire.

Szkielety CA są nie powiem co warte(najlepiej G&P/System'a/DF), a zestaw cylindra DF'a ma płaską głowicę tłoka - powodzenia przy takiej sprężynie. Kup najlepiej tłok DF'a z tyt. zębami., BU Guardera, STU CA/Systema (stówa różnicy, osobiście do CA nie mam zastrzeżeń co do zębatek) - helikalne mają drobne ząbki, które lubią się sypać i potem zębatce łyso i jakąś NiCd Sanyo RC 10,8 (zakładam, że masz mikropro.)

Jak chcesz używać full auto bez problemów to co wyżej + STU + SP140, jak kolega wyżej pisał, ale serie na prawdę krótkie ;-). Do tego najważniejszy wg. mnie zespół w replice, gumka + lufa (KM Head/Prometheus/System'a) + dobre kulki.