Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

postanowiłem przerobić moją replikę JG III gen., M16A4, i zakupiłem do niej metalowe body firmy AGM. Owe body jest przystosowane do komory dwuczęściowej lecz zakupiłem także komorę jednoczęściową metalową. Prosiłbym o jakiś schemat przeróbki body tak, żeby móc zamontować komorę jednoczęściową, nie chcę tego robić tak "na oko" bo boję się że popsuję body. Z góry dziękuję za Wasze odpowiedzi.

• 2 years later...
Posted

Witam!

Właśnie pod wpływem niskiej temperatury szlag trafił komorę w mojej haczce(AGM). Postanowiłem dokonać jednoznacznej zamiany na metal. Jednak nie mam pomysłu jak zamontować jednoczęściową, metalową komorę hop-up. Informacja powyżej jakoś mnie nie przekonywuje. Czy ktoś już robił coś podobnego?

A może ktoś ma lepsze rozwiązanie? Będę niezmiernie wdzięczny za podzielenie się wiedzą.

Pozdrawiam!

Posted (edited)

Rozwiązanie podane wyżej jest ok. Kumpel robił coś takiego i wszystko ładnie mu chodzi. Jeśli Twoje body wygląda tak jak na zdjęciu to nie masz sie czego obawiać ;)

Edited by you-dash
Posted

Witam!

Właśnie pod wpływem niskiej temperatury szlag trafił komorę w mojej haczce(AGM). Postanowiłem dokonać jednoznacznej zamiany na metal. Jednak nie mam pomysłu jak zamontować jednoczęściową, metalową komorę hop-up. Informacja powyżej jakoś mnie nie przekonywuje. Czy ktoś już robił coś podobnego?

A może ktoś ma lepsze rozwiązanie? Będę niezmiernie wdzięczny za podzielenie się wiedzą.

Pozdrawiam!

Innego wyjścia nie ma, musisz piłować te elementy, aby komora jednoczęściowa się zmieściła, jeśli ma problemy.

• 1 month later...
Posted

mam podobny problem, chcialem wladowac bore-up do mojego m4 agm ale utrudnia to 2 czesciowa komora wiec planuje ja wymienic, czy ktos juz takiego pilowania dokonal i mu to poprawnie funkcjonuje ?