kaleidoskopik Posted February 16, 2009 Report Posted February 16, 2009 Witam. Jestem posiadaczem Tokyo Marui Glock 17 3'rd, na gaz. Jako pasjonat broni krótkiej, zapragnąłem wymiany zamka i lufy zewnętrznej na metalowe, a i zaworu, żeby zwiększyć przepustowość i przepchać metalowy zamek. Pojawił się problem, mianowicie w zaufanym mi sklepie SpecShop sygnowane do tegoż Glocka części, jak się okazało, nie pasują. Jestem zarówno zdziwiony i rozgoryczony, bo wygląda na to, że bardzo dobry technicznie pistolet, pozostanie na zawsze plastikowy. Stąd pytanie, czy ktoś z obecnych na forum próbował takich zmian w swoim glocku (zaznaczam) marki TM (bo podobno w KSC/KWA nie ma takich problemów). Dla jasności sytuacji oto części. Zamek Zawór Lufa zewnętrzna Guarder wydawał mi się renomowaną firmą produkującą części zamienne. A tu takie coś. Jeszcze podam symptomy choroby. Z tego co zostało mi powiedziane, zawór nie pasuje w ogóle, a zamek haczy o części po drodze (nie wraca na pozycje wyjściową), tak jakby prowadnica była niekompatybilna z zamkiem guardera. Tak więc, oto jest mój apel o pomoc, ponieważ nie wiem co zrobić, a jestem zdecydowany, żeby odpicować swoje dziecko. Quote
ORKAN_Hubert Posted July 17, 2011 Report Posted July 17, 2011 Odgrzebuję temat bo mam podobny problem, nie jestem w stanie założyć metalowej osłony lufy Guardera. Czy ktoś jest w stanie pomóc i napisać jak to zrobić? Quote
kosteQ86 Posted August 9, 2011 Report Posted August 9, 2011 Ja niedawno nabylem glocka juz z założonym zestawem guardera, body + zamek, dziala jak nalezy, chociaż mogłoby być lepiej bo lufa za bardzo trze o zamek jak wraca napisz dokładnie w czym problem to postram się pomóc Quote
kosteQ86 Posted August 9, 2011 Report Posted August 9, 2011 A co zrobiłeś? bo ja dopiero raczkuje z TM:) mialem caly czas KSC i z tej firmy jestem obcykany, Tm'a sie dopiero ucze:) Quote
Recommended Posts