Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam!

Czytałem gdzieś jakieś porównanie tych dwóch replik i z tego co pamiętam, body jest to sao, różnią się tylko kilkoma częściami wewnętrznymi. Podobno P&J lepsze.

Zbyt mało jeszcze się znam by ocenić, jaki maja wpływ te częsci na różnice w działaniu, zasięgu i celności...

Porównanie:

http://www.airsoftgunsnh.fora.pl/recenzje-...-ca-ak,826.html

Mógłby mnie ktoś uświadomić ? :)

Posted

P&J to oznaczenie replik, które przejdą jakiś mały tuning u Krakmanów (www.taiwangun.com). Przeważnie polega on na wymianie słabszych elementów na nieco mocniejsze, aczkolwiek "równie chińskie", np. firmy Element.

Jak się już pewnie domyślasz - M249 P&J, to M249 A&K z wymienionymi kilkoma częściami przez Krakmanów (zazwyczaj zmiany są wypunktowane u nich na stronie).

Pozdrawiam.

Posted (edited)

Myślałem ze P&J to jakaś bliźniacza firma A&K bo tłumiki mają też P&J a nie sadze by miały one tuning :)

Teraz zauważyłem ze temat powinien sie chyba znajdować w dziale porównania modeli...

Proszę moda o przeniesienie tematu.

Dodam jeszcze że cały czas zastanawiam się czy warto wydać więcej na P&J czy wystarczy taki A&K...

Edited by ebola_85
Posted (edited)

Żeby PJ strzelał dobrze trzeba trochę w niego włożyć , analogicznie , A&K to jeszcze więcej kasy aby otrzymać niezawodną replikę wsparcia , co w końcu wyjdzie na to samo .

Edited by przemek10
Posted (edited)
tłumiki mają też P&J a nie sadze by miały one tuning

Z tego co mi wiadomo - tłumiki P&J, to to samo co tłumiki Element.

Pozdrawiam ;).

EDIT:

Jeśli masz wybór między A&K i P&J, to wybierz P&J.

Edited by Bajeczny1990
Posted

P&J różni od A&K mosiężna głowica cylindra (chyba najtandetniejsza jaką w życiu widziałem)... i może inne akumulatory dawane w zestawie.

Bierz to co tańsze.

Posted

Olo według informacji które znajdziesz w linku który podałem, różnią się wiekszą ilością czesci. Kwestia tego czy są one warte wydawania wiekszej kasy. A&K moge miec za jakies 200f a P&J za jakies 260f.

Posted

W A&K jest prowadnica sprężyny plastik.W PJ metalowa.

Ale i tak wymieniłem na łożyskowaną SRC.

W moim pejocie dzisiaj rozebrałem GB. Tłok plastik fantastik -stock ma 25 tys. kulek zmielone i zero zużycia. Wsadziłem tłok systemy-to nie uciąga sprężyna do końca....heh....

Jak byście ukryli lufę ? Wsadziłem mojego starego promyka 469 mm do minima para i wystaje.

Posted

Albo kup lufę od MK2 albo skocz do tokarza niech ci taką zrobi , jest jeszcze opcja tłumika dźwięku , ja kiedyś z nudów założyłem właśnie do PARA i w połączeniu z ACOGiem i rączką taktyczną na chwycie przednim wyglądało bardzo fajnie .

Posted

To może powtórze moje pytanie, bo tylko Olo odpowiedział a chciałbym poznać zdanie innych :)

A&K za 200funtów czy P&J za 260?

Mysle że taniej wyjdzie samemu stunować to A&K ?

Posted

Kurde zaraz kupie oba :P

Znalazłem fajny sklepik gdzie mają A&K ciut taniej niż w innych sklepach, maja tez na stanie flight case oraz atrape tasmy.

Tak wiec za jednym zamachem dostane wszystko co trzeba, tylko nadal czekam na kilka dodatkowych opinii :)

Posted

Nie lubię się powtarzać, ale co tam... P&J wewnętrznie różni się od A&K tylko głowicą cylindra, ale nie jest to coś czym można by się kierować przy zakupie, bo warta jest ona może z 10zł.

W A&K są łożyska 8mm kulkowe i metalowa prowadnica sprężyny. Prędkość wylotowa fabrycznego A&K może wynosić nawet 420fps.

Posted

A A&K miałeś i masz porównanie? Daruj sobie takie rady. Kiedyś chodziłem i robiłem podobnie chwaląc pod niebiosa CA36, potem zrozumiałem, że robie tak, bo nie miałem porównania z repliką tej samej klasy. Teraz mam i wiem, że to co robiłem to był błąd.

Posted

OLO, nie zapomnij, że (jeśli się nie mylę) tylko do P&J są dodawane naprawdę niezłe akumulatory Firefox, których koszt zakupu to około 120 zł.

Tak czy siak - jeśli różnica między A&K i P&J ma wynosić 60 funtów (300 złotych?), to wg mnie nie jest to adekwatna kwota do korzyści, jakie niesie za sobą P&J i uważam, że lepiej wtedy kupić A&K.

Posted (edited)

1-Popatrz na 1 post

2-Przeczytaj wątek w którym się wypowiadasz .

PS.Ebola , ja bym zaufał wiedzy Olka , jeden z najlepszych serwisantów w Polsce raczej wie o czym mówi do tego ta głowica dodawana w PJ , totalny syf jak dla mnie to jest 1 część , nawet przed gumką którą trzeba wymienić .

Edited by przemek10
Posted

Hmm. Kładę lachę na akumulatory firefox bo na ebay można je dostać za 10-15 funtów a itak mam zamiar kupić G&P "V-type" czy jak kto woli łączony (podobno wchodzi).

Tak więc biorę A&K. Dzięki wszystkim za poradę i pozdrawiam.