regulak Posted March 4, 2009 Report Posted March 4, 2009 Jak w temacie. To moje pierwsza replika,jeszcze nigdy jej nie rozkręcałem ale mam wrażenie że lufa nie powinna ruszać się nawet o milimetr, wszystko powinno być przecież idealnie równo... Quote
harvest Posted March 9, 2009 Report Posted March 9, 2009 musisz zdjąć chwyt przedni odciagajac spręzyne do siebie potem zdjac pierscien na sprezynie i dokrecic drigi metalowy pierscien w prawo Quote
Brenten Posted March 9, 2009 Report Posted March 9, 2009 Tak na prawdę sytuację ratuje tylko wymiana body na metalowe, w plastikowych lufa będzie zawsze podatna na "latanie". Quote
cysi3k Posted March 9, 2009 Report Posted March 9, 2009 No akurat w JG z tą lufą nie jest tak źle bo jest jednoczęściowa... wystarczy tylko dokręcić "ring" i wszystko ok. Quote
jackobi Posted March 9, 2009 Report Posted March 9, 2009 Ale jest to rozwiązanie tylko tymczasowe. Czy tego chcesz czy nie, plastik wyrabia się, a co za tym idzie powoduje, że lufa będzie się bujać. Zacznij zbierać na metalowe body, bo to, w replikach z serii m4 jest nie do przecenienia. Części wewnętrzne będą sztywno siedzieć, co będzie skutkowało większą szczelnością, lufa nie będzie się bujać, no i metalowe body wygląda zdecydowanie lepiej :). Quote
Recommended Posts