regulak Posted March 4, 2009 Report Posted March 4, 2009 Jak w temacie. To moje pierwsza replika,jeszcze nigdy jej nie rozkręcałem ale mam wrażenie że lufa nie powinna ruszać się nawet o milimetr, wszystko powinno być przecież idealnie równo... Quote
kolarz1111 Posted March 4, 2009 Report Posted March 4, 2009 No toście chłopakowi rady udzielili :poddanie: Metalowe body faktycznie pomoże ale można to znacznie łatwiej zrobić. Wystarczy odciągnąć w kierunku body ten pierścień metalowy przy nasadzię lufy, zdjąć to plastikowe (ew. metalowe) tzw front grip, wewnątrz którego jest lufa, nast. zdjąć ten pierścień co go odciągałeś - pod spodem jest sprężyna i drugi pierścień. Właśnie ten drugi najpierw odkręć, potem wsuń lufę w body aż do oporu (będzie się wysuwać więc musisz przytrzymać), a następnie na maksa dokręć pierścień wewnętrzny, tak żeby lufa nie latała. Jeśli dalej będzie latać to wsadź coś między lufę a body (nie lufę a pierścień - bo nie dokręcisz) i wtedy dokręć. Zabieg czasem trzeba powtórzyć ale tylko jak mocno skatujesz replikę. Tak na marginesie to dobra replika i gdyby nie body to nie odstaje od markowych sam ją mam i strzela wyśmienicie - dobry zakup. Pozdro :killer: Quote
mati0412 Posted March 5, 2009 Report Posted March 5, 2009 ja mam m4 p&j s-system lata jak cholera ale mi to nie przeszkadza moze kiedys to zrobie :luzik: Quote
Trist Posted March 5, 2009 Report Posted March 5, 2009 W chinolu za 400 zł? Nie. G36c od JG nic nie ''lata''.... Quote
adrIan Posted March 5, 2009 Report Posted March 5, 2009 G36 ma zupełnie inne połączenie lufy zew. z korpusem. W eMce wszystko trzyma się na jednym elemencie. Dlatego efekt chwiejnej lufy występuje tylko w eMkach. Quote
Recommended Posts