Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AK74 Full Steel & Wood [RK-06], DZIWNE!

Recommended Posts

Posted

Witam,

Zakupiłem replikę AK74 Full Steel & Wood [RK-06]. Na początku działała bez problemowo. Po 2 dniach strzelania naładowałem akumulator na full. Po naładowaniu broń wystrzeliła kilkanaście kulek po czym zacięła się. Kiedy naciskałem za spust słychać było odgłos jakby "zaciętego" silnika, a bateria nagrzewała się. Oddałem broń do serwisu. Kiedy wróciła wszystko działało. Wystrzeliłem jakieś 30 kulek na pojedynczym strzale, a kiedy przełączyłem na tryb ciągły i zacząłem strzelać broń ponownie się zacięła (tak jak przy pierwszym razie). Napisałem więc do serwisu, żeby mi powiedzieli co naprawiali w replice. Powiedzieli, że jedyna usterka, jaką wykryli to odwrotnie podpięte przewody do silnika (co raczej samo się nie mogło stać).Uważam, że niema sensu wysyłać w kółko repliki do serwisu, jak co 2 dni się psuje. Musze wiedzieć dokładnie co wymienić w tej replice. Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

POZDRAWIAM :uśmiech:

Posted

Odwrotnie podpięte przewody? Jeśli nie ruszałeś to ja przepraszam: CO TO ZA SERWIS?

Jeśli ruszałeś to najpierw puknij główką w ściankę. Mocno ;-) .

Ja podejrzewałbym zespół styków. Boyi ma to do siebie, że ich kostka stykowa ma pprzekrój podłużny PROSTOKĄTNY co zmniejsza powierzchnię styku i powoduje, ze radośniej się styki palą. Następnie silnik.

Choć równie dobrze może to być jakaś wybitna nietypowość w GB, czytaj: awaria układu mechanicznego.

Posted

Witam,

Niema się co martwić. Podłączyłem akumulator 9.6v i wszystko działa tak pięknie, że aż miło 8)

PS:THX za radę :wink:

POZDRAWIAM :uśmiech:

Posted

Dokładni tak jak pisał Filon.

Przy auto tłok potrafi się zablokować i stockowa batka nie ma pary aby go naciągnąć.

Ostatnio miałem takie coś na strzelance, gdy po 3 tygodniach nieużywania nie przeprowadziłem standardowej procedury rozładowywania i naładowania na full przed strzelanką, do tego doszedł mróz.

Lek ostateczny i najlepszy - mocniejsza bateria.