pogromca_0 Posted January 23, 2009 Report Posted January 23, 2009 Przymierzam się właśnie do zakupu jednej z poniższych replik, ale nie mogę się zdecydować. Bardziej się skłaniam na PJ4 CQB, jednak wciąż nie potrafię podjąć decyzji. Jak sądzicie, który model jest lepszy: PJ4 CQB http://www.taiwangun.com/shop,show,1376 czy może PJ4 RIS http://www.taiwangun.com/shop,show,1375 Quote
LogaN Posted January 23, 2009 Report Posted January 23, 2009 Różnice w sumie są kosmetyczne. Osobiście brałbym PJ4 RIS ze względu na dłuższą lufę oraz rączkę transportową, która poza transportem może służyć do zamocowania kolimatora na wysokiej pozycji, co w moim wypadku jest bardzo ważną zaletą, gdyż używam maski. A rączkę transportową jak się nie spodoba, to zawsze można ściągnąć. Tylko wtedy jesteś bez szczerbinki ;). Quote
pogromca_0 Posted January 23, 2009 Author Report Posted January 23, 2009 Powiem szczerze, że jeszcze się nie spotkałem z montażem kolimatora na rączce transportowej... A maski nie używam ;) Preferuję okulary G - C4 Guardera. Dzięki Bajeczny 1990 za swoją opinię i czekam na następne. Quote
przemek10 Posted January 23, 2009 Report Posted January 23, 2009 Ja tam bym brał krótszą , różnicy tylko kilku cm lufy wewnętrznej nie zauważysz w celność , za to w czasie manewrowania repliką podczas CQB już tak . Quote
adam1325 Posted January 23, 2009 Report Posted January 23, 2009 to zależy też od Ciebie czy chcesz tą rączke transportową bo w sumie różnica cenowa to 10 zł sam miałem ostatnio jeszcze pj4 ris i powiem szczerze to zależy od gustu użytkownika, niektórzy wolą krótką lufe bo niby nie "zawadza" i tłumik dźwięku ładniej wygląda, inni wolą dłuższą bo bardziej realistyczna Quote
METEOR Posted January 23, 2009 Report Posted January 23, 2009 Bierz to co bardziej tobie się podoba , jedyne różnic to długość lufy zewnętrznej i wewnętrznej i rączka transportowa lub jej brak . Quote
pogromca_0 Posted January 24, 2009 Author Report Posted January 24, 2009 Dzięki panowie :) Chyba jednak zdecyduję się na RIS... A ostateczną decyzję podejmę w sklepie kiedy dostanę obie repliki do ręki ;) Quote
Recommended Posts