Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

ARES FN SCAR-H/L z granatnikiem EGLM

Recommended Posts

Posted

Przeszukałem (tak troszke po omacku) forum i nie znalazłem nic a raczej nikogo kto by załączył takowy temat....

Czy ktoś już posiada to cacko??

Jakieś plusy i minusy??

Posted

ale jesteś pewien że to działa tak samo ja w przypadku Scara CA i Dboy... bo to że Dboy kopiował swoją wersje na CA to rozumiem ale żeby ARES miał to samo robić...

no nie wiem... :roll:

Posted

Z tego co wyczytałem na zagranicznych forach to:

- Silnik do wymiany.

- Zębatki fabryczne to dobrze znane wszystkim XYT (te same co w cymach, Boyi itp.).

- Prowadnica plastikowa, nietandardowa.

- Tłok z przezroczystego plastiku, który potrafi w pół pęknąć.

Do tego pasują tylko magazynki stara.

Głównie dlatego zrezygnowałem z zakupu, bo SCAR-H mnie kusił niemiłosiernie ;) Po prostu nie pojęte dla mnie jest kupowanie repliki za prawie 2k i dikładanie 1k, żeby chodziło to to jak należy, to nie chińczyk :roll:

Posted

Kurcze to słabo :???:

Dobrze wiedzieć bo w takim razie chyba rozwiązałem mój dylemat na co zamienie swojego DBoya...

Myśle że SCAR H od VFC i EGLM od DBoya (ponoć w produkcji) to idealny kompromis pomiędzu Wybajerowanym karbinem a Rewelacyjnym wykonaniem bebechów ów karabinu... co wy na to?

Posted

Przeźroczyste tłoki Stara/Aresa pękają w pół? Miałem 2 i w wyniku zacinek zmieliło w nich zęby przy M130 i M120 guardera. Jeden po dwóch latach drugi po 3 miesiącach. Silnik fakt może być do wymiany bo i w starze i w aresie były nie za dobre. XYty ze stara i aresa dawały radę M130 bez większego wysiłku.

• 2 weeks later...
Posted

Odświeżę temat bo miałem ostatnio kontakt z 2 replikami ARESa i 1 STARa.

Niestety modele robione przez podwykonawce (ARES) są IMO pomyłką.

Lista niedociągnięć i wad jakie udało mi się wyłowić:

- plastik minimum o klasę gorszy niż wersjach konkurencji (VFC/G&G/CA)

- system wymiennej lufy ma spory mankament polegający na tym że w pozycji zablokowanej możemy nadal obracać lufą wokół jej osi o jakieś 2-3 mm w JEDNĄ i DRUGĄ STRONĘ (w modelu STARa czegoś takiego nie uświadczyłem)

- niechlujnie wykończony upper reciver

- użyte śruby imbusowe bardzo niskiej jakości

- ogólny wygląd repliki nasuwa skojarzenia z chińskimi replikami za 400-500 pln (po otworzeniu pudełka z modelem Aresa i przyjrzeniu się replice Moja Pani zaczęła się ze mnie śmiać)

- dolna szyna ris i montaż granatnika nawet po pełnym wyregulowaniu tego drugiego nadal ma spore luzy

- źle spasowane elementy konstrukcyjne granatnika... w modelu STARa naciśnięciu spustu nie towarzyszyło tyle różnych dźwięków ;)

- magazynki... tylko STAR/ARES a do wersji H chyba tylko te od M14 :lol:

... SCAR i M15 CA wróciły do łask ;-)

Posted

Eee. Właśnie fajny ten klimacik, z tym świecącym.

Ten granatnik to dobry jest czy tylko taka atrapa?

- źle spasowane elementy konstrukcyjne granatnika... w modelu STARa naciśnięciu spustu nie towarzyszyło tyle różnych dźwięków ;)

IMO lepiej mieć "Punisher'owego" MadBulla - przynajmniej działa i jest dobrze wykonany

• 8 months later...
Posted

odgrzeje kotleta (po takim czasie to jak z mikrofali :-F )

Ale do rzeczy... Jak to jest z tym Granatnikiem od ARESA bo od STARA lipa ale "orginał" znośny czy też maniana.... bom kupił w niezłej promocji bo za 340złociszy i się zaczynam martwić czy dobrze zainwestowałem gotówke.

Zresztą i tak na chwile obecną nie będe miał nawet na granat do niego ale za to JAK to będzie wyglądało.... na nowo się zakochałem w moim SCARze

Posted

Z granatnikiem jest jak być powinno - ciągniesz za spust i strzela. ;-)

Moim zdaniem, żałować nie będziesz.

Ja ze swojego Scara jestem bardzo zadowolony, chociaż faktycznie trzeba przyznać, że plastik na kolbie daje się we znaki - są niezłe luzy po rozsunięciu. Na szczęście strzelam na maksymalnie wsuniętej. :-F