Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Dziś mam pechowy dzień.

Dostałem AK Cymy, znane bliżej jako Cm028. Po wystrzeleniu około 100 kulek, naciskam spust i....nic. Totalne zero. Rozebrałem replikę tworząc sam obwód:

gb, bateria i silnik.

Wyjąłem bezpiecznik, to nie jego wina. Gdy zrobiłem obwód przedstawiony wyżej, także nie strzelało.

Czy wina leży w silniku, który się prawdopodobnie spalił, czy może w kostce stykowej w gb? Spotkał się ktoś z czymś takim?

I drugi problem.

Około roczne M4 JG II(!) Generacji. Wymieniony szkielet, kable, styki. Strzelało ładnie. Do dzisiaj. Tłok bloknął się w tylnej pozycji. No nic, poświęciłem te 15 minut. Rozłożyłem Gb, złożyłem poprawnie z powrotem.

Naciskam ponownie spust. Tłok dociągnął się do połowy, dalej nie chce. Co może być przyczyną blokowania się tłoka?

Pozdrawiam.

Posted

Czyli zdechły łożyska, podkładkowanie, zębatki, silniki...

Zacząłbym od podkładkowania, może było od początku dupne i w tej chwili kola są "rozstrzelone" tak, że się klinują pod obciążeniem.

Posted (edited)

AK Cymy najprawdopodobniej poleci na gwarę. Nie ma wcale przepływu prądu podczas naciśnięcia spustu.

Za emkę wezmę się jutro. Dzięki, thor. Sprawdzę podkładkowanie i ustawienie zębatek.

Edited by valki
Posted

Nie da rady edytować posta, dziwne.

No nic, wypodkładkowałem zębatki, lecz dalej tłok tnie się po krótkim naciągnięciu. Oczywście mowa o eMce.

Nie wiem, co mam zrobić już.

• 2 weeks later...
Posted

Dobra, napiszę na przyszłość:

AK Cymy - Krakmani odpisali, że zepsuł sie mechanizm spustowy.

eMka - złe podkładkowanie + zbyt mocno dociśnięty silnik.

Można close.