Powel94 Posted February 14, 2009 Report Posted February 14, 2009 Witam... w temacie chciałbym zapytać jak wykonać okno wyrzutnika łusek w longu 003 od AGM widziałem na YouTube.com jak facet miał to zrobione... tylko teraz jak dokładnie to wykonać i nie spieprzyć całej sprawy tzn. czegoś nie popsuć... :-P na dole zamieszczam link do filmiku. i proszę o konkretne wyjaśnienia... :-o http://www.youtube.com/watch?v=kskBzHUYYtI Druga sprawa chodzi mi o zawieszenie taktyczne do mossberg'a czy można takowe kupić czy jednak trzeba zrobić samemu jeśli można gdzieś kupić proszę o linki a jeśli zrobić :-P to proszę tez o wytłumaczenie :-o :-F Z góry dzięki
cezii Posted February 14, 2009 Report Posted February 14, 2009 Wystarczy wująć "sówę" hop-upa i do cyllindra przymocować odpowiednio wymodelowaną blaszkę... Proste? A zawieczenie każde będzie pasowało, ale pewnie będziesz musiał doczepiać kółka od kluczy.
producent Posted February 15, 2009 Report Posted February 15, 2009 Przecież wszystko masz dokładnie pokazane na zdjęciach (slajdach). A jeśli chodzi o HU to jaki jest problem? Byłby regulowany "tak samo" jak w emkach ;-) Po cofnięciu tego wyrzutnika łusek.
Bardos Posted February 15, 2009 Report Posted February 15, 2009 Wszystko miód i cacy, ale obawiam się że przez to, może syf do środka się dostać. :)
cezii Posted February 15, 2009 Report Posted February 15, 2009 Tylko do obudowy. Do lufy/komory/cylindra nie. A zresztą nikt chyba z shotgunem się nie rzuca w błoto :)
producent Posted February 15, 2009 Report Posted February 15, 2009 Czy ja wiem.. :roll: Mój kolega wpadł z nim do błotnistej rzeczki ;-)
cezii Posted February 15, 2009 Report Posted February 15, 2009 Czy ja wiem.. :roll: Mój kolega wpadł z nim do błotnistej rzeczki ;-) Podaj mi 100 innych podobnych przypadków, to wtedy powiem, że przez tą modyfikację jest dużo większa szansa "zasyfienia" bebechów :D
Bardos Posted February 15, 2009 Report Posted February 15, 2009 Tu nie trzeba z nią skakać na głębokie wody, by wiedzieć że jak otworzy się tak replikę, syf ma łatwiejszą drogę. ;-)
Tuksiak Posted February 15, 2009 Report Posted February 15, 2009 Eee tam zasuwano dziś po kopnym śniegu, orła wyciąłem ze 5 razy, replika wróciła do domu usyfiona masakrycznie, ale jakoś nie uważałem za stosowne ją rozbierać z tego powodu :mrgreen: Zdjęcia dokumentujące warunki:
producent Posted February 15, 2009 Report Posted February 15, 2009 (edited) Dzisiaj czytając ten temacik o przerabianiu Mossberga i ja postanowiłem zrobić coś ze swoim ;-) A mianowicie przywrócić go do.. ŻYCIA!! (upiorna muzyka w tle mieszająca się z psychopatycznym śmiechem szaleńca) :-F Uuuu brzmi strasznie :evil: Na jednej ze strzelanek odłamała się lufa i prowadnica do uchwytu ładowania a komora HU pięknie pękła na pół :strach: Do dzisiaj się dziwie jak to się stało.. Oto co zrobiłem z komorą przy użyciu kropelki i teflonowej taśmy (chyba nigdy jeszcze nie była tak uszczelniona ;-) ): A tu kolorem czerwonym zaznaczyłem pęknięcie body (oczywiście naprawione wspaniałą kropelką :-F ): Pogubiłem części zwalniacza magazynka, więc sprawę załatwiła taśma klejąca ;-) Oto efekt mojej pracy: Ciekaw jestem kiedy mi się to rozdupcy :mrgreen: ed. A.. Zapomniałem dodać, że nie ma gumki HU. Bawiłem się nią i gdzieś rzuciłem w kąt. Po naładowaniu nie mogę kierować lufy w stronę ziemi, bo mi kulki wypadają :uśmiech: Edited February 15, 2009 by producent
cezii Posted February 15, 2009 Report Posted February 15, 2009 A jak wyjmiesz magazynek? I chyba nie masz zamiaru chodzić z tym na strzelanki? :-F
producent Posted February 15, 2009 Report Posted February 15, 2009 Odkleję taśmę, włożę nowy magazynek, zakleję taśmę :mrgreen: Czy ja wiem, może się nadać jako awaryjna replika awaryjnej repliki :-F
Bardos Posted February 16, 2009 Report Posted February 16, 2009 Napraw gwint moim sposobem, masz go w temacie o mośku w sprężynowych. ;)
Recommended Posts