Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

MadBull 0,25

Replika G36C JG

Gumka HU Guarder

Lufa stockowa

Magi stock oraz Low Capy Boyi

Wystrzelone blisko 2 tyś kulek - zero zacięć czy problemów z podawaniem.

Skupienie dobre, zasięg podobnie. Czyli bez drestycznych zmian względem stosowanych wcześniej kulek TM.

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj przetestowałem 0,25, naturlich porównałem z G&G i spostrzeżenia mam takie:

-Mb wymagają minimalnie mniejszego podkręcenia hu niż g&g, dlatego bezpośrednio po zmianie kulek może się wydawać, że g&g lecą te 2-3 metry krócej. U siebie dokręciłem hu minimalnie i zasięg się wyrównał

-przy 0,2 różnica w skupieniu między g&g a mb była bardzo duża na korzyśc gg, przy 0,25 różnica jest wyraźnie mniejsza, ale nadal jest.

-mój mid cap lepiej trawi g&g, jak napcham za dużo kulek to g&g wychodzą, mb się zacinają.

Strzelane z p90tm.

Posted

MB .28 i .30 - po wystrzeleniu 3 midów - patrzę do lufy i całą pokryta białym nalotem (bardzo gęsto usiane linie - jakby lufa zrobiła się gwintowana ;) )

Przy kulkach G&G i Guardera powtarzalność jest ok. Przy MB (.28 / .30) jest bardzo róźnie z tym - czasami poleci 100 kulek bardzo ładnie, a czasem leci cały mid na zasadzie każda kulka w inna stronę...

Sprawdzałem na gumce Systemy i Prometa fioletowej - Lufa Promet 363mm. M4 KA - 480fps

• 2 weeks later...
  • 3 months later...
Posted (edited)

To ja coś powiem o madbulach - ostatnio robiłem sobie przegląd amunicji , jako że mam karabin wyborowy zależy mi bardzo na powtarzalności ...

Do meritum - wziąłem szkło powiększające ,porządną lampę i paczkę madbulli 0.4 , po usunięciu naprawdę dokładnym przeglądzie okazało się że kulek o idealnej kulistości bez żadnych defektów , zagłebień ,odprysków itp zostało z 2000 może z 500 ...

Za to po tym niemal 2 dniowym zabiegu powtarzalność wzrosła znacznie w porównaniu oczywiście do poprzednio uzyskiwanych wyników . Słowem do repliki z trybem auto to one się jednak nie nadają... No chyba że ktoś ma ochotę przeglądać 2000 sztuk żeby 1 hi capa uzbierać :P Możliwe że kuleczki z nowszej serii są lepsze...

Edited by Karol_K
  • 2 months later...
Posted

Mam ptw i używałem Madbuli 0.28 i miałem duże problemy bo magazynki nie podawały i z lufy leciał pyłek -tyle pozostawało z kulki, nie wiem jak inni użytkownicy ptw czy mieli podobne problemy z tymi kulkami (broń czyszcz bo jest moim oczkiem w głowie hehe). Obecnie używam G&G i różnica jest mega zero zacięć ,zero problemów z podawaniem kulek ,powtażalność taka jaka byc powinna więc dziękuje Madbuli już nigdy więc -mam uraz.

Posted (edited)

Dziwna sprawa z moimi Madbullami. Kupiłem je na specshopie, załadowałem, odebrałem replikę z serwisu. Pewnie to po części też wina adaptera magów, ale w mojej gietce zdarzały się zacinki tych kulek (precision grade - 0,28), w dodatku nie wiedzieć czemu - zniknęło mi semi, zmieniło się na bursta, i teraz semi nie mam... Muszę przyznać, że oddziaływanie tych kulek na gb mnie zadziwia. Mimo wszystko, lecą naprawdę nieźle, w lufie Promyka żadnych zacinek, jedynie co jakiś czas, sporadycznie blokują mi się w komorze ( specyficzne chrząknięcie dyszy )... Będę musiał sprawdzić na magach i adapterze do G36...

