gloomer Posted February 24, 2009 Report Posted February 24, 2009 Mam dziwny problem z gietą. Otóż gdy podłączam batkę na krótko to strzela. Ale jak już przez okablowanie z bezpiecznikiem to zerow. Podłączyłem batkę do okablowania i sprawdziłem obwód. Prąd płynie. W jednym miejscu jest przetarta izolacja i kable są na wierzchu. Zaizolowałem ale nic nie pomogło. Jakieś rady? Quote
loopack Posted February 24, 2009 Report Posted February 24, 2009 Kiepsko to opisałeś. Jak podpięta bateria za bezpiecznikiem i aeg strzela, a bateria podpięta przed bezpiecznik i nie strzela - to wymień bezpiecznik. Quote
gloomer Posted February 24, 2009 Author Report Posted February 24, 2009 (edited) Trochę tak dziko opisałem :P. Odpiłem całe okablowanie wraz z bezpiecznikiem. Przy GB jest wtyczka więc podłączyłem batke do niej i gieta strzelała. Lecz gdy okablowanie wraz z bezpiecznikiem jest podpięte to giecia nie strzela. Chociaż sprawdzałem obwód a prąd płynie. atki UP! Znalazłem problem :P. Podczas podłączania batki wtyczka lubi się cofać przez co nie ma podłączenia batka-kable Edited February 24, 2009 by gloomer Quote
splinter Posted February 25, 2009 Report Posted February 25, 2009 Ach panie,sie zdarza! :-F Ja zawsze przy wtyczkach nakładam takie koszulki termokurczliwe i wtyczki mocne są jak czeski Primator. Pozdrawiam :wink: Quote
loopack Posted February 25, 2009 Report Posted February 25, 2009 a jeśli nie masz termokurczliwych osłonek, to taśma izolacyjna i heja! ..... kurde, jakie problemy można sobie samemu wymyślić to świat nie widział :-F Quote
Recommended Posts