Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

415.gif

Pamiętam, że kiedyś był temat o tych dystaserach, ale szukajka chyba strzeliła focha.

Ja mam te dystansery we wszystkich moich replikach.

Wszędzie mam precyzyjne, tylko zasięgowy mam w Śwince czyli MP5 K PDW Galaxy.

Prawie wszędzie mam gumkę Systemy, tylko w H&K416 Long Sniper Rifle z 500fps mam gumkę czerwoną Promyka.

Tam też precyzyjny.

Świetne dystansery to są te H Type. I mi z 5fps dodały bo podobno lepiej uszczelniają przestrzeń między gumką a kulką.

Pozdro.

Posted

Spokojnie spokojnie :P. Szukałem ale nie znalazłem. Jeśli było to pardon :D. Ok to zamówię sobie takie dystansery bo mój strzela focha. Miały poprawia celność a czarny zasięg z tego co pamiętam?

• 1 month later...
Posted (edited)

to tresci moich postów z innego tematu ale moze tutaj ktos cos doradzi bo zorientowałem sie ze koledzy uzywaja bardzo podobnego sprzetu

najpier powiem jaki zestaw.

m41a1N ( z WGC Custom z lutego 2008 r.)

wymieniłem na SUKCESYWNIE w miare jak nazbierałem kaski zgodnie z zaleceniami bardziej doswiadczonych klegów na forum :)nastepujące elementy.

sprezyne Guardera SP120

"bateryjke" 9.6V Iteleckta 2000 mA

gumka HU systema

dystanser typu H Big-Out ( ale nie wiem juz jakiej firmy na opakowaniu jest napisane tylko BOS-501 H-hop i made in Japan )

i lufe precyzyjna KM-HEDA 1950 6.04mm L=363 mm

i tak "smigłaem" przezdłuzszy czas,

Co sie stało ?

otóz postanowiłem wymienic ostatni element tzn , słynną komore HU G&P NA osławioną komore King Arms'a

dlaczego ?Bo naczytałem sie ze stockowa komora G&P z tego okresu nie była najlepsza delikatnie mówią a i ze swoich obserwacji zauwazyłem ze cos mozna by było przedewszystkim zrobic z rozrzutem,

I teraz głowny proble i pytanie

Doputy miałem starą komore to mogłem tak podkręcic kuleczki ze zawijały mocno do góry

po wymianie komory przy maksymalnym podkreceniu lulki idą tylko poziomo , daleko ale poziomo, bez charakterystycznej "górki" hmmm , niby dobrze ale mam wrazenie ze zasieg mi spadł,

nie zmierzyłem tego jeszcze , ale powiem ze mierzyłem na starej komorze ( kupiłem miare 50 m postawiłem tarcze 23p (POPIERSIE ) i nie było problemu z zasiegiem najmniejszego , było spokojnie ponad 50m , gorzej niestety z celnoscią , i własnie dlatego ta komora , kulki blaster 0.25g

rozebrałem komore i zaczełem bawic sie dystanserami, porównałem jak mocno "wybrzusza" sie gumka do wnetrza lufy, przy stocowym dystanserzez G&P I i tym "H-hop" , zdecydownie bardziej przy stocowym, czy to normalne?

moze to słabe podkrecanie tez jest spowodowane tym ze niechcący posmarowałem gumke od srodka olejem silikonowym , przy przekładaniu gumki gdy zmieniłem komore, jezeli cos sie zmieni po paru tysiącach kulek , napisze s[rostowanie

jeszcze raz ponawiam pytanie czy to normalne ze przy dystanserze typu "H" Gumka znaczaco mniej sie "wybrzusza"

i czy radzicie nie stosowac dystansera typu "H" w tej kofiguracji?

pozdrawiam i licze na jakąś rade

jeszcze jedno , prezentacja repliki nie miała na celu chwalenie sie , chciałem tylko podac jak najwiecej danych by ktos doradzający mił jak najpełniejszy obraz ,

Pozdrdawiam jeszcze raz:)

własnie wróciłem ze strzelanki, ale bynajmniej nie w dobrym nastroju, gumka jak by doszłado siebie , ale zato replika strzela mniej wiecej tak: strzeli 3 kulki w miare ok. potem dwie w dół jakby zupełnie nie podkrecane , a towarzyszu temu taki dziwny inny dzwiek ni to z lufy ni to z GB , jest twardszy , metaliczny , jakby replika nie miała nic w lufie albo tłok nie miał oporu, za chwile znowu wypluwa kulke podkreconą, albo fantastycznie podkrecona do góry, potem powtórka , o jakims skupieniu nie ma mowy, co jest?, jest znacznie gorzej niz w stocu,, to było strzelanie na semi , ale na auto jest podobnie , jeszcze nie zagladałem do komory i nie ogladałem gumki, bo replike zostawiłem u kolegi, dodam ze do tej pory nie miałem takich problemów nigdy . wszystko było ok zanim wymieniłem komore na KA, ale dodam ze przy tej wymianie rozbierałem ze cztery razy GB, bo miałem problem ze stykami i zaciecia na semi czego przyczyną była uszkodzona dzwigienka ognia pojedynczego i ja wymieniłem, gumka HU SYSTEMA MA JUZ OKOŁO ROKU CZASU

Edited by kastor
Posted

Miałem taki sam problem, po ok. roku używania gumki systemy ;) Objawiało się tym że im dłużej miałem tę gumkę tym bardziej musiałem kręcić pokrętłami hopka aby mi w ogóle kulkę podkręcało ;) po rozebraniu komory okazało się że w gumce systemy zrobił się "dołek" w miejscu gdzie dystanser napiera na gumkę, po wymianie gumki na guardera przyzwoicie podkręca kulki bez nadmiernego kręcenia pokrętłami ;)