Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

witam

slyszalem, ze istnieje mozliwosc wykorzystywania magazynkow od m4/m16 do FAMASa?

tzn. slyszalem 2 wersje:

- pasuja normalnie bez przerobek,

- trzeba je przerabiac (tylko jak- opis na airsoftplayers widzialem, ale nie bardzo go przyswajam)

moglby ktos pomoc ? :)

Posted

Próbowałem z kumplem z drużyny i szczerze powiem ani low-cap ani hi- cap od M.. nie pasował do Famasa i odwrotnie. Więc chyba będzie trzeba przerabiać ale ze tak sie zapytam czy jest sens??

Posted

no przerobilem hicapa od m4 pod FAMASa - faktycznie trzeba dorobic w magu dziurke z tylu, a gniezdo magazynka w FAMASie deliktatnie naciac. I pasuje. I strzela ;)

Posted

Dokladne foty sa na stronie airsoftplayers, co bylo juz wspomniane: http://www.airsoftplayers.com/famasconvers...rsion/index.asp

Swoja droga, zaistnialy problem wynika chyba z fuszerki Marui, bo jesli w real steel magi sa 100% wymienne, to chyba nie powinno byc przeszkod, aby tak bylo i w replikach... Byc moze wynika to z tego, ze Famas jest starsza konstrukcja jako AEG niz rodzinka M16 i z tad brak zamiennosci.

Posted

http://world.guns.ru/assault/as21-e.htm

Famas F1, czyli pierwsza wersja, używała magazynków 25-nabojowych.

Famas G2 - ma gniazdo magazynka przystosowane do magazynków STANAG (m4/m16)

Famas SV marui wygląda podobniej do wersji G2, za wyjątkiem nieszczęsnego gniazda magazynku... przy okazji wspomnę, że magazynek siedzi dość płytko i zdarzało mi się, że wypadał podczas przedzierania się przez krzaki.

W przytoczonej instrukcji radzą. żeby wyciąć kawałek body, żeby się mag z m4 zmieścił. Jednak ja bym radził nie osłabiać tego elementu, a zamiast tego spróbować zmodyfikować magazynek.

Mimo, że wizja midcapów za 99zł jest bardzo kusząca, to wolę mieć wszystkie magi równo wyglądające. a nie część takich a część innych :)

Posted

no tak - tyle, ze ja mam 2 midcapy i lowcapa od M4 i troche nie usmiecha mi sie sie dokupywac pozostalych lowcapow do FAMASa :)

A tak docelowo - bede mial 3 mid capy od M4 i 2 low capy od FAMASa :) to da 510 kulek w magazynkach - mysle, ze bedzie ok