Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] AKM CM.048M [CYMA]

Recommended Posts

Posted (edited)

Odpuścić sobie borka i kupić metalową dyszę JBU ( o taką http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2416&name=JBU_-_Wzmocniona_Dysza_do_AK_-_JA-31 ), do tego ślizgi 7mm, tylko jakie ?

Wpadł mi do głowy inny pomysł, wrzucić tam sp130 i strzelać na singlu..pora jeszcze wybrać baterię, czy takie coś się zmieści pod dekiel CM.040 ? http://deltashop.pl/pl/li-pol-3s-111v-/623-turnigy-nano-tech-1200mah-2s-1525c.html

Czy lepiej kupić coś mniejszego jak to : http://deltashop.pl/pl/li-pol-3s-111v-/616-turnigy-nano-tech-1200mah-2s-1525c.html

Jaka jest różnica pomiędzy 15-25c a 25-50c ?

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc

Edited by mrnum83r
  • Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

Mam pytanie o kompatybilność sprężyny zatrzasku magazynka w replikach cymy .48. Tak więc moja sprężyna jest stosunkowo zużyta i średnio trzyma 2 magazynki więc mam pytanie czy ktoś próbował wymienić ją na sprężynę z kbk ak/aks/akm/akms?

• 3 weeks later...
Posted

Dla zasady napiszę. Sprężyny zatrzasku magazynka od kbk ak oryginalna pasuje do cymy 0,48, ale należy się liczyć z drobnym, piłowaniem aby wszystko dobrze i lekko pracowało. Sprężyna jest twarda i pozwala dobrze trzymać magazynek.

Posted

Witam

Planuje wymianę batki na LiPo tylko waham sie miedzy 11,1 V a 7,4 V. Montaż pod deklem, jestem właśnie na etapie przerabiania kolby.

Czytałem że komuś się posypał sprzęt na 11,1. Jeżeli możliwe proszę o informacje użytkowników posiadających LiPo już jakiś czas.

Pytanie kolejne czy macie mosfet jeżeli tak to jakiej firmy? coś polecacie?

Z góry dzieki za odpowiedzi

PS. Wiem że wcześniej przewijały się w wątku wypowiedzi o bateriach natomiast są już mocno stare (patrz ponad rok) chciałbym zaktualizować informacje. :icon_mrgreen:

Posted

Zachowałbym ostrożność. 11,1V daje dużą szybkostrzelność, ale też przyspiesza zużycie części. Jeśli strzelasz długimi seriami byłbym za 7,4V ale jeśli stosujesz krótkie serie 2-4 kulki, to 11,1V nie będzie już stanowiło takiego zagrożenia.

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Pytanie do kolegów z AK z rozkładaną kolbą czyt. 74s MN ;)

Wam też zaczeła się kolba ruszać góra-dół? u mnie pojawił się znaczny luz, ma ktoś pomysł jak to usztywnić tak konkretnie?

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Witam do cymki moim zdaniem to tylko 11,1 li-po u mnie daje reakcje na spust wręcz cudowną a i rof jest niczego sobie przy m135 elementa :) A i jeszcze jedno posiadam redoxa 1200 mah i to jak dla mnie zupełnie wystarcza żeby wystrzelić ze 3-4 hi capy.

• 2 months later...
Posted

witam mam zamiar wymienic lufe zew w cm048m i zrobic z niej karabinek wyborowy chodzi o dłuzsza lufe od czegoś pasują ? rpk albo cos? czy odrazu siadać do tokarni?