Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

M4a1 ma 285 a famas 270, są to dane z MG, wydają się wiarygodne, ponieważ oni sami mierzą fpsy.

A zasięg, wiadomo HU nie każdą kulkę tak samo podkręci :P

Ale to juz nie dotyczy wspomnianej 560tki.

Posted

Koza miales kiedys FAMAS'a?? Chyba niet on mam słabszy zasięg niż inne stocki i również słabsze skupienie. Miałem, strzelałem, porównywałem.

1. FA-MAS ma dłuższą lufę co może dać nieco lepszy zasięg i skupienie niż M4.  

Zanim przestałęm sie miotać po podłodze ze smiechu mineło z 20minut. Kolego koza nie wiemy nie piszemy bzdur. FAMAS ma gorsze skupienie niż m4. (testy praktycznie a nie gdybanie o dł lufy...)

2. Różnica jest tak minimalna że musielibyście robić pomiary z taśmą mierniczą.

Różnica jest tak minimalna że jakoś zawsze mnie dopadały m4 na granicy zasięgu a moim bb barkowało troszkę więcej niż kilka cm.

Jeszcze raz prośba o nie wypowiadanie się w tematach ludzi nie majaćych pojećia bo tylko :dom dla pań lekkich obyczajów: z forum robią a ludzie mają potem dziwnie nie prawdziwe nfo.

BTW niektórzy naprawde są niereformowalni. :wink:

Posted

Słuchaj no "kolego" Ajax. Strzelałem z Fa-Masa. Tak jak z wielu innych elektryków. Miałem zajęcia z fizyki i na niektórych nawet uważałem. Zanim naskoczysz na kogoś, zastanów się 333 razy.

1. Zasięg i skupienie zależy od długości lufy. To jest potwierdzone naukowo i nie staraj się z tym sprzeczać bo ośmieszasz siebie.

2. Zasięg i skupienie zależy od ustawienia HU.

3.Napisałem wyraźnie że wypada też wziąć pod uwagę wnętrze lufy. Jak ktoś nie potrafi porządnie jej nasmarować, niech nie filozofuje.

4. A wage kulek wziąłeś pod uwagę? Pewnie też nie. Przynajmniej nie zauważyłem.

I skoro już o śmiechu mowa:

Silnik 560 wesja HT(high torque) bo taka własnie jest umieszczana w TM'owskiej replice. Wpływa negatywnie na zasięg (gorszy niż u innych stock'ow)(...)

Sam walisz buraki (nie wspominając o ekshumowaniu ponad rocznych trupów, żeby tylko się pokazać) a za speca się uważasz. Zanim na kogoś naskoczysz i kogoś ocenisz, postaraj się by sobą coś prezentować.

Na koniec osobiście: nie jestem twoim kolegą i na pewno nim nie zostanę, więc nie życzę sobie takiego zwrotu.

Posted

Szanowny panie koza. Czytamy potem bluzgamy zasad powinna obowiazywac w obie strony. Nie ja odgrzebalem trupa tylko kolega Biper. Zreszta tylko dobrze to o nim swiadczy (urzywa opcji szukaj). Ja mialem FAMAS'a przez rok. Porownywalem go wiele razy z innymi ekektrykami. (Na regulacje HU szklo zazwyczaj jakies 120 kulek). Nie mogl byc zle nasmarowany po powrocie z serwisu w machinegun.pl. I nie bylo stocka TM z ktorym by nie przegrywał. A co do dlugosci lufy i fizyki polecam porste doswiadczenie:

Wstaw do AEG'a lufe 100cm i 38cm. Dalej strzela i celniej strzela na 38. Zasieg i skupienie w AEG'ach rosnie tylko do pewniej dlugosci lufy potem zczyna spadac.

Do bledu z wplywem silnika na zasieg przyznaje sie ale tamtem post byl napisany dosc dawno.

Nie zmiena to jednak faktu ze FAMAS ma gorszy zasieg i skupienie niz inne elektryki. Sam naczytalem sie takich bzdur na forum a potem wydalem duzzo siana i bzzyt ZONK. Zawsze msuialem podchodzic do kogos pod oniem bo moj zasieg po prostu byl krotszy.

A w kwesti FAMAS'a wiem napewno wiecej od Ciebie wiec gadki o "robieniu z siebie speca" dotycza bardziej Ciebie. (Piszesz bzdety na temat FAMAS'a i jego osiagów). Ja podaje fakty, fakty i jeszcze raz fakty poparte rocznym doswiadczeniem z FAMAS'em

Posted

Szanowny panie ajax.

"Chochla Wysłany: Wto Kwi 06, 2004 9:06 am"

i następny post:

"Ajax Wysłany: Pon Kwi 25, 2005 12:12 pm"

Popraw mnie jeżeli się mylę, ale między jednym a drugim postem jest przeszło rok rożnicy.

