zombie_snake Posted January 18, 2009 Report Posted January 18, 2009 Witam Po przejrzeniu fotek z misji EUFOR w Czadzie chciałem się dowiedziec o sprzęt jaki noszą tam Polscy Żandarmi. Link do fotek http://www.pkwczad.wp.mil.pl/pl/30_35.html Z tego co udało mi się rozpoznac to będzie tak: Mundur w kamuflażu wz. 93 - dużo wygląda na produkcję Miwo lub Helikona Kamizelka Atek 3 - prod Miwo Praszka. Pod nią OLV, czy KLV ( nigdy ich nie rozróżniałem) Ładownice również produkcji Miwo Praszka, przynajmniej tak mi się zdaje. Radio i headset - headset Bowmana, ale radio to nie wiem Panele udowe z Miwo. Wielu żandarmów na zdjęciach ma rękawice, chyba Hatch Operator Gloves czarne. Buty przydziałowe jak mniemam. Nakrycie głowy - dowolne, wg mojej interpretacji. Broń to kbk wz.96 mini Beryl z celownikiem EOTech HWS 552 i Glocki. Prosiłbym łaskawie o zweryfikowanie czy moje oczy są zdrowe. Pozdrawiam Quote
Yahalom Posted January 18, 2009 Report Posted January 18, 2009 Kamizelki NOMA - niektóre mundury to miwo, a niektóre to KAMA w wersji dla jednostek specjalnych (te z okrągłym rzepem) Quote
zombie_snake Posted January 18, 2009 Author Report Posted January 18, 2009 (edited) Dzięki Arafat. Zmyliły mnie te poduszki strzeleckie przy ramionach i patka na zamku jak w ATEK 3 Miwo. Specem od wyposażenia żołnierza polskiego nie jestem więc wole się spytac. Edited January 18, 2009 by zombie_snake Quote
Recommended Posts