Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

POsiada ktos ten model? Prosil bym o opinie uzytkownikow, interesuja mnie glownie zasieg, celnosc i wytrzymalosc :) (szukalem,na forum nie bylo jeszcze topicu o tym modelu :wink: )

• 3 weeks later...
Posted

Aj moje oczęta tam jest po niemiecku, wszystko tylko nie niemiecki, swoja droga patrzac po "rekalmie " na pudelku to chyba calkiem ladne skupienie ma ten pistolet :D

Posted

Tłumaczenie "na zdrowy rozum"

Dane Techniczne :

- Nazwa : Beretta 92FS

- Hersteller-Bezeichnung: KA-13

- Wykonawca : KWC (KINE WELL TOY INDUSTRIAL CO.) im Auftrag von Cybergun (Ehem. 3P S.A.)

- Strona www: http://www.kwc.com.tw

- System : Spring

- Materiał : Body z ABSu; Griffschalen aus leicht gummiartigen ABS;Inner Lufa wew, Feder, usw. aus Metall

- Pojemność magazynka : 12 Klek

- Długość : 21,8 cm

- Szerokość : 13,8 cm

- Skala : 1:1

- Waga : 355 g z magazynkiem

- Hop Up : TAK (heißt hier nur anders)

- Energia : <0,5 Joule

- Dokładne jej przeliczenie : 0.12g przy 90m/s --> 0,485J; 0,20g przy 70m/s --> 0,486J

Auf der Verpackung steht seltsamerweise auch noch groß 94m/s jedoch ohne Munitionsangabe; also nicht davon irritieren lassen.

Posted

Po przejrzeniu tematu z niemieckiego forum dochodzę do jakże cieszącego mnie wniosku, że jeszcze nie wszystko z niemieckiego zapomniałem :wink: :P

PS. Dobre tłumaczenie, Paramedic 8)

Komentarzy tłumaczyć nie trzeba, bo zbyt odkrywcze nie są :wink:

Posted

Tak się zastanawiam czy to nie jest przypadkiem to samo co Taurus PT92H tylko ze zmienionymi okładzinami i znakami firmowymi. Nie wiem czy jednej firmie chciałoby się wypuszczać dwa pistolety o niemal identycznym wyglądzie zewnętrznym a innych wnętrznościach...

Posted

Ja posiadam ten model. Wygląda ok, co do osiągów pomiarowych) i wyszło całkiem ok. Konkretniejsze dane i odległosci postaram się umiescic w sobote wieczorem.

Uważaj na ortografię, bo od "przyżąduw" i "osiąguw" oczy bolą (generalnie nie poprawiam ortów, więc ta interwencja coś znaczy :wink: ).

Davidoff

1. Sory za błędy ale śpieszyłem się (nie wnikajmy gdzie).

2. Przybliżony zasięg tej Beretty wacha się w granicach 23m-26m przy lekkim zefirku i używając kulek 0,20g produkcji Cyber Guna. 0,12g dołączone do repliki raczej nie nadają się do w miarę odległego eliminowania celów. Ogólnie jak za 90 zł to gnat jest OK.

Posted

przed ok. 30min. byłem z lg w "ustronnym" miejscu testowac gnata i ja powiem tak:

1.wykonanie niezadobre(cholerne nadlewki połówek body i trademarki wyrysowane cyrklem;D)

2.WAGA!!! toż to jest lekkie jak pistolecik z kiosku

3.magazynek śmiesznych rozmiarów (;/12kulek...;/)

4.koszmarna nalepka na prawej strobnie zamka...

5.pudełko a raczej jego napiastka..(styropianowa wytłoczka z kartonowa przykrywką...

to na minus a tera na plus

1.w miare zasięg

tyle....

Posted

Nie chce walic offtopa i jeżeli to jest zbędne to proszę o skasowanie tego posta

1. Nadlewki sie zdarzają, są jednak umiejscowione na dole repliki więc je ciężko dostrzec. Co do trademarków to są wykonane raczej poprawnie, a to ze gaziak ma lepsze ;) to co innego bo juz cena mówi sama za siebie.

2. Rzeczywiscie lekkie.

3. Mag to raczej kwestia gustu i sposobu użycia tej "broni".

4. Naklejka rzeczywiscie szpeci tą giwerke.

5. Zgadzam sie że pudełko to niewypał...

Posted

Mam pare beretek z innych firm (UHC, STTi[którą polecam]i HFC)a zdoświadczenia wiem, iz produkty KWC/CG są bardzo fajne ;), więc

myślę o kupnie owej giwery...tylko zdjęć nie ma. Bardzo, więc bym prosił jesli ktoś takowego gnata ma niech cyknie pare ładnych fajnych fotek, zblizenia splówy, ipt...

Posted

Wypadanie 2-3 kulek to wada większości krótkich sprężyn KWC/CG...niestety. Ja osobiście doceniam tą Berette na 4+ Wygląd jest dobry, osiągi bardzo dobre, magazynek beznadziejny! Chce kupić ją tylko na piękno samej "broni", samej beretty ;) Bedzie to dobry wybór tylko dla poczatkujących; cena tez jest ok. 90zł na Military.pl

• 3 years later...
Posted (edited)

Ja posiadam, od niej zaczynałem i trzeba powiedzieć, że całkiem przyzwoita maszynka, warta swojej ceny. Zasieg bdb jak na springa, porównywalny z TM hg, wszystko ładnie spasowane oprócz magazynka, który się minimalnie kolebie (izolka załatwia sprawę ;-) ). HU ma swoje humory, jeżeli się zasmaruje, ale od nowości celność jest świetna. To tyle, może jeżeli chciałbys taniej to poszukaj używanej, opłaca się, ja swoją mam 1,5 roku i nie narzekam.

Pozdrawiam, Bond

Edit. tak to na 100% jest Betka HPA

Edited by Bond<007>
Posted
Jest zabójczo celna. Zasięg wg mnie jest świetny.

Do kartki A4 (ksero) z jakiej odległości trafisz za pierwszym strzałem?

To chyba to samo.

P.S. Golden spring to nazwa sprężyny, czy nazwa serii HPA?

Pozdrawiam :uśmiech:

Posted

Ten pistolet jest naprawdę świetny. Jego zasięg i celność jak pomimo upływu czasu nie traci zbytnio na wartości. Jest trwała i niezawodna. Wykonanie bardzo ładne. Skąd to wiem? Mój kolega ma taką, która ma już z parę lat. Strzelałem z niej i mnie zamurowało jak pistolecik sprężynowy może tak walić... kolega widząc mój podziw powiedział z uśmiechem że i tak lata świetnosci ma ona już za sobą :uśmiech: