Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

W celu... ?

Skoro napisali, że od SR25 i AUGa być może pasuje pasuje to po kiego grzyba jeszcze mierzyć i prawić morały.. ? :wink:

Edited by Azur
  • Replies 424
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Trochę nie na temat, ale dla zainteresowanych historią i szczegółami ostrej wersji Masady (Obecnie Remmington ACR) polecam te linki:

http://www.thefirearmblog.com/blog/2009/06...-remington-acr/

http://world.guns.ru/civil/civ018-e.htm

Wygląda zatem na to, że wypuszczony przez A&K model to replika wczesnego prototypu zaprezentowanego jeszcze przez MAGPUL'a. Magpul następnie sprzedał licencję Bushmasterowi który opracował poprawioną wersję czyli "Bushmaster ACR", a teraz swoją wersję zaprezentował Remmington. Jak na mój gust to szkoda, że replika nie odzwierciedla poprawionej wersji od Bushmastera, a jeśli by tylko dostępne były tak jak w oryginale wymienne zestawy luf w wersji airsoftowej to była by po prostu bomba! Do tego przydała by się szybka wymiana sprężyny a'la gearboxy od Ares-a i mamy w pełni modularną replikę airsiftową, do CQB czy do lasu - jak sobie złożysz tak masz! Na razie to marzenia.... :-)

Ale póki co to zadowoliłbym się i "wczesną" wesją (byle czarna!) :-D

Pozdrawiam!

Edited by wissarion
Posted

Czyli problem dyszy pozostaje nadal bo ta do auga jest za krótka. Moim zdaniem tą komorę hopa da się przeżyć. Do swojej masady wpakowałem preckę gumkę i baterię 9,6v i lata nawet przyzwoicie a osiągi w 100% mnie zadowalają.

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

http://i373.photobucket.com/albums/oo177/s...CR/22Sling1.jpg

Tak wyglada czesc przednia zawieszenia do Masady. Nie pozostaje nam chyba nic innego jak czekanie na wyjscie licencjonowanej repliki i akcesoriow do niej.

http://www.kingarms.com/productpage.asp?prodid=1742

Moze cos takiego by pasowalo.. sam nie wiem ;x

Krakman ma takie zawieszenie, nazywa się to wciśnij kropek... wciśnij kropek wiem że pasuje bo takiego też używam.

Posted (edited)

Ja również. Pasuje i do LR300 i do Masady i do "dynksa" na RIS montowanego u kolegi ;)

Przy czym z tego linku w poście powyżej potrzebujesz do masady tylko tej części z uchem, nie z gwintem.

Edited by lup
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Teoretycznie powinno się to montować do kolby albo przez zintegrowane w niej ucho albo przez wciśnij kropka, ale nie działa to w naszych replikach, bo ciężar samej repliki przerasta możliwości zacisków wewnątrz ostatniego elementu kolby i po prostu wysuwa się ona do końca ze swoich blokad. Można by pokombinować z mocniejszymi sprężynkami - jedno rozwiązanie.

Drugie to te dwa otwory o których wspomniałem. Jakiś chyba Filipińczyk (nie pamiętam czy to akurat na filipinoairsoft widziałem) wkręcił w jedne z nich ucho z gwintem i tak biega. Nie wiem czy da się wkręcić śrubę od dolnej części wciśnij kropka, bo korzystam z gotowych w Masadzie gniazd do tego zrobionych. On miał coś w stylu zamkniętego haczyka dostępnego u nas w Obi, Castoramie itp. Inny przewiercił je do końca i wstawił odpowiednio wygięty drut przechodzący przez oba otwory tworząc w ten sposób szerokie ucho na pas. Końce wewnątrz zagiął i jak sprawdzałem to faktycznie nie powinny przeszkadzać przy zamknięciu/odgięciu kolby.

Trzecia metoda to zrobić ze sznurka ucho zakończone na drugim końcu supłem. Supeł wkładasz w zatrzask kolby i zamykasz (pewnie trzeba by lekko naciąć kolbę aby się w pełni domknęła).

Ja mam pas od L85 na dwóch wciśnij kropkach, który dowolnie sobie reguluję na długości prawie w locie, więc nie eksperymentowałem z jednopunktówką i zostawiłem ją na emce. Co za tym idzie nie dam tu zdjęcia z gotowym własnym rozwiązaniem. Dwa "drugie" rozwiązania są gdzieś na necie, ale wybacz brak mi czasu na szukanie, a linków sobie nie zapisałem. Trzeci sam wykombinowałem, ale, że przyszedł w/w pas i mi przypasował to dałem spokój z wdrażaniem go w życie.

Najbardziej profi wydaje się pierwsza - podmiana sprężynek. Próbuj.

Edited by lup
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Może ktoś pstryknąć fotkę od spodu? Bo w stocku nie ma żadnych szyn RIS na gripie a widzę ,że nie którzy je doczepiają... I zastanawiam się czy są tam jeszcze jakieś otwory pod taki myk?

Posted

W gripie są fabryczne wycięcia, przez które możesz przykręcić ris'y. Ja w swojej przykręciłem tak ris'a od G3SAS, tylko trzeba było od środka dać nakrętki. Pozytywnym efektem ubocznym jest to, że teraz grip zamyka się na ścisk i bateria już nie "lata" w środku.