alzajac Posted March 7, 2009 Report Posted March 7, 2009 Witam, Mam zamiar na dniach usprawnić swoją plastikową replikę hełmu PASGT która ma jedynie 2 punktowe zawieszenie. Zamierzam zrobić własnoręcznie zawieszenie takie jak od hełmu MICH i potrzebne mi są wymiary poduszki która jest z tyłu oraz jakiej szerokości taśma jest użyta w takim zawieszeniu (20mm czy 25mm). Jeśli ktoś byłby tak miły i zmierzył to dla mnie byłbym wdzięczny :) Quote
alzajac Posted March 12, 2009 Author Report Posted March 12, 2009 nieaktualne - zawieszenie zrobione :) Quote
alzajac Posted March 14, 2009 Author Report Posted March 14, 2009 Ponieważ były prośby bym wstawił tutaj fotki tego co stworzyłem, proszę bardzo, oto one: Dodam że koszta całkowity tego zawieszenia to ok 7 zł (wszystko co potrzebne dostępne w każdym sklepie z pasmanterią. W moim przypadku największy problem sprawiło znalezienie taśmy o szerokości 20mm. W tym zawieszeniu wykorzystałem kawałek oryginalnego paska pod brode jaki był już z hełmem ale będę go musiał poprawić bo za bardzo odstaje od brody (co z resztą widać). Quote
Recommended Posts