Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam!

Miał ktoś styczność z tą repliką? W recenzjach zagranicznych wyraźnie podają prędkość wylotową na poziomie 310fps, w GF jest 360. Jak jest z kompatybilnością części i czy latające suwadło nazywane hucznie blowbackiem da się odłączyć? I jak jest z magami, czy produkuje je jedynie KA w cenie 27$ za sztukę? Replika mnie zaciekawiła, ponieważ to miła odmiana od standardowych i oklepanych już replik w stylu M16/AK47/G36.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Posted (edited)

Zapytałem się GF o faktyczną ilość fps. Otrzymałem odpowiedź:

"Tyle zmierzylismy podczas testów."

Mam nadzieję, że to 365fps nie jest na kulkach 0,12g...

Z magazynkami będzie spory problem, nie ma ich żaden sklep w Polsce, a przy obecnym kursie dolara cena sztuki to jakieś 120zł. Myślę, że 5 mid-capów to liczba minimalna, tak więc same magazynki to koszt 500zł.

GB jest w wersji 3, jestem ciekaw jak wygląda mechanizm tego blow-backu i na czym polega modyfikacja gearboxa. Czy można po prostu olać ten blow-back i zainstalować zwykłą 3? (w wypadku awarii). Galila zamierzałem używać jako repliki do cqb, tak więc 350fps + spory rof. Wytrzymałość części wewnętrznych ani siedzący tam spring są chyba nieznane (M90?).

Korci mnie ten Galil, ale mimo wszystko 999zł za replikę "w ciemno" to spora kwota...

EDIT: Problem z magami rozwiązany. Oczywiście odrzucający i oszpecający ale cóż, z czegoś trzeba strzelać. Po niewielkiej modyfikacji pasują magi od AK74.

http://www.airsoftcanada.com/showthread.php?t=71841

Edited by Wojciech_G
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Witam!

Odświeżam temat.

Dziś oglądałem tego Galila w Military.pl.

Mimo, że ostrego nigdy nie widziałem, to z bronią palną mam do czynienia na co dzień i muszę powiedzieć, że ta zabawka wygląda naprawdę świetnie, bardzo wiernie oddaje wygląd prawdziwej broni.

Body jest lekko chropowate, napisy OK, choć wolę bite, a nie malowane.

Łoże wygląda na solidne, ale lekko trzeszczy przy ściśnięciu. Kolba ma lekkie luzy, ale chyba trudno ją połamać.

Suwadło ok-lekko chodzi i łatwo "przeładować" lewą ręką. Wykonane chyba jak Boyi.

Bezpiecznik chodzi z lekkim oporem-bardzo ok.

Bezpiecznik z lewej strony to tylko atrapa.

Przyrządy celownicze bardzo wygodne, przy muszce element z plamką, prawdopodobnie fluorestencyjną.

Do strzału składa się bardzo wygodnie. Kolba pod dobrym kątem i dobrej długości, przyrządy celownicze w dobrej odległości od oka. Całość bardzo masywna, ciężka. Dawno nie miałem do czynienia z repliką, którą tak przyjemnie się trzyma.

Jeśli chodzi o wygląd itd-polecam. Naprawdę świetna replika.

O działaniu nic nie powiem.

Pozdrawiam

Posted

No właśnie, tylko pytanie brzmi, czy ten galil z military.pl http://www.military.pl/cyber-gun_161m/gali...etal_8782t.html jest z king arms, a nie z cymy: http://www.airsoftgi.com/product_info.php?products_id=4989

Dlaczego tak sądzę? Jest dziwnie tani w porównaniu do galila KA ze zbrojowni i gunfire; wg zdjęcia pudełka na military, w komplecie jest bateria i ładowarka, tak jak w chińczykach, w komplecie jest hicap, a nie midcap.