Myrcha Posted February 18, 2009 Report Posted February 18, 2009 Witam, Zakupiłem replikę AK74 Full Steel & Wood [RK-06]. Na początku działała bez problemowo. Po 2 dniach strzelania naładowałem akumulator na full. Po naładowaniu broń wystrzeliła kilkanaście kulek po czym zacięła się. Kiedy naciskałem za spust słychać było odgłos jakby "zaciętego" silnika, a bateria nagrzewała się. Oddałem broń do serwisu. Kiedy wróciła wszystko działało. Wystrzeliłem jakieś 30 kulek na pojedynczym strzale, a kiedy przełączyłem na tryb ciągły i zacząłem strzelać broń ponownie się zacięła (tak jak przy pierwszym razie). Napisałem więc do serwisu, żeby mi powiedzieli co naprawiali w replice. Powiedzieli, że jedyna usterka, jaką wykryli to odwrotnie podpięte przewody do silnika (co raczej samo się nie mogło stać).Uważam, że niema sensu wysyłać w kółko repliki do serwisu, jak co 2 dni się psuje. Musze wiedzieć dokładnie co wymienić w tej replice. Proszę o pomoc i z góry dziękuję. POZDRAWIAM :uśmiech: Quote
poldeck Posted February 18, 2009 Report Posted February 18, 2009 Odwrotnie podpięte przewody? Jeśli nie ruszałeś to ja przepraszam: CO TO ZA SERWIS? Jeśli ruszałeś to najpierw puknij główką w ściankę. Mocno ;-) . Ja podejrzewałbym zespół styków. Boyi ma to do siebie, że ich kostka stykowa ma pprzekrój podłużny PROSTOKĄTNY co zmniejsza powierzchnię styku i powoduje, ze radośniej się styki palą. Następnie silnik. Choć równie dobrze może to być jakaś wybitna nietypowość w GB, czytaj: awaria układu mechanicznego. Quote
Myrcha Posted February 18, 2009 Author Report Posted February 18, 2009 Ja nawet śrubeczki się boje odkręcić, a co dopiero styki przemieniać! Quote
filon_swaj Posted February 18, 2009 Report Posted February 18, 2009 Znając Boyia , tłok zablokował się w tylnim położeniu. Weź od kogoś mocniejszą batkę np. 9.6 v i postrzelaj. Wszystko powinno chodzić ok. Quote
Myrcha Posted February 20, 2009 Author Report Posted February 20, 2009 Witam, Niema się co martwić. Podłączyłem akumulator 9.6v i wszystko działa tak pięknie, że aż miło 8) PS:THX za radę :wink: POZDRAWIAM :uśmiech: Quote
biper911 Posted February 23, 2009 Report Posted February 23, 2009 Dokładni tak jak pisał Filon. Przy auto tłok potrafi się zablokować i stockowa batka nie ma pary aby go naciągnąć. Ostatnio miałem takie coś na strzelance, gdy po 3 tygodniach nieużywania nie przeprowadziłem standardowej procedury rozładowywania i naładowania na full przed strzelanką, do tego doszedł mróz. Lek ostateczny i najlepszy - mocniejsza bateria. Quote
Recommended Posts