Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tu nawet nie chodzi o odległość do celu ale przede wszytkim o to, że pocisk opuszczał lufę już w "środowisku" wodnym i nie musiał pokonywać bariery jaką jest napięcie powierzchniowe.

Posted

Biper nie unoś sie tylko tak na chłodno spróbuj ocenić ilu z ludzi mających na codzień kontakt z bronią strzela do wody?? Chyba tylko łowcy wielorybów...

Poza testami laobolatoryjnymi, testami przeprowadzanymi przez waskie grono ludzi w kilku przypadkach na kilka-kilkanaście lat nikt normalnie eksploatujący broń palną nie testuje zachowania pocisków we wodzie.

_Thor.. aż tak bardzo się nie uniosłem, dlatego zakończyłem emotikonką :)

A co do oczekiwań, to po prostu miałem nadzieję, że właśnie znajdzie się na tym forum ktoś, kto poprzez swoje doświadczenia zawodowe miał z takim zjawiskiem styczność, bezpośrednio (osoba z takiego właśnie wąskiego grona), bądź ktoś kto natknął się gdzieś w źródłach bardziej miarodajnych, niż kontrowersyjne Discovery (choć przyznam, że w wypadku tego doświadczenia nie zaobserwowałem ewidentnych uchybień w metodologii :) ) na opracowania doświadczeń niekoniecznie upowszechnianych w popularnych mediach (opracowania naukowe z dziedziny kryminalistyki, balistyki itp.).

Niestety, troszkę się zawiodłem na forumowej braci :-F

Posted

A soorry Foka :D

Nie pomyślałem, że dział "BROŃ PALNA" na tym forum nie dotyczy broni palnej ;)

p.s.

chyba za poważnie odebrałeś ostatnie zdanie z mojego poprzedniego posta.. Ech.. plz ludzie dostrzegajcie te cholerne emotikonki, bo się niepotrzebne nieporozumienia potem wykluwają. :poddanie:

Posted
Nie pomyślałem, że dział "BROŃ PALNA" na tym forum nie dotyczy broni palnej ;)
Nie pomyślałeś, że piszą tu głównie ludzie, którzy broń widzieli na Discovery, a jak już strzelali to z 1 czy 2 modeli na strzelnicy :P

PS Jeśli to nie było na serio to przepraszam, ale jestem na nogach od ponad 40 h i mam za sobą 24 h podróży, więc mogę lekko nie jarzyć :P

Posted

Nie pomyślałeś, że piszą tu głównie ludzie, którzy broń widzieli na Discovery, a jak już strzelali to z 1 czy 2 modeli na strzelnicy :P

Z tego doskonale sobie zdaję sprawę, bo sam do takich gierojów należę, ale liczyłem, że znajdzie się jakiś "rodzynek" w tym zakalcu :)

Taki np. pan Remov - to ma "trochę" większe doświadczenie, a z racji bywania w świecie i zapewne przekopywania się przez tony literatury i opracowań naukowych z tej dziedziny, mógł kiedyś trafić na jakieś poważne opracowanie.

Ale skoro nie wziął udziału w tym temacie, to pewnie nie natrafił na nic pasjonującego w tym zakresie :)

PS Jeśli to nie było na serio to przepraszam, ale jestem na nogach od ponad 40 h i mam za sobą 24 h podróży, więc mogę lekko nie jarzyć :P

No to współczuje i wyśpij się porządnie (czyżbyście już powrócili z IWA ? :roll: )

P.S. do nas wszystkich..

No teraz to powinniśmy mieć wyrzuty sumienia.. Mody wyjechały z misją (acz radosną), wracają - a tu offtopowy bur... na forum kupa sprzątania, choć oczy się kleją ze zmęczenia..

_Thor - nie wstyd Ci moderatorze, że kolegom z redakcji roboty dorzuciłeś :mrgreen:

Dobra - ponieważ nie udało mi się od nikogo wydębić konkretnych wiadomości, proponuję zamknąć ten temat. Niech zginie w czeluściach archiwum ;)

Posted
_Thor - nie wstyd Ci moderatorze, że kolegom z redakcji roboty dorzuciłeś

Nie przecież życie nie jest pięne jak sie wybyczyli na IWA, naoglądali elelementów "ersoftowego raju" to jak najbardziej takie sprowadzenie do rzeczywistości się im przyda :D