Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 424
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Planuję w tym roku wyposażyć się w pierwszą replikę powyżej 450fps, dokładniej to celuję w ~550fps. I pytanie: czy sensowne jest branie jako podstawy takiej oto "długiej" masady?: http://gunfire.pl/product-pol-1152194773-Replika-karabinka-MSD-Sniper-tan.html

Czy jest szansa tak ją wymaksować, by strzelała w tych prędkościach i nie psuła się? I (pi razy drzwi) jaki byłby to koszt, nie wliczając kosztu samej repliki?

Pozdrawiam

Posted

Szanse są, ale żeby repliczka była epicka jak chcesz zapewne, to drugie tyle na tjuning :)

Podstawa to wymiana komory hop-up z dyszą w tej replice z gumeczką rzecz jasna. Później na pewno silnik, zębatki i układ cylinder-tłok. Największy koszt to na pewno układ komora-lufa, bo byle precki chyba nie chcesz wrzucać, chociaż półprecki Aresa czy KWA zdają egzaminy (bynajmniej w mojej Masadzie 450 fps na auto i semi).

Co do stocka to nie jestem w stanie się wypowiedzieć, bo zakupiłem samą stuningowaną, ale słyszałem i czytałem od wielu, że lepiej wymienić prawie cały GB by było wszystko OK. To jest A&K, więc prócz body, to w GB szału nie ma.

Aha, no i kable z mosfetem i dobrym zasilaniem 11,1V to pewna oczywistość, której chyba nie muszę wspominać :)

Chociaż najbardziej wkurzającą rzeczą jest selektor ognia w tej replice :D

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Owszem, ktoś kiedyś się bawił. Tokarka i narzynka 14mm lewa niezbędne. Jeśli masz dużą wprawę w obsłudze tokarki to bez narzynki się obejdzie. Skracałem też blok gazowy. Wszystko z bardzo miekkiego metalu i łatwo się obrabia. Ogółem wyszło tak:

DSC03311.JPG

Tutaj masz link do całej galerii:

Edited by adrIan
  • 4 weeks later...
Posted

Witajcie.

Po raz kolejny nabyłem Masade :D

No, ale trzeba ją troszkę podreperować :|

Szukam jakiejś pomocnej duszy, co porobiłaby mi dokładne fotki zasłony "okna wyrzutni łusek".[?]

Głównie chodzi mi o fotki jak to jest ułożone w body, blacha, ta "rurka" i rączka przeładowania.

Z tym prosiłbym n PW.

A co do gumki. Przy dyszy i komorze WI-Tech

Polecam niebieskiego Madbulla.

Super szczelność, zero zacinek w porównaniu do G&G czy Systemy.

Z góry dzięki za pomoc :P

Pzdr.

Posted

Cały mechanizm przeładowania jest felerny i trochę z tym walczę. Znajomy musiał mi jedną część dorobić, ponieważ ułamał się jej fragment. Postaram się wrzucić fotki niebawem jak to wygląda i jaki element musiałem dorobić oraz dlaczego. Także jak ktoś bawi się suwadłem to prędzej czy później to go czeka. Chociaż blaszkę zakrywającą okienku wyrzutu łusek, też by wypadało troszku grubszą i porządniejszą dorobić, niż to co oferują fabrycznie.

Ja mam pytanie do użytkowników Masady A&K. Czy ktoś ma jakąś receptę na ten selektor ognia oraz na przyciski zwalniacza magazynka ? Pierwsze wiadomo o co się rozchodzi, a o to drugie, to coś mi teraz luźno chodzi o magazynki często gęsto mi wypadają, a izolka jest średnim patentem (pasek na magazynku usztywniający magazynek).

Posted

Dzięki za fotki. Pomogą mi na pewno :)

A co do zwalniacza maga, ja zrobiłem w swojej taki patent :D

Zużywa się po dłuższym czasie i trzeba go ponowić, ale jak się przyłożysz to będziesz miał na długo.

W ICSie też tak poprawiałem zatrzask maga.

Kawałek blaszki i klej dwuskładnikowy, musi być mocny, twardy i nie kruchy :P

Jak ktoś za dużo nadrobi, to delikatnie szlifować, aż do perfekcji :))

IMG_20150223_213751.jpg

IMG_20150223_213800.jpg

IMG_20150223_213808.jpg

IMG_20150223_213817.jpg

Posted (edited)

Podpowie ktoś gdzie poza PL dostanę Masadę A&K w wersji II czarnej MSD Gen. II

Bo u nas cena jest taka - i to w mega "promocji" że za 2 stówki więcej dostanę MSK WE...

Czy też lepiej dołożyć do WE? :D

Edited by Okota
Posted

@bamper12 - nie wiem czemu, ale teraz mi luźno ten zatrzask działa. Dlatego chyba magi mi wypadają. Chociaż postaram się ten patent też zastosować u siebie, ale to zastąpię to wszystko klejem cyjanoakrylowym (z paneli tego nie mogę się pozbyć jak samolot kleiłem).

Posted

Nie polecam ci kleju cjanoakrylowego jest za twardy i moze odpasc, lepiej klej epoksydowy a juz idealem byloby uzycie masy Wurth K+D bo jest sprezysta i klei sie do wszystiego:)

• 2 months later...
Posted

Lepsza sprężynka dała radę jak najbardziej w replice i magazynki już nie mają prawa wypaść :)

Teraz mam troszku czasu i chęci, to pochwalę się jakoś na dniach moimi modyfikacjami, które mam nadzieję usprawnią działanie repliki i zwiększą bezawaryjność.

PS. Wiecie gdzie można kupić ucho do zawieszenia, które można zamontować na body, lub kto by mnie fajne, metalowe zrobił (no i za jakie dolany) ?

Posted

Też się podpisuję pod uchwytem. Mnie interesuje ten na kolbę.

Też macie problemy z kompatybilnością magów ? Hicap ICS nie podaje :( a w emkach działa jak ta lala.

• 3 weeks later...
Posted

Od wczoraj jestem posiadaczem tej repliki którą nabyłem już po sporych modyfikacjach wewnętrznych od użytkownika wyżej.

Generalnie wszystko pięknie śmiga, niesamowity zasięg jak i szybkostrzelność, jedyne co razi w oczy to napis "Made in China" z prawej strony repliki. Jutro postaram się wrzucić jakieś zdjęcie.

Btw. Polecam użytkownika xenon500.

Posted

Kolego ! Masada A&K a od PTSa to nie to samo :)

Nie mieszaj części, bo to nie będzie pasowało.

Z doświadczenia polecam Wii-Techa - trzeba tylko popracować nad tym aby się sama nie rozregulowywała !

Pzdr.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...