Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 6 months later...
Posted

Używam tej ładowarki klika lat i nigdy nie było z nią problemów, choć kilka razy przeżyła gwałtowny upadek. Ładuje poprawnie i nigdy mi się nie zdarzyło żeby bateria szybko padła.. pewnie to loteria i mnie się akurat udało kupić dobrą..

Posted (edited)

oj, dajcie se z nimi spokój. Jak wam zacznie wariować jak mi to zobaczycie jak to jest.

Moja chyba ocipiała. Podłączam pakiecik, wciskam rozładowanie.. :zastanawia: ... nic. biorę miernik (7 cel) 8,53v... myślę spróbuje jeszcze raz. po chyba 30 próbach udało się, ale wg. zasady pzu podłączyłem analogowy woltomierz. Widzę, że rozładowała i zaczyna ładować pakiet 1400mAh tak dla ścisłości. czas ładowania okazał się około 10min :zastanawia: i nagle widzę, a napięcie spada w dość drastycznym tępie. Szybkie spojdzenie na diodę (zielona-podtrzymywanie) a napięcie spadło w ciągu 15s z ok 9,5v do 7v. A zostawić to na noc to pakiecik trup... Dodam, że ładowarka miała roczek.

wniosek: nie wydawajcie 100zł na złom tylko dajcie max 200zł na IMAXa b5/accucela6 i cieszcie się, że wam pakieciki pożyją bezpiecznie

Edited by zaki123
  • 2 years later...
Posted

Nitro ładujesz tą ładowarką LiPo 2S lub 3S ?

Jeśli tak to podasz mi jak wydalają napięcia mierzone miernikiem na poszczególnych celach po balansowaniu i całkowite napięcie akumulatora ?