Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, posiadam replike karabinka szturmowego M4 produkcji G&P. Ostatnio wacham się nad wymiana orginalnego korpusu na korpus KA ( http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2559 ) ze względu na atrapę zamka i patent z otwieraniem wyrzutnika łusek oraz mechnizmem przeciw wypadaniu przedniemu pinowi. Interesuje mnie jednak jakość wykonania samych oznaczeń na body i jak one się mają do tych z korpusu g&p oraz o spasowaniu dolnej części body z górnym. Jeżeli miał ktoś z tym doczynienia bardzobym prosił o opinię!

Posted

Doświadczenia z całym body niestety nie mam mówię na wstępie, natomiast na podstawie komory i opinii ogólnej mogę powiedzieć że KA to dobry wybór - spasowanie body powinno być świetne, podobnie jak ogólna jakość wykonania.

Posted

Mam u siebie ten model o który pytasz. Ogólnie oznaczenia są wykonane czytelniej i staranniej niż w G&P, mają ostrzejsze kontury. Ich rozmieszczenie jest również inne - w G&P są za wysoko. Nie ma mowy o jakimkolwiek niespasowaniu połówek, szpar itp, wszystko jest na swoim miejscu i idealnie się pokrywa ;-) Postaram się później wrzucić fotki porównujące oznaczenia w GP/KA

Pozdrawiam,

Tomek!

Posted

Tak jak obiecałem

Oznaczenia G&P - jakie są każdy widzi

1ec4a61a515519afm.jpg

King Arms

5b973923e2c72280m.jpg

Nie trzeba się specjalnie przyglądać żeby dostrzec różnicę ;-) Ogólnie spasowanie ekstra, żadnych szpar, piny nawet nie drgną. GB Classic Army wchodzi bez problemu z GP pewnie będzie podobnie. Warto zainwestować w dedykowany zatrzask magazynka KA, w tej chwili mam u siebie zatrzask od CA, jest trochę za krótki (co widać na fotce), zapytaj w asgshopie czy ten od GP będzie idealnie pasował. Jeśli masz tylko kasę to bierz bez zastanawiania, naprawdę warto.

Pozdrawiam,

Tomek!

Posted

Tego niestety nie wiem, nie mam w tej chwili dostępu do żadnej emki G&P. Ale skoro KA jak i G&P są grafitowe także jakichś dużych rozbieżności w kolorze bym się nie spodziewał. Chociaż wiadomo, dwóch różnych producentów - zapewne dwa różne odcienie grafitu. Najlepiej napisać do asgshopu i zapytać ;-)