Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted
Szanowny allegrowicz coś pieprzy od rzeczy ze to sa buty do zadań specjalnych niby  8O  Powiem jedno - to są buty a'la metal :P

widzialem wiele butow a la metal, a la punk, a la skin nawet cala serie a la goth! i inne takie tam, ale zadne nie przypominaly tych z allegro :)

Posted

Proste jak w morde strzelil, metalowe to tanie glany, punkowe to glany kolorowe [np. tzw. szyszki], gothowe trepy to czesto siakies newrocki itd... Boze ale offtopic, niedlugo to zamkne i przemiele jak trzeba...

Posted
widzialem wiele butow a la metal, a la punk, a la skin nawet cala serie a la goth!

Jestem bardzo ciekaw jak wygladaja buty a'la metal itd. Jakis opis ?

mniej wiecej tak: click

wiem ze sformuowanie 'a la ktostam' jest dosyc nieprecyzyjne, nieeleganckie i uogulniajace, ale da sie zauwazyc ze glany o takich czubkach kroluja wsrod metali (u punkow zazwyczaj sa to o klasycznym kroju farbowane glany, u skinow tradycyjne czarne martensy[przynajmniej sa dla nich najbardziej typowe, u gothow to juz czasami trudno nazwac to glanami, ale firma ktora jest przez nich wielbiona to "new rock" [jak ktos bedzie chcial moge poszukac linka])

oczywiscie wszystkie te przypisywanie butow subkulturom jest troche dziwne, ale skoro PAT_Alfa1 uzyl takiego sformuowanie to pozwolilem sobie z niego skorzystac (sam mam pare 'klasycznych' martensow a do skina mi daleko]). jednak jednego jestem pewien: NIKT (z perspektywy subkultur) nie nosi takich butow do ktorych zostal podany link na allegro

edycja: sorry cynik nie zuwazylem twojego posta.

Posted

Oczywiscie wiem, mniej wiecej kto co nosi, podpytalem sie tylko bo mi sie sformulowanie a'la ... spodobalo :).

Oczywiste tez jest ze nie mozna przypisywac jak sam to ujales, danych butow jakiejs subkulturze. Bo to juz byloby wypaczniem z lekka.

Ale te z linka początkowego do allegro przebijaja wszystko. Lepiej juz kupic polskie nivy.

PS. Marteny na niskiej podeszwie rulezz :P

• 3 weeks later...
Posted

przepraszam ze odkopuje temat, ale mam buty protektora, "trzewiki GROM" z kolekcji militarnej. Naprawde polecam! z mojej, ale i nie tylko mojej, obserwacji wynika ze są bardzo dobre:

*sa wygodne i to bardzo :) nie umywają sie do np. glanów w których chodzi mój kolega na akcje

*nie przemakają, ale oddychają (tkanina transpira, czy jak tam ;) taki nasz, swojski gore-tex)

*nie ślizgają sie zbytnio - chodziłem po mokrym lesie wczoraj i ani razu sie nie poslizgnąłem, a jak wiadomo mokre pnie drzew są baardzo śliskie

*podeszwy sie nie scieraja nagminnie

*są tanie! kosztują około 115 - 130PLN, oczywiscie o ile kupi sie u protektora, wszystko okej - z dowozem do domq :)

co do wad moze - mają miekkie podeszwy, chociaz nie jest to w pełni wada, bo nadają sie dzieki temu do AT, ale przez to gorzej zachwoują sie w lesie.

badz co badz, suma sumarum - polecam!