Edited by Azur
Posted

@Azur

Zniknięcie semi z powodu kulek - ciekawa hipoteza ;]

Odebrałeś świeżo replikę z serwisu, załadowałeś nowe kulki i to przez nie GB inaczej pracuje? Radzę sprawdzić na innych kulkach (fusy mówią, że będzie to samo ;) ) i oddać replikę do serwisu ponownie, najlepiej nie w to samo miejsce. :P

Wybacz ironie, ale po prostu w takie cuda nie wierze.

Posted

Naradziłem się z paroma osobami - zniknięcie semi to nie wina kulek. :F

Co mogę powiedzieć po teście bojowym. 0,28 lecą jak po sznurku, w precce żadnych zacinek, powtarzalność doskonała, każda kulka leci tak samo. Natomiast lubią się zacinać w kołnierzu gumki Deep Fire - kwestia oleju silikonowego i problem znika.

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

W SWD z A&K (full stock, gumka z Madbull Shark biała) zarówno na lufie stockowej jak i po włożeniu lufy precyzyjnej uzyskałem lepszą celność na kulkach G&G 0.28g, niż na kulkach Madbull 0.3g. Nie powiem, żeby mnie to cieszyło, gdy patrzę na cenę jaką przyszło mi zapłacić za Madbulle ;).

Posted (edited)

Chyba trafiła mi się felerna paczka (0.28) , próbowałem tego używać w 4 moich aegach do tego dla testu sypnąłem koledze , wszędzie to samo , znaczny spadek zasięgu i rozrzut kosmiczny , PJy biły je na głowę . Testowane na różnych lufach i gumkach .

Do tego znacznie gorzej kręcił je hopek , tam gdzie 0.32 PJa leciały po sznurku to te spadały jak by wogóle nie było gumki .

Edited by przemek10
  • 4 months later...
Posted

Kupiłem ostatnio 8 tysięcy kulek 0,25 Madbull Match Grade. Parę dni temu myłem je i przy okazji sortowałem, bo przez nieuwagę wsypałem do jednej torby jakieś inne kulki. Bardzo niefajnie wyglądały kulki MB z dziurami, jakby miejsce po wtrysku. Poza tym, w przeciwieństwie do G&G, zdarza im się często zacinać w komorze HU. Nie polecam, wręcz odradzam.

• 3 weeks later...
Posted

Jak najbardrziej polecam te kuleczki(0.25). Miesiąc temu przerzuciłem się na nie i śmigają super, bardzo dobra powtarzlnosc lotu. Polecam gorąco zero zacieć :uśmiech:

• 11 months later...
Posted

Jak na razie mam na stanie madbulle 0.2 precisiony do glocka. Powiem, że w porównaniu do blasterów i gfc latają świetnie. Za to do GG odstają nieco skupieniem na dystansie 20+... ale to tylko boczniak ;p

Pęcherzyki - na 10 rozwalonych kulek Madbulla 0.2 nie znalazłem ani pęcherza (w niektórych mam wrażenie jakby na środku było to jakby leciutko spienione, ale te pęcherzyki są malusieńkie). w GG znalazłem 2/10.

Niedługo dostanę paczkę 0.28 madbulli, powiem jak się sprawują, G&G w mocniejszej replice nigdy nie testowałem, więc też kupię :)

Posted

Edytowac posta juz nie moge, mazne nowy. Dzisiaj doszly kulki 0,28 madbulla i powiem... 0,2 latają prościej i bardziej powtarzalnie od 0,28. 0,28 maja juz pecherze powietrza i spadają mi na emce po 40 metrach moze nawet mniej... pojde w las testowac powiem wiecej, na razie jestem nimi zawiedziony

• 1 month later...
Posted

Ma może ktoś konkretne porównanie madbullsów Precision Grade i Match Grade? Różnica w cenie przekłada się na korzyść MG czy wręcz na odwrót, wg relacji kolegi Tuksiaka? W temacie o KingArmsach czytałem, że są to właśnie madbulle w innym opakowaniu, a że 0,28 KA latają mi pięknie miło by było wiedzieć który to ich odpowiednik :wink: