Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam problem z repliką jg6619 m4a1 którą niedawno zakupiłem. Kłopot polega na tym że gun wogóle nie daje oznak życia. Bateria jest w pożądku bo sprawdzałem i jest naładowana. Zaraz jak go dostałem to włozyłem batke przełączyłem na semi,nacisnąłem spust i działał przy nastepnej próbie już nie( semi i auto).Nie słychać pracy gearboxa. Wogóle nic nie słychać ani nic sie nie dzieje. Prosze o pomoc.

Posted

Kable Ci się gdzieś odłączyły, albo przy silniku, albo na konektorach przy bezpieczniku, albo wtyczka taymina nie styka, mógł też bezpiecznik umrzeć.

Posted

Wybadałem sytuacje. Przy bezpieczniku jest wszystko ok on sam też. Chyba przy silniku z tymi kabelkami cos nie tak bo je docisnąłem i raz strzelił a potem znowu nic. Macie jakieś pomysły? :wink:

Posted

Wybadałem sytuacje. Przy bezpieczniku jest wszystko ok on sam też. Chyba przy silniku z tymi kabelkami cos nie tak bo je docisnąłem i raz strzelił a potem znowu nic. Macie jakieś pomysły? :wink:

Spróbuj je zdjąć i przygiąć(ścisnąć) aby mocniej siedziały na stykach silnika

Posted

Zeby nie zakładać tematu napisze tu. Teraz problem jest z silnikiem. Kable są połączone bo coś tam stuka (tak jakby chciał ruszyć a nie moze). o co tu chodzi?

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Silnik nie może ruszyć tłoka, sprawdź czy bateria naładowana, czy wtyki dobrze siedzą, czy zaciął się w tylnej pozycji (Jeśli tak to zwolnij sprężynę), styki mogą być brudne, śruba silnikowa może być zbyt mocno dociśnięta.

Edited by Dor
  • 3 weeks later...
Posted

miałem ten sam problem tzn. tłok się zaciął w tylnim położeniu lecz u mnie podłączenie baterii o większym woltarzu pomogło jeżeli to nie pomoże to zwolnij zębatki:P