ozzy-s Posted February 6, 2009 Report Posted February 6, 2009 Witam Niestety nie mogłem nigdzie znaleźć, dlatego też pytam. W mojej eMce od BOYIa mam zamiar wstawić sprężynę m120 Systemy. Przy stockowym silniku BOYI zastanawiam się jaka bateria byłaby w stanie to pociągnąć. Niestety mogę sobie pozwolić tylko na takie, które wchodzą do puszki. Czy 8,4 mogłaby mieć z tym problem (oczywiście nie mówie tutaj o chińczykach ale raczej o sanyo czy firefoxie) Na Asgshopie jest dział jaką baterie wybrać, ale z tego co wiem zależy to również od silnika, dlatego też prosiłbym o rzeczową odpowiedź. Z góry dziękuję. Quote
MAJOR762 Posted February 6, 2009 Report Posted February 6, 2009 (edited) Stockowy silnik Boyi na stockowej batce Boyi (AK74, batka stick 8,4) ciągnie M120 z całkiem niezłym ROFem. Po wstawieniu MOSFETa jest jeszcze fajniej. Dodam, że batka była dość mocno rozładowana. Jeśli kupisz sensowną 9,6 i zamontujesz MOSFETa to powinieneś miec bardzo fajny ROF. Edited February 6, 2009 by MAJOR762 Quote
pav Posted February 6, 2009 Report Posted February 6, 2009 A wiecie jaka typ baterii jest dawany z tą repliką (NiCd czy NiMh) ? Quote
MAJOR762 Posted February 6, 2009 Report Posted February 6, 2009 Z eMką czy z kałaszem?? Z kałaszem dostajesz NiMH. Quote
Marek Kiljan Posted February 7, 2009 Report Posted February 7, 2009 W mojej eMce od BOYIa Napisał przecież że w emce a pozatym do emki też dostajesz 8,4V 1100mAh na ogniwach Ni-MH Quote
Viamortis Posted February 7, 2009 Report Posted February 7, 2009 Stockowy silnik Boyi na stockowej batce Boyi (AK74, batka stick 8,4) ciągnie M120 z całkiem niezłym ROFem Co do tej przyzwoitości, to bym się spierał, ale owszem - daje radę. Quote
zwierzu93 Posted February 8, 2009 Report Posted February 8, 2009 Przy m120 warto zmienić łożyska na kulki. Oczywiście 7mm, rof wzrośnie, a opory zmaleją :) do puszki w emkach boyi wchodzi bez problemu bateria 9.6v 1100mAh Firefoxa, jest też bateria 9.6v 2300mAh http://www.taiwangun.com/shop,show,501 gdzies czytałem, że wejdzie do puchy. ROF będzie baaaardzo zadowalający :) Quote
Recommended Posts