Kolejna sprawa. W przesadę łatwo popadać. Jakoś AUG z 510mm lufą ma lepsze osiągi od PDW z (mniej-więcej) 140mm lufą. Ciekawe dla czego?

Aha. Słyszałeś o różnych cylindrach? Że różnią się pojemnością? I że trzeba dobrać cylinder do lufy? Jak to się mówi.. "nie ucz ojca dzieci robić".

Wiesz, nie zamierzam z tobą dalej dyskutować bo nie jesteś dla mnie odpowiednim partnerem. Miałeś jednego Aega przez rok i myślisz że rozumy pozjadałeś. A w servisowe smarowanie wierze tak ja w ufoludki. Ja na czyszczenie broni poświęcałem 4-5 h. Nie sądzę żeby MG miał tyle czasu specjalnie dla twojego Fa-Masa. Z resztą z twojej wypowiedzi wynika że to było jedyne smarowanie twojego Aega. Hmmm... Ja nawet w instrukcji co najmniej dwóch Aegów znalazłem zalecenie by robić to regularnie.

Z resztą ja nigdy nie stwierdziłem że Fa-Mas ma lepsze osiągi.

1. FA-MAS ma dłuższą lufę co może dać nieco lepszy zasięg i skupienie niż M4.
(miał być underline, ale krzywo mi się kliknęło)

Zaznaczyłem że MOŻE, przy czym napiasłem od razu:

3. Podejżewam że (zakładając że twój kolega ma czystą lufę i dobrze nasmarowany GB) masz mniej FPS'ów. Nieznacznie, ale jednak.

Naucz się czytać, a potem ludzi pouczaj.

Moderatora działu proszę o wyczyszczenie wątku, bo dalsza dyskusja nie ma sensu. Do Szanownego pana Ajaxa nic nie dotrze, będzie on kontynuował swoje wywody podparte tylko urażoną dumą i nadinterpretacją, jakiej dopuścił się względem moich wypowiedzi.

Dla mnie dyskusja skończona

Posted

Ja ze swojej wiedzy(skromnej, ale zawsze) musze przyznać, że CyberKozA ma racje. I to nie dlatego ze jest moderatorem :)

Ajax- to że twój famas był gorszy od innych aegów może świadczyć o tym ze miałeś lipny model.

Co do odgrzebywania trupów to ten temat nie ja odgrzebałem(CyberKozA ma racje)

Nie ma co tu dyskutować o zasięgu w temacie o silniku.

Posted
. Jakoś AUG z 510mm lufą ma lepsze osiągi od PDW z (mniej-więcej) 140mm lufą. Ciekawe dla czego?

Test z lufa byl przeprowadzony specjalnie dla mnie przez taki sobie slaby autorytet jak student 4 roku na polibudzie. Tez nie wierzylem. Pisze nie o 140mm tylko o 380mm. Lufa byla pierwotnie 1000mm potem zostala skrocona do 380mm. Jak sam zauwarzyles wnetrze lufy ma duze znaczenie, moze w swiecie bez oporow bylo by tak ze im dluzsza lufa tym lepszy zasieg ale jednak tak nie jest zasieg i skupienie rosnie a potem spada.

Zreszta nie o to tu chodzi wazne jest zeby kazdy kto chce sobie kupic FAMAS'a wiedzial ze osiagi tego gnata sa gorsze niz w innych stock'ach. Dlatego sie tak zagotowalem bo sam wyczytalem sobie na forum ze tak nie jest bla bala bla a potem sie mocno rozczarowalem. (kulki w tesatch byly urzywane te same najpierw 0,2CG a potem 0,25TM).

A elektrykow lacznie z altualnym mialem 3 :wink:

Ja do mojich bledow sie przyznalem (herezje o silnikach) Ty widze ze sie nie przyznasz szkoda...

• 2 weeks later...
Posted

Wrócmy do tematu:

Czy ktoś wie jaką ma prędkośc obrotową i moment obrotowy??

Znając dane silnika mozna by kupić taki silnik w jakims sklepie elektrotechnicznym lub elektrycznym albo dorobić u elektryka

:

No tak wiadomo ,że wymiary muszą być takie same,inczej silnik nie wejdzie.

• 1 year later...
Posted

Witam!

Sorry że odkopuje taki stary temat ale inetresuje mnie pewna rzecz:

-w opisach wszystkich sklepów które sprzedają AK-47(s) TM napisane jest że posiada silnik eg700, natomiast na pudełku narysowany jest schemat przedstawiający wnętrze GB, a na rysunku silnika jest napisane eg560.

To mi coś sugeruje. Możecie powiedzieć o co chodzi?