Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

@Germ

Chodziło ciężko w obie, ale proponuje już zostawić temat moich "upgradeów" :-F

@joseph

Dzieje się dokładnie to samo co u mnie. Zobacz w palcach jak kręci się silnik (lekko czy ciężko). Chcę tym sprawdzić pewną prawidłowość, gdyż nie wykluczam, iż to tutaj tkwi problem. Jeżeli jednak silnik podczas przekręcania w palcach zębatki stawia dość duży opór (taki powinien stawiać) to przyczyny trzeba szukać dalej.

W każdym razie zamówiłem teraz silnik i zobaczę efekty.

Jak tylko go dostanę to powiem czy pomogło.

Posted (edited)

@ICAC

To źle, jak chodzi ciężko w obie strony.

Tłok powinien wchodzić ciężko, a lekko się wyjmować. Podejrzewam, że to mogło być przyczyną awarii - wszystko się ścierało, aż starło na amen.

Edited by Germ
Posted

Germ, ale to już ustaliłem kilka postów wyżej :-P

Na szczęście poszły tylko zęby tłoka (ocalały może 3,4 z końców) a zębatki wszystkie całe

Posted

sprawdziłem emke miernikiem i okazało sie że nie dochodził (znaczy dochodził ale nie zawsze przez co był dziwny odgłos siadającej baterii)prąd do silnika wystarczyło odkręcić płytke selektora i podgiąc te 2 blaszki (nie wiem jak to sie nazywa) pod nim:) wiem powinienem to sprawdzić na początku ale nie miałem miernika. Tak czy inaczej dziękuje wszystkim za pomoc. Wszystko już działa:)