Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Na strzelance zgubiłem pin(trzpien czy jak to sie nazywa)-tą część którą sie wyjmuje jak się rozkłada guna.Jeśli by ktoś mial na zbyciu to prosze o kontakt, lub namiar na jakis sklep bo pare juz przeszukałem i nic nie ma.

Posted

Buehehe, dzisiaj nieomal tez ta czesc zgubilem :) Na szczescie, w pore sie polapalem ze sie wysunal i predziutko tasma zabezpieczylem, teraz kombinuje jak by tu zrobic zeby lepiej sie trzymal. Ponoc posmarowanie lakierem tego trzpienia wystarczy.

Posted
Toś mu Minimał pomógł jak umarłemu kadzidło  :lol:  

Jak nie ma trzpienai to se go może smarować do woli :)

Pozdrawiam :)

Hmm, no fakt, nie pomoglem zbytnio. Udzielilem jedynie rady na przyszlosc. Ja juz zabezpieczylem i wyleciec to juz na pewno nie wyleci :)

Posted

Mario pisz do machinegun'a oni moga mieć takie drobiazgi.

Podumaj też, może da się dorobić :)

Tak wiem, też niewiele pomogłem :/

Pozdrawiam

Posted

Witam

Ja to zrobiłem ze śrób (średnica 6 mm). Pomalowałem na czarno i żeby ciaśniej wchodziły okleiłem bezbarwną cienką taśmą. U mnie działa.

Pozdr.

Posted
Hmmm, zapewne wypadl ci ten pin co jest z przodu. Taka mala rada, wyjmij ten drugi i zabezpiecz lakierem bo on tez niezbyt dobrze sie trzyma.

mi też to wypadło :D

mogliby mówić żeby na to uważać...

może ta śrubka 6mm pomoże...

Posted

Nie pomoge w zakupie nowego pinu ale moze innym, ktorym powyzszy wypadek sie jeszcze nie zdarzyl dam dobra rade.

Mi ten pin wypadl od przy pierwszym wzieciu mego M733 do reki :)

Odbylo sie to w domu wiec czesc nadal zostala 'przy mnie'.

Zabezpieczylem ja na prosty sposob. Obklejajac tasma wokol i odklejajac po paru minutach (wokol pinu; tasma porzadna - w moim wypadku tasma pocztowa czy jak ja tam zwa). Zostaje mala warstwa kleju z tasmy co dziala dosyc dobrze bo teraz pin chodzi w miare ciezko (wczesniej poprostu latal w jedna i w druga az wyskoczyl). Dodatkowo zaczepilem gumke (ta od metki TM :P) o obejme przy oslonie lufy i o glowke pin'u co zwiekszylo jego stabilnosc (dociska srobke w strone karabinku).

Poki co wszystko dziala bez problemowo :)

Posted

co do trzpienia to można sobie poradzić dość łatwo

1. taśma - dobry pomysł

2. dla tych którym już wypadł proponuje Praktikera i zakup tam śrubek 6x30mm ( w komplecie 4 sztuki ) za około 5zł i okleić taśmą (nawet zwykłą)

a firmowe trzpienie wywalić odrazu i zachować gdyby (odpukać) trzeba było gwarancje egzekwować :twisted:

Posted

HMMMM

a czy u Cieibe w mieście Mario nie ma nikt inny jakiejś emki ?? Jeśli ma to biezasz zagubioną część dajesz kumplowi i robi Tobie na warsztatach w Technikum lub w zadce albo idziesz do zakładu tokarskiego. Ja za swój pin dałem 10zeta potem za piwko dorobił mi znajomy 3 sztuki (przednie)

Jesli niemasz nikogo z orginalnym pinem bież ten co Ci został i idz tak samojak mowilem tylko powiedz co ma byc inaczej (scięty lub pełny łepek) jak juz bedziesz miał zaklejenie izolka jest

1. trfałe,

2. tanie

3. proste w obsłudze

4. niebrzydkie,

5. trafłe, trfałe....

body sie porysowało tasma nie odpadła. przyklej z dwóch stron.

pozdrawiam

wilku

• Create New...